Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19054 hozzászólás a témában

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Trigger. Elhiszem neked. :) Nincs belekalkulálva a küllõ jól gondolod,mert nem tudom,hogy milyen hosszú van berakva. A 66 súlyát a marzo honlapjáról szedtem, õk meg asszem nyak nélküli súlyt adnak ott meg. Szóval lehet,h abban is igazad van. :)

A Giant nagyon baba.Most ez második gépnek épül? Kemény a rugóstag. :P És a falon lévõ kép az nagyon tetszik. Saját rajz?
Nekem csak az elõszoba volt,ameddig eljutott a bicajom. :) Anyám ki is vágná,ha az ágyra tenném. :D

OFF:55 kg-hoz elhiszem,hogy elég. De én most vagyok 70-72 kg és nyárra szeretnék 75 kg körül lenni. Szóval nem tudom. De ellenben néztem a SUN equalizer 27 vagy 29 es felnijeit. Baráti ár és egyiknél 482 g a másiknál 520 g. Én mondjuk a méretei miatt az utóbbival szimpatizálok. A két felnin már így is 140 g-t nyernék,ami nem rossz kezdetnek. Ezek új típusok? még nem hallottam róluk.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
üresen meg 3400 körül van a váz

gugli engem se, de van jó mérlegem meg dolgoztam olyan helyen ahol tudtam méricskélni :)

kerekeknél a küllõk bele vannak kalkulálva ? mert nem úgy néz ki

meg a 66 is 2700 körül rémlik
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Annyira durván néz ki az ÁGYON....
Tartottam már 3 bringát szobában de az ágyra még sosem másztak fel... Igaz, azok komplettek voltak, használatban.

Amúgy begyere. Ha most építenék gépparkot, Reign-t vagy Reign X-et vennék "nagy" gépnek, maratonozni meg egy XtC karbont vagy egy C Scalpelt...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
719 állítólag bivaly erõs. Ezért mertem bevállalni a 55kilómhoz. Szeretnék vele én is menni külföldi bikeparkba. Remélem jó lesz.
Ha erõsebbet akarsz, akkor DT-nek van 500g körül felnije szerintem. Mavicból sajna en521 a következõ ami már 540g.

Na de ON:

kémfotó
http://img138.images...9/dscf1071f.jpg

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

nem néztem még végig de a váz a taggal minimum 300 grammal több

A hiba jogát fentartom. :) A váz súlyát hasra ütésre vettem,mert nem találtam róla semmit. De lehet csak azért mert engem nem szeret google.
A ROCO mindenesetre Rugóval együtt 991.5 gramm. Ha így mondjuk 4400 grammnak veszem a vázat,még akkor is hiányzik 2 kiló a teljes mérlegeléshez képest.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

Forest gépe részletekben (internetes adatok)

[ATTACH]2176[/ATTACH]

nem néztem még végig de a váz a taggal minimum 300 grammal több (sima mezitlábas vanilla r taggal 42xx gramm 17-esben)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Forest gépe részletekben (internetes adatok)

[ATTACH]2176[/ATTACH]

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Jól hangzik. Bár ez a 719es felnire azt írja,h 2,3-as gumiméretig. Meg nem tudom,h mennyire bírná ez a felni pl. a Schladmingi DH pályát. Kicsit drága muri lenne egy körre ,de még egy hétre is. De nem leszólni akarom,mert nem ismerem,csak olvasom,h ezt a light-osabb tekerésekhez javasolják.
Agyakban nézegettem a BTS agyakat. Azokról tud valaki valamit?

Amúgy keményen megbízhatók ezek a netes súlyadatok. :D Kemény 2,4 kg-s eltérésem van a mérthez képest. (Mondjuk pár apróság súlyát nem tudom,de nem hinném,h ennyit nyomna a latba a fékkábel és a benne lévõ olaj,meg a markolat és a kormánycsapágy) :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Bocsi,de pesten vagyok a gép meg otthon pihen,így nem tudom csak a komplett tag súlyát.
Be írogattam a dolgokat,de csak a neten talált adatokkal, meg egy két hiánnyal,de nem egyezik azzal,amit a mérlegen mértem. :D
Remek. Nem tudom belinkelni. Hogy a túróba kell? :$

Küld el nekem mail-ben (novainvictai@hotmail.com) és felrakom, hogy más is hozzá tudjon szólni pár okos gondolatot. Rugó súlyát meg írd majd meg ha a gép közelében leszel, és adunk pontos adatot hozzá titán vonatkozásában.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Bocsi,de pesten vagyok a gép meg otthon pihen,így nem tudom csak a komplett tag súlyát.
Be írogattam a dolgokat,de csak a neten talált adatokkal, meg egy két hiánnyal,de nem egyezik azzal,amit a mérlegen mértem. :D
Remek. Nem tudom belinkelni. Hogy a túróba kell? :$

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A gyári Roco 200/50 es taghoz 500 as keménységú rugó.

súly nélkül nem tudok választ adni

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Ha eladod a kerékszettet meg hozzárakod azt a 30ezret abból szerintem elég jót tudsz építeni. Én ezt csináltam.
Felnikbõl lejött 300g/pár , hátsó agyból is minimum 150g, elsõagy ból kb 50g, alu anyákkal 40g, competition küllõkkel meg 60grammot nyertem.
Ez 600gramm minusz a kerekeken! Ezerszer jobban megérzed mint a rugó cserét.

(Novatec, Singletrack, DT champ -> Könnyebb agyak, xm719disc, dt comp)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

Ha megmondod, hogy most milyen rugód van, és mennyi a súlya, megmondom, hogy mennyit tudsz nyerni.;)

A gyári Roco 200/50 es taghoz 500 as keménységú rugó.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Szia!
A Speci rugóstagját védõ kurta sárfogóra, hol lehet szert tenni? (és mi a hivatalos neve?)
(Nekem is pont ilyen vázam van... és jól jonne, hogy a kerék ne csapja be sárral a tag szárát...

Szia!
Itt van két konkrét link link

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
gyari Roco van most neki ha jol tevedek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Trigger mondta a 150-200 grammot. Nem én számoltam. :)

Ha megmondod, hogy most milyen rugód van, és mennyi a súlya, megmondom, hogy mennyit tudsz nyerni.;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás

A rugóstag topicban feltettem a kérdést,h titán rugót honnan szerezhetek megfizethetõ áron. A válaszokat idézem,mert a folytatás lehet,h inkább ideillik.

Pár oldallal korábban volt berakva a gép. Nincs megkötve,h x forintból,hanem a lehetõ legkevesebbõl szeretnék még könnyíteni.

Szerintem 200 gramm minden gépnél érezhetõ. Van,aki 5 grammért eladná az anyját. :) Na mondjuk én nem.
A crossmax kerékszett a maga 140-180 ezer körüli árával(lehet tévedek) nem épp az amit én szeretnék. :)
Valami logikus lépést szeretnék. És nem a gumikban van a nagy súly szerintem. Bár tény,h egy másik szettel fél kg-t nyernék és tervben is van,de egyenlõre gumi marad. Ahogy a kormány is. :)
Akár hogy nézem nekem a titán rugó tûnik a gumik mellett nagyobb lépésnek. Olcsóbb,mint egy levegõs tag meg igazából nem is nagyon szeretnék levegõs tagot. A fékeket most cseréltem XT-re,azokon is nyertem 200 grammot. A váltószett,hajtás XT,fogsor sram pg 990 ezek nem nehezek. Nyereg funn skinny rl, 250gramm de csak 7ezer forint volt,cserébe meg kényelmetlen :D, de ez sem vészes.
Stucni,nyeregcsõ truvatív,de ahogy nézegettem a katalógusokban ezek sem nehezek. Súlyos 10 ezrekért csak 30-70 grammot tudnék ezeken spórolni. A kormánycsapágy nem egy könnyû darab,de masszív. Az agyakat nem tudom,h mennyire nehezek,de ezeknek a cseréje is piszok drága muri lenne. :( Szerintem. De várom az ötletelek hátha tévedek. :)
Még tervben van,h elöl csak 2 tányérra váltok,mert ezt nem használom ki,de nem láttam sehol olyan lánckereket,amit szeretnék. :(
Szóval szerintem,ha valahonnan úgy 20-30 ezer között tudnék titán rugót szerezni akkor az lenne, az ár/spórolt gramm arányban még mindig a tuti.

Te tudod mire költesz, eszembe nem jutna lebeszélni :)
de végigülve néhány tucat bringát 8 kilóstól kb16 kilósig meggyõzödésem hogy ilyen súlyú bringánál -ha az nem forgó tömeg- még egy kilót sem érez meg az átlag bringás. egy 10 kilós montinál egy versenyarc talán észrevesz 200 grammot -más kérdés hogy az itt rendszeresen irogató cca 150 ember közül kb 10 van akinek tán számít- de hogy egy 6"-t mozgó fulli 15,2 vagy 15,5 kiló az kb qrva mindegy. persze jobban mutat a mérleg a fényképen ha negatív éréket mutat :),

edit : a 150-et rocsi írta én meg nem gondolkodtam rajta csak írtam egy kicsit bövebb tartományt. :) valamikor utána néztem a súlyoknak de már nem emléxem.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Trigger mondta a 150-200 grammot. Nem én számoltam. :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Szerintem 200 gramm minden gépnél érezhetõ.
Szóval szerintem,ha valahonnan úgy 20-30 ezer között tudnék titán rugót szerezni akkor az lenne, az ár/spórolt gramm arányban még mindig a tuti.

Azért azt áruld el, hogy a 200gr rugó súly különbözetet hogy számoltad ki!

Olcsón, titán rugó? Használtan, ha szerencséd van és találsz megfelelõ méretben. Újonnan a legolcsóbb, amit találtam, az 30e pénz az USA-ban, onnan meg ingyen nem fog iderepülni (és akkor úgy számolunk, hogy egyéb, járulékos költség nem megy rá), vagy eBay, ahol talán még lehet jó áron találni.

Lánctányért meg olyat veszel, amilyet csak akarsz, csak tekintsd meg egy jobb külföldi webshop kínálatát.

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Szia!
A Speci rugóstagját védõ kurta sárfogóra, hol lehet szert tenni? (és mi a hivatalos neve?)
(Nekem is pont ilyen vázam van... és jól jonne, hogy a kerék ne csapja be sárral a tag szárát...

Változott kicsit az összeállítás
FSR XC Ritchey WCS kormány -> Pro Koryak OS, markolat Ritchey WCS lock on
Feltöltött képFeltöltött kép

Speeder T5 Hajtómû tripla Sora , nyereg Speci Alias
Feltöltött képFeltöltött kép