Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19084 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Na jó egy fórum istenséget nem is akarok "vallási" kérdésekben gyõzködni, inkább csöndben maradok:D
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
nem kell ebbõl ekkora "vallási" kérdést csinálni (pláne ebben a topikban)

van akinek mûxik, van akinek nem.....ennyi. meggyõzni úgysem fogjuk 1mást.

pl aszfaltos bringán én is használom, terepen + sose fogom...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Természetesen tudom, hogy vannak akik nem tudnak spd-vel menni lefelé, mert bizonytalanok a lejtõkön vagy taposóval tanultak meg montizni és képtelenek átállni.

Nekem erre a legjobb ellen példám Görögdinnye a barátnõm. Õ nagyon tartott az SPD-tõl mikor kapott tõlem egy ilyen cipõt csak spinningre volt hajlandó felvenni és ott sem szerette meg. Késõbb jött egy lökés amikor az egyik csapattársa is váltott, teljesen megdöbbentem mikor mondta hogy tegyek fel a bringájára egy SPD-t teljesen kitekertem a rugóerõt, 2-3 hétig szentül meg volt róla gyõzõdve hogy nem fog kioldani és rettegett ha meg kellet állnia ( az is hozzátartozik hogy egy gyermekkori fülgyulladás miatt nem teljesen jó az egyensúly érzékelése ) 2 hónap után már azt mondta hogy felfelé teljesen biztonságos, lefelé jó, de még tart tõle. Mostanra odáig jutottunk hogy a városi rohangálón is SPD van (féloldalas) azt viszont már azért nem szereti mert fordítgatnia kell a pedált, de ha télen megy melózni akkor kell a bakancs miatt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Aki SPD nélkül megy, annak valszeg nem a dobogó a cél (meg te, az élversenyzõ, valszeg tudod fejbõl, hogy ki az, aki megy a dobogóért). Szóval, ennek fényében a kérdés: tulajdonképpen miért is baj a taposó és neked miért is fáj, ha valaki azt használ? Kedvesem is taposót használ, neki az a kényelmes és az a biztonságos. Talán kisebb mellényel is lehetne osztani az igét, nem mindig a "csúcsra járatás" szemszögébõl...

Bocsánat ha bárkit megbántottam vele. Egy fórumtársunknak céloztam kifejezetten, aki azért szenvedett, mert túl sokat nyelt el a bringája a tekerésbõl, közben meg taposót használ. Innentõl nincs értelme a hatékonyságról beszélni.
Élversenyzõ, én? Csak egy sokat tekerõ hobbi bringás vagyok, aki eljár versenyekre.
Természetesen tudom, hogy vannak akik nem tudnak spd-vel menni lefelé, mert bizonytalanok a lejtõkön vagy taposóval tanultak meg montizni és képtelenek átállni.

A sebesség mindent megold.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

mert egy jo mindenes gep, de ez nem jelenti azt, hogy ez lenne arra a legalkalmassabb. jo balansz a lefele es a felfele kozott.

értem én, persze nem a dobogó csúcsa vele a cél, csak élvezni cca. kompromisszum nélkül... neked így, nekem úgy... így szép :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Szvsz elég jól viselkedik, ha így használod...
én mondjuk bátrabb vagyok lefele, de én szükségesnek érzem az spd-t, nekem az ad biztonságérzetet....

mert egy jo mindenes gep, de ez nem jelenti azt, hogy ez lenne arra a legalkalmassabb. jo balansz a lefele es a felfele kozott.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

ez logikus :) engem nem nagyon erdekel, hogy hatekony legyek, ha ez az ara - csak az tekeres elvezetert csinalom.

aki magabiztos, annal biztosan igy van. en nem vagyok az egy olyan terepen, amit sose lattam. de ezek egyeni szempontok, szvsz mindenki olyat hasznal, amilyet szeretne.

ps: a 14cmes rugoutas stumpi messze nem egy cc gep.

Szvsz elég jól viselkedik, ha így használod...
én mondjuk bátrabb vagyok lefele, de én szükségesnek érzem az spd-t, nekem az ad biztonságérzetet....

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Aki spd nélkül bringázik az nem is teker igazából, csak tapossa a pedált, mintha lépcsõzõgépen lenne.

ez logikus :) engem nem nagyon erdekel, hogy hatekony legyek, ha ez az ara - csak az tekeres elvezetert csinalom.

Sohasem értettem, hogyan tudja elõbb levenni a lábát a pedálról. Szvsz minimális idõkülönbség lehet az spd és a platform között, pedig nekem a rugóerõsség meghaladja 3/4-et.

aki magabiztos, annal biztosan igy van. en nem vagyok az egy olyan terepen, amit sose lattam. de ezek egyeni szempontok, szvsz mindenki olyat hasznal, amilyet szeretne.

ps: a 14cmes rugoutas stumpi messze nem egy cc gep.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Azért én mindenkit arra buzdítanék, hogy verekedje át magát a kezdeti bizonytalan idõszakon az SPD-vel, (vagy bármilyen pedálkötéssel), megéri. Igazából még a dánhillben is, bár ott én is koca vagyok, és taposóval hajtok. (de ennek csak az az oka, h annyira bátortalan vagyok, hogy folyamatosan csak ki-be lépkedek, ráadásul kilépve ugye eléggé nulla tapadása van még a legjobb keretesnek is)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Ki beszélt itt DH-ról?! Itt CC bringákról volt szó, nem DH felhasználáskor. Ne keverjük a szezont a fazonnal. Mondtam én bármit is az általad említett "gyíkarcokról"?!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
kela: Igaz, hülyeség. A sok amatõr, DH gyíkarc (Fairclough, Steve Peat, Minaar, stb.) is valszeg azért váltott Champéry-n taposóra, mert gyorsabban kioldanak SPD-vel...

De ezt ne itt folytassuk tovább, van saját topikja.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Sohasem értettem, hogyan tudja elõbb levenni a lábát a pedálról. Szvsz minimális idõkülönbség lehet az spd és a platform között, pedig nekem a rugóerõsség meghaladja 3/4-et.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Aki spd nélkül bringázik az nem is teker igazából, csak tapossa a pedált, mintha lépcsõzõgépen lenne.

Aki SPD nélkül megy, annak valszeg nem a dobogó a cél (meg te, az élversenyzõ, valszeg tudod fejbõl, hogy ki az, aki megy a dobogóért). Szóval, ennek fényében a kérdés: tulajdonképpen miért is baj a taposó és neked miért is fáj, ha valaki azt használ? Kedvesem is taposót használ, neki az a kényelmes és az a biztonságos. Talán kisebb mellényel is lehetne osztani az igét, nem mindig a "csúcsra járatás" szemszögébõl...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

És milyen a megfelelõ cipõ egy ilyen szöges platformhoz?

FiveTen például.

Nekem túl gyári a KTM, olyan semmilyen.

sokáig próbáltam hozzászokni az spdhez, de idén azt hiszem be kell látnom, hogy a platform nekem jobban fekszik. Felfele is, lefele is. Úgysem vagyok profi, hogy kihasználjam minden izmom és tökéletesen körbe tekerjek. Hobbi szinten meg olyan mindegy.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem túl gyári a KTM, olyan semmilyen.

A sebesség mindent megold.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
És milyen a megfelelõ cipõ egy ilyen szöges platformhoz?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

végre egy rendes ember :)

azt is megertem, ha vki ragaszkodik hozza - nalam az ok egyszeru: lefele amugy sem vagyok tul magabiztos, es volt mar jopar olyan helyzetem, ahol az utolso pillanatban valo lelepes mentett meg a pofaraesestol. egy spd ezen nem hiszem, hogy segitene :) a szoges platform megfelelo cipovel jol tapad, es lefeszitve meg huzni is lehet vele nemileg. persze ez nem ua, de azert jobb, mint egy szimpla pedal.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Gyönyörû a KTM! Nem szeretem a feketét, de ez a fekete-narancs-fehér dizájn nagyon ütõs!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

nem akarok spdt,

végre egy rendes ember :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Szépek a Stumpik, meg szép a Trance is. De arn, az a pedál szörnyû.

nem akarok spdt, nem spdben meg nem nagyon van normalisabb. en szeretem :)