Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19054 hozzászólás a témában

300 EXC

300 EXC

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
kb 70 km mentem vele kicsit fura a lockolása.
Talán picit kemény de majd még probálgatom a beállitást.
az kifejezetten tetszik hogy a lockolt állapot erõsségén is lehet még külön állitani.
egyenlõre ennyi.
Amugy meg mindig gyönyörködöm benne, nagyon szép ezzel a karbon külsõvel.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

a speci meg piros-fehér-fekete, a merida pedig zöld-fekete... stb stb stb :)

300EXC
köszi.
és hogy tetszik? mik a tapasztalataid vele?

Az enyém ezüst :D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Jó kis bringa az a KTM, bár dizájn'-ban a ktm (mint márka, nem a konkrét bringa) kimondottan unalmas, vagy fehér vagy fekete vagy narancs (többségében).

a speci meg piros-fehér-fekete, a merida pedig zöld-fekete... stb stb stb :)

300EXC
köszi.
és hogy tetszik? mik a tapasztalataid vele?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

300 EXC

300 EXC

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

szép a KTM!
a villát mennyiért vetted hozzá? kíváncsi vagyok milyen áruk van azoknak a DT-knek...

szia!

kb 1 hetesen vettem valami bringaépitõtõl akinek mégsem kellett és leadta a boltba.
egy karc sincs rajta. 139 volt.- ja és beszámitották még ebbõl az árbol azt a villát ami gyárilag rajta volt (Reba sl)
a listaára kb 1000 euro körül van. ugyhogy szerintem jo vétel volt..
üdv

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ha a kormányon való átesés közben nem tudsz kilépni az sp-bõl, akkor ott nem a pedál-láb (cipõ) kapcsolattal van a gond... Még munkába járni is spd-t használok.

Jó kis bringa az a KTM, bár dizájn'-ban a ktm (mint márka, nem a konkrét bringa) kimondottan unalmas, vagy fehér vagy fekete vagy narancs (többségében).
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
szép a KTM!
a villát mennyiért vetted hozzá? kíváncsi vagyok milyen áruk van azoknak a DT-knek...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hat nem is menet kozben hianyzik, hanem amikor atesik az ember a kormanyon.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.353 hozzászólás

És milyen a megfelelõ cipõ egy ilyen szöges platformhoz?

nálam a kínai tornacipõ :D Elég puha a talpa hozzá ;)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Én mér többször is említettem, hogy szerintem a trackstand elsajátítása nagyon sokat dob a biztonságérzeten, és rájössz, hogy sokkal biztonságosabban tudsz haladni lábletétel nélkül (meg ugye képes is leszel rá).

Nekem pl. teljsen kimaradt az spd-vel való bizonytalankodás, meg eldõlés (és szerintem ez csak a trackstandnek köszönhetõ), és sokkal bátrabban megyek lefelé is, mert tudom, hogy a lábam ott marad, ahol én azt gondolom :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Meg kell tanulni rendesen egyensúlyozni felfelé és lefelé, aztán nem fog hiányozni a folyamatos lábletétel.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Na jó egy fórum istenséget nem is akarok "vallási" kérdésekben gyõzködni, inkább csöndben maradok:D
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
nem kell ebbõl ekkora "vallási" kérdést csinálni (pláne ebben a topikban)

van akinek mûxik, van akinek nem.....ennyi. meggyõzni úgysem fogjuk 1mást.

pl aszfaltos bringán én is használom, terepen + sose fogom...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Természetesen tudom, hogy vannak akik nem tudnak spd-vel menni lefelé, mert bizonytalanok a lejtõkön vagy taposóval tanultak meg montizni és képtelenek átállni.

Nekem erre a legjobb ellen példám Görögdinnye a barátnõm. Õ nagyon tartott az SPD-tõl mikor kapott tõlem egy ilyen cipõt csak spinningre volt hajlandó felvenni és ott sem szerette meg. Késõbb jött egy lökés amikor az egyik csapattársa is váltott, teljesen megdöbbentem mikor mondta hogy tegyek fel a bringájára egy SPD-t teljesen kitekertem a rugóerõt, 2-3 hétig szentül meg volt róla gyõzõdve hogy nem fog kioldani és rettegett ha meg kellet állnia ( az is hozzátartozik hogy egy gyermekkori fülgyulladás miatt nem teljesen jó az egyensúly érzékelése ) 2 hónap után már azt mondta hogy felfelé teljesen biztonságos, lefelé jó, de még tart tõle. Mostanra odáig jutottunk hogy a városi rohangálón is SPD van (féloldalas) azt viszont már azért nem szereti mert fordítgatnia kell a pedált, de ha télen megy melózni akkor kell a bakancs miatt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Aki SPD nélkül megy, annak valszeg nem a dobogó a cél (meg te, az élversenyzõ, valszeg tudod fejbõl, hogy ki az, aki megy a dobogóért). Szóval, ennek fényében a kérdés: tulajdonképpen miért is baj a taposó és neked miért is fáj, ha valaki azt használ? Kedvesem is taposót használ, neki az a kényelmes és az a biztonságos. Talán kisebb mellényel is lehetne osztani az igét, nem mindig a "csúcsra járatás" szemszögébõl...

Bocsánat ha bárkit megbántottam vele. Egy fórumtársunknak céloztam kifejezetten, aki azért szenvedett, mert túl sokat nyelt el a bringája a tekerésbõl, közben meg taposót használ. Innentõl nincs értelme a hatékonyságról beszélni.
Élversenyzõ, én? Csak egy sokat tekerõ hobbi bringás vagyok, aki eljár versenyekre.
Természetesen tudom, hogy vannak akik nem tudnak spd-vel menni lefelé, mert bizonytalanok a lejtõkön vagy taposóval tanultak meg montizni és képtelenek átállni.

A sebesség mindent megold.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

mert egy jo mindenes gep, de ez nem jelenti azt, hogy ez lenne arra a legalkalmassabb. jo balansz a lefele es a felfele kozott.

értem én, persze nem a dobogó csúcsa vele a cél, csak élvezni cca. kompromisszum nélkül... neked így, nekem úgy... így szép :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Szvsz elég jól viselkedik, ha így használod...
én mondjuk bátrabb vagyok lefele, de én szükségesnek érzem az spd-t, nekem az ad biztonságérzetet....

mert egy jo mindenes gep, de ez nem jelenti azt, hogy ez lenne arra a legalkalmassabb. jo balansz a lefele es a felfele kozott.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

ez logikus :) engem nem nagyon erdekel, hogy hatekony legyek, ha ez az ara - csak az tekeres elvezetert csinalom.

aki magabiztos, annal biztosan igy van. en nem vagyok az egy olyan terepen, amit sose lattam. de ezek egyeni szempontok, szvsz mindenki olyat hasznal, amilyet szeretne.

ps: a 14cmes rugoutas stumpi messze nem egy cc gep.

Szvsz elég jól viselkedik, ha így használod...
én mondjuk bátrabb vagyok lefele, de én szükségesnek érzem az spd-t, nekem az ad biztonságérzetet....

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Aki spd nélkül bringázik az nem is teker igazából, csak tapossa a pedált, mintha lépcsõzõgépen lenne.

ez logikus :) engem nem nagyon erdekel, hogy hatekony legyek, ha ez az ara - csak az tekeres elvezetert csinalom.

Sohasem értettem, hogyan tudja elõbb levenni a lábát a pedálról. Szvsz minimális idõkülönbség lehet az spd és a platform között, pedig nekem a rugóerõsség meghaladja 3/4-et.

aki magabiztos, annal biztosan igy van. en nem vagyok az egy olyan terepen, amit sose lattam. de ezek egyeni szempontok, szvsz mindenki olyat hasznal, amilyet szeretne.

ps: a 14cmes rugoutas stumpi messze nem egy cc gep.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Azért én mindenkit arra buzdítanék, hogy verekedje át magát a kezdeti bizonytalan idõszakon az SPD-vel, (vagy bármilyen pedálkötéssel), megéri. Igazából még a dánhillben is, bár ott én is koca vagyok, és taposóval hajtok. (de ennek csak az az oka, h annyira bátortalan vagyok, hogy folyamatosan csak ki-be lépkedek, ráadásul kilépve ugye eléggé nulla tapadása van még a legjobb keretesnek is)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Ki beszélt itt DH-ról?! Itt CC bringákról volt szó, nem DH felhasználáskor. Ne keverjük a szezont a fazonnal. Mondtam én bármit is az általad említett "gyíkarcokról"?!