Mi a véleményetek, menthetõ lenne a váz? : Peugeot versenyker
Egy csaknem pont ilyet (lila) használok évek óta a mindennapokra (minden munkanap, télen-nyáron), az elejétõl öröm. Jó állapotban vettem, eleinte csak gumikat meg bowdeneket cseréltem, majd azóta kb. háromszor modernizáltam, a csapos középtengely négyszögesre cseréjével (s kevésbé kopott lánckerekekkel) kezdtem. Vigyázat, régi francia, jobbmenetes csésze van a jobboldalon, annak épsége (ill. cseredarab léte - található, de ritka) kritikus.
(Kb. 1980-85 közt váltott az összes francia gyártó angol szabványra [ami balmenetes jobboldalt, eltér a menetemelkedés és a -átmérõ is], de ez a bicikli jóval korábbi.) Ma Shimano 105 a hajtás (a fékváltókar városban nagyon hasznos), az acélabroncsos kerekek ugyan hûségesen kitartottak, de esõben annyira romlott a fékhatás, hogy Mavic Open Pro, 105-ös agyas kerekekre cseréltem (jóval könnyebb is). A MAFAC fékek viszont még az eredetiek, de modern fékpofákkal. Az AEÁ-ban még tán a villát is cserélnék újabbra.
Tucatnyi régi francia biciklit modernizáltam már, eddig egynél volt (van) gond (repedt jobb hátsó papucs), a többi óta rajongóim tábora csak erõsödött.