Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19054 hozzászólás a témában

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Mennyi ezen a gyári nyeregcsõ hossz? nem rövid, az tuti. Jobban tetszik ez a gumipárosítás, mint a Nobby? Ha jól emlékszem használtál olyat

Egyébként szép gép, még taposópedállal is ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
kapott egy uj orat a verda :) bocs a szar kepekert, teloval nyomtam.

Feltöltött kép
Feltöltött kép

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Szép és jó a setup! Elsõre fel sem tûnt volna a kép alapján, hogy 29er, egészen arányos minden mindennel. Ejha, a kéttányéros XT az nagyon ott van! Mekkorák a tányérok és hátul milyen sort használsz, 11-34 (bár 11-32-nek tûnik)?

36-24-es tálak és 11-34-es sor. http://www.deviantmt...g2_itemId=32806
Ez kb. 40-27-nek felelne meg 26os kerék esetén, ha 50 felett nem tekersz hozzá a lejtõkön, akkor felesleges a nagyobb tányér. A hajtókar 180mm-es, a hátsóváltó rövidkanalas X.9, más "spéci" nincs a gépen.

A nagyobb kerék miatt kb. úgy néz ki mint egy 17-18as váz 26os kerék esetén.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Én ezzel nyomulok: DSCN3590 | deviantmtb - egyszeregy

Szép és jó a setup! Elsõre fel sem tûnt volna a kép alapján, hogy 29er, egészen arányos minden mindennel. Ejha, a kéttányéros XT az nagyon ott van! Mekkorák a tányérok és hátul milyen sort használsz, 11-34 (bár 11-32-nek tûnik)?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a tengelyekhez merten amugy alacsonyabban van a sulypontod? 26hoz kepest. en is epp erre a vazra akartam epiteni, csak kozbejott a stumpy (amit szinten nem banok) :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Milyen bicajod van? Szintén filózok ezen, én 185 cm magas vagyok.

Én ezzel nyomulok: http://www.deviantmt...g2_itemId=32782

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem hinném hogy nagyon drágábbak, csak nincs belõlük annyira alsó kategória amennyire én nézegettem....Amit lehet venni jó áron az pl a Konáék Kahuna modellje...az jó kis darab
Villa ugyanolyan árban van, már gumibol, felibõl is van választék....a többi ugyanaz :)

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás
Az én 191cm magasságomhoz ~91cm belsõ lábhossz tartozik. Jobb lenne nekem is egy 29-es bringa? 13 éve egy 21"-os montim volt amit kényelmesnek éreztem. Drágábbak még a 26-osnál?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

115-öt mozgó 26"-os fullyról váltottam "vissza" 29"es elsõtelósra

Milyen bicajod van? Szintén filózok ezen, én 185 cm magas vagyok.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Én még nem próbáltam soha 29"-es montit. A nagyobb kerék az ilyen nagy méretû vázhoz arányaiban jobban illene (szerintem). Kíváncsi vagyok, hogy menettulajdonságait illetõen mennyiben különbözik mondjuk egy azonos márkájú és típusú 26"-os mtb-tõl....

115-öt mozgó 26"-os fullyról váltottam "vissza" 29"es elsõtelósra, és gyorsabb vagyok vele fel is, le is. Sokkal-sokkal stabilabb érzés, fõleg 70centis kormánnyal, a kézenállós-technikás lefelék majdnem elsõre mennek mindig, nyálkás-köves részeken is sokkal jobban tapad a gumi. Soha többé 26os kerék. ;) 187cm vagyok, baromi hosszú lábakkal, így 20ast vázat használok, de a nagy kerék miatt még így is bringa formája van a gépnek.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem is lehet, hogy csak a megszokás faktort kellene levetkõzni, majd egyszer lehet benevezek egy fullmerev SS 29-esre, ha lesz ráfordíthatõ tõke...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Nekem is nagy váz kell, de sosem kéne 29"
próbáltam, de nem jott be az érzés...meg a szememet is bántja...

elolvastam a cikket - erdekes volt. korabban is olvastam ilyen jellegu osszevetest, ott valoszinuleg valami technikasabb palyarol lehet szo, mert ott meg lassabb volt az illeto. ennek ellenere ugy gondolom, hogy ahol inkabb tekerni kell, bizonyos magassag felett elonyos. nalam hatareset (185cm), de a korabbi crossbringas tapasztalatokbol szvsz bejonne a dolog. persze nem az idokrol van szo, hanem ugy ereztem, hogy lenduletesebben tudok haladni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Egy sráctól vettem használtan, õ külföldrõl vette, mert itthon XL-es Specit kapni nem lehet egy ideje.
+Pü ment.:)

pedig nyaron volt az aproban is egy komplett, csak az mar 140et mozgo braines volt.

bubu 100

bubu 100

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
nekem egy magellan dracco-om van,nem egy csúcs gép de azért túrázgatni lehet vele:)

bubu 100

bubu 100

vendég

• fórumtag
  • 15 hozzászólás
szevasztok csak ámulok,bámulok milyen bringa csodákkal nyomjátok:)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

the captain 2bliss. de nyar eleji kep, azota mar kopottabbak.

a DT villa hatalmas kiralysag, a legjobb "lenyomom es ottmarad" tipusu lockout amivel valaha talalkoztam. plusz oda-visszaut csilli karbon lab, magnezium papucs, RWS15mm tengely es rohadek konnyu. felaron vettem CRC-rol, a teljes arat soha nem fizettem volna ki.

Gondolkodtam én is amikor akcióban volt,de a kerekemhez(egyenlõre)ragaszkodom,az meg 20milis.Mavicnak meg ugye nincs 20/15 átalakítója:(

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Én még nem próbáltam soha 29"-es montit. A nagyobb kerék az ilyen nagy méretû vázhoz arányaiban jobban illene (szerintem). Kíváncsi vagyok, hogy menettulajdonságait illetõen mennyiben különbözik mondjuk egy azonos márkájú és típusú 26"-os mtb-tõl....

Olvasd el: www.velo.hu

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás