Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19054 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
kela: Igaz, hülyeség. A sok amatõr, DH gyíkarc (Fairclough, Steve Peat, Minaar, stb.) is valszeg azért váltott Champéry-n taposóra, mert gyorsabban kioldanak SPD-vel...

De ezt ne itt folytassuk tovább, van saját topikja.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Sohasem értettem, hogyan tudja elõbb levenni a lábát a pedálról. Szvsz minimális idõkülönbség lehet az spd és a platform között, pedig nekem a rugóerõsség meghaladja 3/4-et.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Aki spd nélkül bringázik az nem is teker igazából, csak tapossa a pedált, mintha lépcsõzõgépen lenne.

Aki SPD nélkül megy, annak valszeg nem a dobogó a cél (meg te, az élversenyzõ, valszeg tudod fejbõl, hogy ki az, aki megy a dobogóért). Szóval, ennek fényében a kérdés: tulajdonképpen miért is baj a taposó és neked miért is fáj, ha valaki azt használ? Kedvesem is taposót használ, neki az a kényelmes és az a biztonságos. Talán kisebb mellényel is lehetne osztani az igét, nem mindig a "csúcsra járatás" szemszögébõl...

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

És milyen a megfelelõ cipõ egy ilyen szöges platformhoz?

FiveTen például.

Nekem túl gyári a KTM, olyan semmilyen.
Aki spd nélkül bringázik az nem is teker igazából, csak tapossa a pedált, mintha lépcsõzõgépen lenne.

sokáig próbáltam hozzászokni az spdhez, de idén azt hiszem be kell látnom, hogy a platform nekem jobban fekszik. Felfele is, lefele is. Úgysem vagyok profi, hogy kihasználjam minden izmom és tökéletesen körbe tekerjek. Hobbi szinten meg olyan mindegy.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem túl gyári a KTM, olyan semmilyen.

A sebesség mindent megold.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
És milyen a megfelelõ cipõ egy ilyen szöges platformhoz?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

végre egy rendes ember :)

azt is megertem, ha vki ragaszkodik hozza - nalam az ok egyszeru: lefele amugy sem vagyok tul magabiztos, es volt mar jopar olyan helyzetem, ahol az utolso pillanatban valo lelepes mentett meg a pofaraesestol. egy spd ezen nem hiszem, hogy segitene :) a szoges platform megfelelo cipovel jol tapad, es lefeszitve meg huzni is lehet vele nemileg. persze ez nem ua, de azert jobb, mint egy szimpla pedal.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Gyönyörû a KTM! Nem szeretem a feketét, de ez a fekete-narancs-fehér dizájn nagyon ütõs!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

nem akarok spdt,

végre egy rendes ember :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Szépek a Stumpik, meg szép a Trance is. De arn, az a pedál szörnyû.

nem akarok spdt, nem spdben meg nem nagyon van normalisabb. en szeretem :)

300 EXC

300 EXC

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Sulya eredetileg 11,9 volt pedálok nélkül.
Azota cseréltem a az elsõ telót, kormányt, nyerget nyeregcsövet, stucnit, kormánycsapágyat.
most kb 0,6-al lett kevesebb.
de nem igazán a sulyra mentem egyedül a kormánycsapágy részében van karbon, inkább Wcs wet-eket akartam fehérben és feketében.
az elsõ telo meg ugy jött hogy megláttam egy helyen használtan kb 100km benne nulla karc és az eredeti ár feléért én meg abenne lévõ Rock Shox Reba Sl-t felajánlottam cserébe elrendeztük a különbözetett és lett.
igy sokkla jobban tetszik mert sokkal komplettebb szerintem hátul is DS elõl is az.

szia!
Látom Tata van beirva, arra fele szoktatok tekerni, lehet egyszer-egyszer átugranék.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Most nem azért de ennek az polarisnak ugyanaz a geoja meg a csövek formája mint az én 2007-es vázamnak. Mondjuk a festése szebb, bár hogy tartósabb-e azt nem tudom.

Milyen géped van? Pyxis?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
meg ugy az egészrõl....meg súlyadatot így komplett

szép nagyon

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Gyönyörû a KTM (és fekete, mert imádom a feketét :) ) Az DT XMC - ha jól sejtem - útállítós telóról majd menettapasztalatot írhatnál a témába vágó topikba.

300 EXC

300 EXC

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
GYári cuccokbol csak néhányat cseréltem le.

Váz: SCORE RC (1091), Anyag: 6061 tripple butted Alumínium, 4 forgáspontú hátsó rész, alacsony 1:2 áttételi arány a hosszabb élettartam miatt, tömített forgásponti csapágyazás

Villa: DT Swiss XMC 100-130
Rugóstag: DT Swiss XM 180, Rugóút: 100, Rugózás: levegõ, Csillapítás: hidraulikus, állítható visszaút csillapítás, Lockout
Váltóltókar: Shimano Deore SLX, RapidFire - Instant-/ Multi-/ Two-Way-Release
Hátsó váltó: Shimano Deore XT, 9 fokozatú, Top Normal - alsó rugóállású" Shadow-Design"
Hajtómû: Shimano Deore SLX, Hollowtech II, integrált csõtengellyel
Pedál: Shimano 520 SPD patentpedál
Féktárcsák: elöl Ø180, hátul Ø160
Gumi: Schwalbe Rocket Ron,
Kormánycsapágy: Ritchey WCS Carbon, A-Head Zero-Logic System, integrált
Kormányszár: Ritchey WCS Wet White 4-axis, A-Head, 6°, 4 csavaros rögzítés, D: 31.8
Kormány: Ritchey Wcs Wet White OS flat,
Markolat: Ritchey WCS
Nyereg: Selle Italia SLR
Nyeregszár: Ritchey WCS Wet Black

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Baromi csinos, gratula!
Egy kis technikai specifikációt tudnál írni róla?

300 EXC

300 EXC

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
kösz.
ez majdnem nehezebb volt mint összerakni :)

KaraI.

KaraI.

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Csatlakozok.Nagyon izléses,szép bringa.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
megküzdöttél azért, hogy láthassuk, szép bicó gratula
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

300 EXC

300 EXC

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Posted Image

nagynehezen rájöttem :)

szoval ilyen lett .
Vélemény
Posted Image

kicsit tul vakus..

Posted Image