Jelentkezz be Regisztrálj
Ki milyen bringával nyomul?
Írta 2017. június 19. - 08:03
Írta 2017. június 19. - 07:54
A most megjeleno xc gepek (giant anthem pl) total hasonlo parameterekkel jonnek ki mint ez, 68 fok koruli villaszog, 110-120mm rugout. Esetleg kevesbe turazos pozicio, de azon a stucnival, setbackel lehetne lehetne segiteni. Annyira nem tetszik ez az irany, hogy ennyire a lejtozes fele viszik el az xc bringakat - nemreg meg trailnek neveztek ezeket, igaz azota az endurot meg trailnek stbstb
Cx elott ht 29erem volt, elotte 150-140-100mmt mozgo ossztelosok voltak. A 29er ht lenne az arany kozeput, amivel felfele is jol lehet haladni, de lefele se rossz (meg ha nem is egy hintalo), tavaly e ketto kozott filoztam, de a cxhez kepest nagyobb kulonbseget akartam.
https://www.giant-bi...com/us/anthem-2
Akkor esetleg próbálj meg levadászni valahonnan valami régebbi beragadt modellt, én Cannondale F29-est használok, ezt jó szívvel tudom ajánlani.
Írta 2017. június 19. - 07:49
Tegnap hasonlo helyen mentem egyet, mint montival ket napja, figyeltem a sebesseget, es az "erzest" (ami szamomra a legfontosabb), meg kigyujtottem az adatokat tablazatba, sebesseg, ido, pulzus, stb. hogy mi az amit ala lehet tamasztani adatokkal, ne csak placebo legyen. Altalaban a pulzuslimitre figyelek, hogy azt ne, vagy max extrem helyzetben rovid ideig lepjem at.
A pulzus meglepo modon nagyon hasonlo volt, a kulonbseg atlagban abbol adodott, hogy montival lefele is lehetett nyomni, nem csak gurulhatni, es vigyazni a koves reszeken a kerekre. Hozza lehet szokni mindegyikhez, korabban a montis porgetestol szoktam el, most meg a cx izombol valo tekerese volt fura. Ennek megfeleloen a hasonlo pulzus ellenere eleg mas erzes volt, a cxet megterhelobbnek ereztem, foleg az elejen, jobban ereztem a labaimat, tobbet lihegtem, torzsbol is tobbet kellett dolgozni, amit a derekamon ereztem. A pulzus megsem szabadult el.
Felfele valoban gyorsabb a cx, meg a koves reszeken is, de ebbol sokat nem erezni. Inkabb csak ott tunt fel, ahol meg alacsony pulzusbol megindult az ember, es a cx szinte repult felfele, de ilyen nalam keves alkalommal van, mert hamar kifulladok. A sebessegerzet inkabb a vizszintes, sima szekciokon jon elo, a cx suhan, konnyebben indul meg, es alacsonyabb sebessegnel is ad egy "hogy haladok keves tekeressel" erzetet. A masik, hogy nem erzem, hogy lenduletet veszitene, noha a sebessegek kozott akkora differencia van, amit mero nelkul az eletben nem vennel eszre, ez a resze inkabb placebo. Aprosagnak tuno nuanszok, de a vegeredmeny megsem ua.
Írta 2017. június 18. - 22:58
A most megjeleno xc gepek (giant anthem pl) total hasonlo parameterekkel jonnek ki mint ez, 68 fok koruli villaszog, 110-120mm rugout. Esetleg kevesbe turazos pozicio, de azon a stucnival, setbackel lehetne lehetne segiteni. Annyira nem tetszik ez az irany, hogy ennyire a lejtozes fele viszik el az xc bringakat - nemreg meg trailnek neveztek ezeket, igaz azota az endurot meg trailnek stbstbEsetleg el kellene gondolkoznod egy rövid utas XC/maraton össztelóson.
Cx elott ht 29erem volt, elotte 150-140-100mmt mozgo ossztelosok voltak. A 29er ht lenne az arany kozeput, amivel felfele is jol lehet haladni, de lefele se rossz (meg ha nem is egy hintalo), tavaly e ketto kozott filoztam, de a cxhez kepest nagyobb kulonbseget akartam.
https://www.giant-bi...com/us/anthem-2
arn módosította - 2017. június 18. - 23:00
Írta 2017. június 18. - 22:06
Errol beszeltem multkor a gumis topikban, nem csak a vaz, hanem a gumi (anyag, nyomas, minta, ballonossag) is nagyban befolyasolja ezt az erzest, es ezert fontos megfelelo balansz, es ezert szeretem hatul inkabb a minimal megoldast.
Erdekes azonban, hogy ezt egyszeru loggolassal merni gyakran nehez, nem lesz igazan nagyobb a sebesseged, megis teljesen mas dimenzio es elvezet az egyikkel es a masikkal maszni. Az egyik reszponziv, robbanekony, a masik meg mint egy kamionnal gyorsitani.
Ezert is szeretek cx bringaval terepezni, hiszen megis csak az ido jo resze maszassal megy el, nem a lejtozessel. Ha egy bringam lehetne, nem lenne kerdes mire szavaznek, nagyobb kontrasztot akartam montinal, megkaptam
Esetleg el kellene gondolkoznod egy rövid utas XC/maraton össztelóson.
Írta 2017. június 18. - 09:25
Írta 2017. június 18. - 08:24
Erdekes azonban, hogy ezt egyszeru loggolassal merni gyakran nehez, nem lesz igazan nagyobb a sebesseged, megis teljesen mas dimenzio es elvezet az egyikkel es a masikkal maszni. Az egyik reszponziv, robbanekony, a masik meg mint egy kamionnal gyorsitani.
Ezert is szeretek cx bringaval terepezni, hiszen megis csak az ido jo resze maszassal megy el, nem a lejtozessel. Ha egy bringam lehetne, nem lenne kerdes mire szavaznek, nagyobb kontrasztot akartam montinal, megkaptam
Írta 2017. június 18. - 00:13
Hát a cx-hez képest minden ilyen érzés. Haver cx-ét kipróbáltam, utána mikor visszaültem a merevvázas montimra...hát borzasztó érzés volt, kb ahogy mondod, mintha homokban mennék. Azt éreztem, mennyivel több erőm elmegy csak a bringa hajtásába. Jó, a cx-nél nagyobb nyomáson használsz egy jóval keskenyebb gumit de akkor is megdöbbentem a különbségen.
Nálad a fully miatt még fokozottabb lehet a különbség.
Írta 2017. június 17. - 21:05
Lefele franko, meg ha nem nem unalomig ismert helyen megy az ember, ott nem idegesit, hogy ment itt mar jobban is. Az atlagsebesseg sem rossz, csak nincs olyan sebessegerzetem, mint egy kozvetlenebb bringanal.
Ha elviszik jo arban, eladom, ha nem akkor felfedezni uj helyeket jo lesz, aztan majd a par ev mulva veszek mast. Ujra megprobaltam az ossztelos dolgot ot ev kihagyas utan, nem nekem valo.
Írta 2017. június 17. - 20:19
Most inkabb vennek mar egy ht karbon 29ert. Jo kis kirandulo fully, es atlagot merve nem is igazan lassabb, de neha erzesre ugy erzem, mintha sose gurulna, es folyamatosan tekerni kell, nincs benne lendulet.
Lejtőn próbáltad már ? ![]()
- Kisherceg és zeezoltano kedveli ezt
Írta 2017. június 17. - 08:55
Írta 2017. június 17. - 07:02
Most inkabb vennek mar egy ht karbon 29ert. Jo kis kirandulo fully, es atlagot merve nem is igazan lassabb, de neha erzesre ugy erzem, mintha sose gurulna, es folyamatosan tekerni kell, nincs benne lendulet.
Írta 2017. június 16. - 17:37
A végén az lesz nálam is, hogy veszek egy ilyen hintalovat így 40-hez közel és a gravel meg kap egy váltószettet.
Tetszik! Ez a 9.0? Gondolom ezt is el lehet hajtani 1x11-es rendszerrel, minden csak akarat kérdése ![]()
Írta 2017. június 15. - 21:56
Írta 2017. június 07. - 07:47
Írta 2017. május 19. - 21:44
mikor megvettem a unitot, megfordult a fejemben az inbred eladása. ha legközelebb ilyesmit mondok/írok, ne vegyétek komolyan és szóljatok, hogy hülyeséget beszélek.....köszi! beszt bájk evör
![]()

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére