Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19047 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.138 hozzászólás

Esetleg el kellene gondolkoznod egy rövid utas XC/maraton össztelóson.

Vagy inkább egy fullmerev (esetleg elöl telós) 29er bicajon.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Errol beszeltem multkor a gumis topikban, nem csak a vaz, hanem a gumi (anyag, nyomas, minta, ballonossag) is nagyban befolyasolja ezt az erzest, es ezert fontos megfelelo balansz, es ezert szeretem hatul inkabb a minimal megoldast.

Erdekes azonban, hogy ezt egyszeru loggolassal merni gyakran nehez, nem lesz igazan nagyobb a sebesseged, megis teljesen mas dimenzio es elvezet az egyikkel es a masikkal maszni. Az egyik reszponziv, robbanekony, a masik meg mint egy kamionnal gyorsitani.

Ezert is szeretek cx bringaval terepezni, hiszen megis csak az ido jo resze maszassal megy el, nem a lejtozessel. Ha egy bringam lehetne, nem lenne kerdes mire szavaznek, nagyobb kontrasztot akartam montinal, megkaptam :)

Esetleg el kellene gondolkoznod egy rövid utas XC/maraton össztelóson.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Nálam teljesen ugyanez a szitu CX és XC fully esetén. Most kb 2:1 arányban használom a CX javára. Felüdülés felülni rá és beletaposni a pedálba. Hiába van belokkolva elöl-hátul, nem olyan. Ezt ell kel fogadni, nem lehet olyan. A hintaló viszont olyan terepen amit nem szeret a CX (fűcsomók vagy recés traktornyom, magas frekis dolgok), verhetetlen. Mind kényelemben és sebességben is. Ennek ellenére egyértelműen a CX maradna ha egy bringa lehetne a flottában.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Errol beszeltem multkor a gumis topikban, nem csak a vaz, hanem a gumi (anyag, nyomas, minta, ballonossag) is nagyban befolyasolja ezt az erzest, es ezert fontos megfelelo balansz, es ezert szeretem hatul inkabb a minimal megoldast.

Erdekes azonban, hogy ezt egyszeru loggolassal merni gyakran nehez, nem lesz igazan nagyobb a sebesseged, megis teljesen mas dimenzio es elvezet az egyikkel es a masikkal maszni. Az egyik reszponziv, robbanekony, a masik meg mint egy kamionnal gyorsitani.

Ezert is szeretek cx bringaval terepezni, hiszen megis csak az ido jo resze maszassal megy el, nem a lejtozessel. Ha egy bringam lehetne, nem lenne kerdes mire szavaznek, nagyobb kontrasztot akartam montinal, megkaptam :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Hát a cx-hez képest minden ilyen érzés. Haver cx-ét kipróbáltam, utána mikor visszaültem a merevvázas montimra...hát borzasztó érzés volt, kb ahogy mondod, mintha homokban mennék. Azt éreztem, mennyivel több erőm elmegy csak a bringa hajtásába. Jó, a cx-nél nagyobb nyomáson használsz egy jóval keskenyebb  gumit de akkor is megdöbbentem a különbségen.

Nálad a fully miatt még fokozottabb lehet a különbség.

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Nem erre gondoltam :) pl van egy hullamos-dombos szakasz, cxel lenduletet vesz az ember, kicsit rateker, aztan a toppon szep lendulettel lehet tovabbhaladni. Itt tekerhetek vegig, megis olyan erzesem van, mintha homokban mennek. De mas ossztelosnal is folyamatosan ezt ereztem, nem a bringa baja, csak nem nekem talaltak ki ezeket a hintalovakat, vmi lightosabb kellene.

Lefele franko, meg ha nem nem unalomig ismert helyen megy az ember, ott nem idegesit, hogy ment itt mar jobban is. Az atlagsebesseg sem rossz, csak nincs olyan sebessegerzetem, mint egy kozvetlenebb bringanal.

Ha elviszik jo arban, eladom, ha nem akkor felfedezni uj helyeket jo lesz, aztan majd a par ev mulva veszek mast. Ujra megprobaltam az ossztelos dolgot ot ev kihagyas utan, nem nekem valo.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Most inkabb vennek mar egy ht karbon 29ert. Jo kis kirandulo fully, es atlagot merve nem is igazan lassabb, de neha erzesre ugy erzem, mintha sose gurulna, es folyamatosan tekerni kell, nincs benne lendulet.

Lejtőn próbáltad már ? :D

• Kisherceg és zeezoltano kedveli ezt
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ok07c.jpg

arn módosította - 2017. június 17. - 08:56

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Ez meg mindig a tavalyi 8.0 :) igaz tobb szempontbol magasabb felszereltsegu, mint a mostani 9.0 (viszont abban 34es villa van es reverb).

Most inkabb vennek mar egy ht karbon 29ert. Jo kis kirandulo fully, es atlagot merve nem is igazan lassabb, de neha erzesre ugy erzem, mintha sose gurulna, es folyamatosan tekerni kell, nincs benne lendulet.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.566 hozzászólás

A végén az lesz nálam is, hogy veszek egy ilyen hintalovat így 40-hez közel és a gravel meg kap egy váltószettet.

Tetszik! Ez a 9.0? Gondolom ezt is el lehet hajtani 1x11-es rendszerrel, minden csak akarat kérdése :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Kapott egy allithato nyeregcsovet, most kb 12.7kg.

34y35ts.jpg
  • Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.138 hozzászólás

Majdnem kész...
101IMG_20170607_194007.jpg

408IMG_20170607_193710.jpg

Kisherceg módosította - 2017. június 07. - 22:11

• karakoram, marton, mayor és 1 további fórumtag kedveli ezt

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 535 hozzászólás

933IMG_0355.jpg

Végre egy rendes vas! :D

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

933IMG_0355.jpg

• karakoram, Kisherceg, Sandman és 1 további fórumtag kedveli ezt

ritchey p29er custom

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.138 hozzászólás

mikor megvettem a unitot, megfordult a fejemben az inbred eladása. ha legközelebb ilyesmit mondok/írok, ne vegyétek komolyan és szóljatok, hogy hülyeséget beszélek.....köszi! beszt bájk evör :) :D

157Photo0313.jpg

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Fehérben, több mint 2 éve. Azóta megint módosult egy kicsit:-)

Szétesni..ááá ez nem egy favorit ;)

FRIZ 22 módosította - 2017. április 22. - 20:09

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Egész jók ezek az új kerekek. Megnyitottam a hátsó agyat, hogy milyen az Acros-féle Star Ratchet. Hát, zsír semmi nem volt benne gyárilag, minimális mennyiséget tettem bele, így most egy kicsit halkabb lett. Elképesztő hangos volt, de még most se kutya. De jó a hangja, nekem tetszik!

Mai fotó:

I2nUETFxqSP4HIl50paNa5P2QPP9IbCNvAIwuBaD

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.138 hozzászólás

Köszi a kép linket.

Saját építés, a váz egy átalakított, régi, acél Speci Stumpjumper.

igen, ezért kérdeztem, ismerős volt, mintha láttam volna már itt. feketében(??), montiként. voltak itt kétségek megfogalmazva, de úgy látom, csak egyben maradt.  ;)

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Köszi a kép linket.

Saját építés, a váz egy átalakított, régi, acél Speci Stumpjumper.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.138 hozzászólás

A kék szín nekem is bejön :)

http://www.kepfeltol...417_172852_.jpg

(valami blokkolja a direkt képfeltöltést)

719IMG_20170417_172852_.jpg

ez milyen cangi?

arn: persze hogy túlárazott, hiszen kona, nem canyon. :) de legutóbb mintha a canyon is túlárazott lett volna. :D

nem láttam vázszettként, bár nem is kerestem. hasra és a többiek árait látva 600-700euro körül tippelném. cserébe a 2016-os unit kompletten 650 euro.

Kisherceg módosította - 2017. április 22. - 13:28