A rugóstag topicban feltettem a kérdést,h titán rugót honnan szerezhetek megfizethetõ áron. A válaszokat idézem,mert a folytatás lehet,h inkább ideillik.
Pár oldallal korábban volt berakva a gép. Nincs megkötve,h x forintból,hanem a lehetõ legkevesebbõl szeretnék még könnyíteni.
Szerintem 200 gramm minden gépnél érezhetõ. Van,aki 5 grammért eladná az anyját.
Na mondjuk én nem.
A crossmax kerékszett a maga 140-180 ezer körüli árával(lehet tévedek) nem épp az amit én szeretnék. 
Valami logikus lépést szeretnék. És nem a gumikban van a nagy súly szerintem. Bár tény,h egy másik szettel fél kg-t nyernék és tervben is van,de egyenlõre gumi marad. Ahogy a kormány is. 
Akár hogy nézem nekem a titán rugó tûnik a gumik mellett nagyobb lépésnek. Olcsóbb,mint egy levegõs tag meg igazából nem is nagyon szeretnék levegõs tagot. A fékeket most cseréltem XT-re,azokon is nyertem 200 grammot. A váltószett,hajtás XT,fogsor sram pg 990 ezek nem nehezek. Nyereg funn skinny rl, 250gramm de csak 7ezer forint volt,cserébe meg kényelmetlen
, de ez sem vészes.
Stucni,nyeregcsõ truvatív,de ahogy nézegettem a katalógusokban ezek sem nehezek. Súlyos 10 ezrekért csak 30-70 grammot tudnék ezeken spórolni. A kormánycsapágy nem egy könnyû darab,de masszív. Az agyakat nem tudom,h mennyire nehezek,de ezeknek a cseréje is piszok drága muri lenne.
Szerintem. De várom az ötletelek hátha tévedek. 
Még tervben van,h elöl csak 2 tányérra váltok,mert ezt nem használom ki,de nem láttam sehol olyan lánckereket,amit szeretnék.
Szóval szerintem,ha valahonnan úgy 20-30 ezer között tudnék titán rugót szerezni akkor az lenne, az ár/spórolt gramm arányban még mindig a tuti.
Te tudod mire költesz, eszembe nem jutna lebeszélni

de végigülve néhány tucat bringát 8 kilóstól kb16 kilósig meggyõzödésem hogy ilyen súlyú bringánál -ha az nem forgó tömeg- még egy kilót sem érez meg az átlag bringás. egy 10 kilós montinál egy versenyarc talán észrevesz 200 grammot -más kérdés hogy az itt rendszeresen irogató cca 150 ember közül kb 10 van akinek tán számít- de hogy egy 6"-t mozgó fulli 15,2 vagy 15,5 kiló az kb qrva mindegy. persze jobban mutat a mérleg a fényképen ha negatív éréket mutat

,
edit : a 150-et rocsi írta én meg nem gondolkodtam rajta csak írtam egy kicsit bövebb tartományt.

valamikor utána néztem a súlyoknak de már nem emléxem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való