Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19054 hozzászólás a témában

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Köszi!
Ezt elmentem, aztán majd jövõre remélem használni is fogom;)
Ugye ott nincsenek erdészek, akik amint meglátnak, lõnek is le, és veszik el a bicót?:D

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Budafoki elágazástól(41-es villamos) kb milyen messze van? Vagy móriczról érdemes másik útvonalat választani?

Tökéletesen jó a budafoki elágazás. Végigmész az Ady Endre úton, párhuzamosan a 41-s villamossal, és ahol vége az egyenes aszfaltnak (jobbra és balra is elágazik), a villamos sínek mindkét oldalán, párhuzamosan megy egy-egy földút. Ezeken haladsz tovább (a bal oldali, ahol eléri a 7-s utat, a híd alatt becsatlakozik a jobb oldaliba). Elhagyod a Kõérberek lakóparkot, és amikor eléred az aszfaltos keresztutat a régi Vasvári laktanyánál, balra kanyarodsz és követed az aszfaltot. Amikor egy bal oldali leágazás lesz, kissé emelkedve, arra térsz át, majd hamar ez is elágazik. A jobbra tartón mész, és mindjárt kapsz egy szuszogós emelkedõt az arcodba. Innen kezdve már sok "random" útvonal van. Egy dolgot kell mindig fejben tartani: bal felé a 7-s úthoz, jobb felé pedig a Kamaraerdei úthoz jutsz ki. E kettõ között bármilyen nyomvonal választható, sok kisebb-nagyobb ösvény található.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Budafoki elágazástól(41-es villamos) kb milyen messze van? Vagy móriczról érdemes másik útvonalat választani?

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Jaja, ezért vettem rá slicket. Beszerzek majd egy térdmelegítõt, hoyg egész télen is tudjak bicózni, aztán talán jövõre majd keresek valami erdõt. Csak itt a környékemen nem tudok egy XC-s helyet sem.

A Kamara-erdõben nagyon jókat lehet kódorogni, mivel sok az alternatíva. Még könnyû DH ösvény is van.;)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Jaja, ezért vettem rá slicket. Beszerzek majd egy térdmelegítõt, hoyg egész télen is tudjak bicózni, aztán talán jövõre majd keresek valami erdõt. Csak itt a környékemen nem tudok egy XC-s helyet sem.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Köszi!

37 centi a nyeregcsõ, és 10 van a vázban. A kép egy kicsit csalóka, de nem olyan nagy ez:)
A vázat amikor vettem a v-fék tüskén volt ilyen kis bizbasz, biztos, hogy ne koszolódjon, és át lett rakva elõre. Tervezek rá egy keskenyebb egyenes kormányt elsõkörben, mert ez most 5 centit emelkedik, és 66 centi széles. A gumi meg nekem nagyon bejön eddig, még nem mentem vele sokat, így defektállóságról nem tudok nyilatkozni, viszont esõben próbáltam, és nagyon faszán tapad úgy is. Szárazon egyszerûen nem tudok annyit dönteni, hogy a tapadáshatár közelébe érjek. 4.5 baron használom, 64 kilómmal még nem tudtam felütni sehol.

4.5báron sehol nem tudod felütni még kõbányában sem, pláne nem 64 kg-al , csak városban használod?:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Mondom, nagyon csalóka a kép, tényleg csak 27 centi van kihúzva a vázból. És kb 13 centi a szintkülönbség a nyereg és a kormány között. Stucni azért csak ekkora, mert ez volt a régi bringában:) Majd lehet megpróbálok olyan képet készíteni, ami nem veri át ennyire a szemünket.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Hát ha az a villámhárító ami a képen kilóg, 27cm akkor el kell menjek szemészhez.

Nem tudok én sem mást mondani elég vadul néz így ki a konfig. Úgy ránézésre ha ezt így használod hosszútávon, erõs nyeregcsõre lesz szükséged meg erõs vázra.

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
szép a merida márkatárs:D!kicsit érdekes testalkatod lehet, vagy furán ülhetsz a paripán...vagyis a magasra kihúzott nyeregcsõbõl, és a rövid kormány fejbõl én azt gondolom. d ha neked így kényelmes, semmi gond:)

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Köszi!

37 centi a nyeregcsõ, és 10 van a vázban. A kép egy kicsit csalóka, de nem olyan nagy ez:)
A vázat amikor vettem a v-fék tüskén volt ilyen kis bizbasz, biztos, hogy ne koszolódjon, és át lett rakva elõre. Tervezek rá egy keskenyebb egyenes kormányt elsõkörben, mert ez most 5 centit emelkedik, és 66 centi széles. A gumi meg nekem nagyon bejön eddig, még nem mentem vele sokat, így defektállóságról nem tudok nyilatkozni, viszont esõben próbáltam, és nagyon faszán tapad úgy is. Szárazon egyszerûen nem tudok annyit dönteni, hogy a tapadáshatár közelébe érjek. 4.5 baron használom, 64 kilómmal még nem tudtam felütni sehol.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Kicsit átírva a viccet "ekkora nyeregcsõ márpedig nincs". Más: a v-fék helyén elõl mi az a bizbasz?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Szép bringa! Gratulálok! Az a nyeregcsõ félelmetes. :D Milyen hosszú? Meddig van kihúzva?
Xenith gumi milyen? Esetleg kipróbálnám, ha a mostani Michelin XCR Roaddal történne valami...

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Májne bicicléta.

Szondos

Szondos

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás
Torpedo: SS. Ez a gumim volt itthon jó az rá:D Nekem nem hiányzik róla az elsõ fék.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

A '90-es évekbeli acera agyak meglepõen jók. A legkissebb karbantartást is nélkülözve bírják a sok városi és a kevesebb terep kiképzést, nálam napi használatban futnak sok ezer km-óta.

az agyak nem acerák
vmi nonem hulladék (dunt, punt nem tom vmi ilesmi)
a crater akokr sem a topmodell volt :)

Bikertigger,

ha egy halom hulladék, még akkor is jobb, mint a semmi.

gondolom úgyis tavaszra tervezel valami komolyabb masinát. ha télen meg amúgy sem tekersz sokat, addig jó lesz az i

könyöködnek meg teleszkópos kormány.

Zomm én erre a rozsdaboglyára egy vasat nem akarok (nem is tudok) költeni. van egy szett deore v fékem azt még fel kéne rá tenni (csak gyanítom a canti fék fékkarja nem húz elég bovdent, de legfeljebb leflexelem) aztán annyi

a komoly gép nem évszak hanem pénztárca függõ.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

igazi hulladék, vizcsõbõl taknyolt magellan crater váz vmikor akkorból amit BBB vel beszéltünk, korabeli acera x szett, valami hulladék kerekekkel. a gumik meg a nyereg már újított darabok. - a nyerg a fénypontja az egész hulladékhalomnak , az is vmi 5 ftos wtb de nekem kenterbe veri a 20x forintos speci, meg san marco meg fizik nyergeket- .
hegyre menni momentán nem tudok vele mert még síkon is kb 180m a féktávom, cca 30 km/h ról...:)
amúgy az unakaöcsémnek vettük anyámmal közösen, csak õ a 10+ év alatt nem használta 1000 km-t sem, nekem meg most jó jött ingyért -csak haza kellett hozni debrecenbû- amúgy a nincs biciklim állapotnál ez a szar is jobb, bár a könyökízületeim meg a derekam nem nagyon díjazzák

A '90-es évekbeli acera agyak meglepõen jók. A legkissebb karbantartást is nélkülözve bírják a sok városi és a kevesebb terep kiképzést, nálam napi használatban futnak sok ezer km-óta.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
ááááááááá, lelõtted a poént.:shot:
ettõl függetlenül remélem összejön, és nem halásszák el elõlem.

lehet nem nagy cucc, de örülni fogok neki.:)

Bikertigger,
ha egy halom hulladék, még akkor is jobb, mint a semmi.
gondolom úgyis tavaszra tervezel valami komolyabb masinát. ha télen meg amúgy sem tekersz sokat, addig jó lesz az is.:)

könyöködnek meg teleszkópos kormány.:)

Izomtéridõninja-geológus!

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 hozzászólás

értem, köszi.
itt alföldön nincs gyilkolva annyira, meg én inkább túrázósabb vagyok, mintsem ugrálgatós...(freeride telót használok túrázni, városban...nem rendeltetés-szerû használat. ajjaj:D)

repedést nem találtam, remélem nem is lesz.
mozogni meg mozog mint állat...

köszi még egyszer.:)

hamarosan én is jelentkezem egy gépezettel...van a nevében "w",és "n". de akad még benne "i" és és "o" is. nagyrészt xt és lx. és magura lassítja.
remélem jövõ héten meg lesz.

winora 20 ezerért az apróban :-)
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Bikertigger,
kicsit bõvebben valamit a bringádról?
a váz az bejön így innen...:)

igazi hulladék, vizcsõbõl taknyolt magellan crater váz vmikor akkorból amit BBB vel beszéltünk, korabeli acera x szett, valami hulladék kerekekkel. a gumik meg a nyereg már újított darabok. - a nyerg a fénypontja az egész hulladékhalomnak , az is vmi 5 ftos wtb de nekem kenterbe veri a 20x forintos speci, meg san marco meg fizik nyergeket- .
hegyre menni momentán nem tudok vele mert még síkon is kb 180m a féktávom, cca 30 km/h ról...:)
amúgy az unakaöcsémnek vettük anyámmal közösen, csak õ a 10+ év alatt nem használta 1000 km-t sem, nekem meg most jó jött ingyért -csak haza kellett hozni debrecenbû- amúgy a nincs biciklim állapotnál ez a szar is jobb, bár a könyökízületeim meg a derekam nem nagyon díjazzák
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
értem, köszi.
itt alföldön nincs gyilkolva annyira, meg én inkább túrázósabb vagyok, mintsem ugrálgatós...(freeride telót használok túrázni, városban...nem rendeltetés-szerû használat. ajjaj:D)

repedést nem találtam, remélem nem is lesz.
mozogni meg mozog mint állat...

köszi még egyszer.:)

hamarosan én is jelentkezem egy gépezettel...van a nevében "w",és "n". de akad még benne "i" és és "o" is. nagyrészt xt és lx. és magura lassítja.
remélem jövõ héten meg lesz.

Izomtéridõninja-geológus!