Oldal 1 / 7 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1-20 / 135

Téma: Kulacs, kulacstartó

maximus MJani01 avatarja
    Regisztrált
    2005-05-02
    Lakhely
    Székesfehérvár
    Üzenet
    13.899

Alapbeállítás Kulacs, kulacstartó

Ebbe a topikba jöhet minden, ami a kulacsokkal, kulacstartókkal kapcsolatos (súly, tartósság, mennyire tartja a kulacsot, stb. ).

(Nem talált a kereső ilyen topikot, ezért nyitottam).

Lenne egy kérdésem kapásból.
    Szerintetek ez milyen kulacstartó lehet és milyen konzollal van rögzítve?
    http://velo.hu/UserFiles/f/l/a/flat_800x600t0_ic.jpg
    ELADÓ! ........ VKE-NELSON.......Blogom
    A sebesség mindent megold. A "mindig"-et még mindig így írjuk.
    "A szerver túlterhelt picit, próbáld egy perc múlva."

fórumfüggő bloke avatarja
    Regisztrált
    2003-06-08
    Üzenet
    4.821

Alapbeállítás

Remek ötlet ez a topik. Lehet kapni adaptert, amivel a normált fel lehet tenni
    -- Bikemarket.hu -- Acor

Én a Tour de Pelso miatt morfondíroztam, hogy ahova lehet, teszek kulacstartót, mert kísérőkocsim nincs, központi frissítés meg olyan, amilyen. Még ez is megfordult a fejemben (1,5 l-es pet palackhoz való):
    http://ebike.hu/termekek/kiegeszitok...acstart%C3%B3/
    Legutóbb bloke módosította; 2010-05-22 - 16:30.

maximus MJani01 avatarja
    Regisztrált
    2005-05-02
    Lakhely
    Székesfehérvár
    Üzenet
    13.899

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: bloke Üzenet megjelenítése
    Remek ötlet ez a topik. Lehet kapni adaptert, amivel a normált fel lehet tenni
    -- Bikemarket.hu -- Acor
    Ezt én is néztem, de 22,2-25,4iget ír, nekem meg 27,2es nyeregcsövem van, szerintem ez inkább csak kormányra való.
    Meg ezt is néztem, Decathlon - biciklik - ker ,csak a kérdés az, hogy a nyeregcsövön is elég stabil-e.

Én a Tour de Pelso miatt morfondíroztam, hogy ahova lehet, teszek kulacstartót, mert kísérőkocsim nincs, központi frissítés meg olyan, amilyen. Még ez is megfordult a fejemben (1,5 l-es pet palackhoz való):
    BBB BBC-15 Fueltank XL kulacstart
    Vannak nyeregre szerelhetők is, a triatlonosok használnak ilyeneket, pl ez Profile Design RM System 1 Flaschenhalter - BIKE-COMPONENTS.DE vagy szimplában a tacxnak is van Tacx Flaschenhalteradapter Triathlon f meg még egy csomó cégnek. De létezik olyan is, ami csak egy adapter és 3 kulacstartó szerelhető rá. Kormányra szerelhetőből van author egész olcsón, mondjuk az már lehet akadályozna.

Isten ostora Valeria Victrix avatarja
    Regisztrált
    2004-11-27
    Lakhely
    Budapest, Dunakanyar
    Üzenet
    9.169

bentlakó enté avatarja
    Regisztrált
    2003-04-02
    Lakhely
    Cívisváros
    Üzenet
    7.526

Alapbeállítás

Szerintem simán elfér ez itt, legalább nem lesz összekutyulva mint a többi nagy gyűjtőtopik.
    "Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
    [ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

maximus MJani01 avatarja
    Regisztrált
    2005-05-02
    Lakhely
    Székesfehérvár
    Üzenet
    13.899

Alapbeállítás

Találtam ilyet: Bike24 - Specialized bottle cage clamps for seat post , persze biztos nem fogom megrendelni kintről.

Idézet Eredeti szerző: Valeria Victrix Üzenet megjelenítése
    A kulacs topik lezárt téma, azt megtalálta a kereső is.

Regisztrált
    2003-06-08
    Üzenet
    4.821

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: MJani01 Üzenet megjelenítése
    Találtam ilyet: Bike24 - Specialized bottle cage clamps for seat post , persze biztos nem fogom megrendelni kintről.

A kulacs topik lezárt téma, azt megtalálta a kereső is.
    Akár még egy első váltó adaptert ("braze-on" típusú váltóhoz) is fel lehetne használni

fórumfüggő kipage avatarja
    Regisztrált
    2006-04-02
    Lakhely
    Veszprém
    Üzenet
    1.660

Alapbeállítás

Ezek a nyeregcsőre szerelhető adapterek praktikusnak tűnhetnek, de elég bajos kihalászni magad alól versenyen a kulacsot. plusz a nyeregcső körül kevés is a hely (legalábbis nálam, hogy ki-be tuszkoljak egy kulacsot) . Én a nyereg mögé szerelhető adapterre voksolok: Products :: Beaker Concepts, INC vagy az Xlab mint a legismertebb márka.

fórumfüggő zeezoltano avatarja
    Regisztrált
    2008-05-30
    Lakhely
    Gyál
    Üzenet
    4.436

Alapbeállítás

Nekem van a decathlonos semmi gondom nem volt vele, vagyis csak egyszer mikor is nem húztam meg rendesen a kulacstartó csavarját és az egyik kitekeredvén elfordult a kulacstartó és kieset a kulacs azóta viszont tényleg semmi gondom vele. A kivétellel sem volt gondom.
    Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
    Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Regisztrált
    2003-06-08
    Üzenet
    4.821

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: kipage Üzenet megjelenítése
    Ezek a nyeregcsőre szerelhető adapterek praktikusnak tűnhetnek, de elég bajos kihalászni magad alól versenyen a kulacsot. plusz a nyeregcső körül kevés is a hely (legalábbis nálam, hogy ki-be tuszkoljak egy kulacsot) . Én a nyereg mögé szerelhető adapterre voksolok: Products :: Beaker Concepts, INC vagy az Xlab mint a legismertebb márka.
    Én már erre is gondoltam, ez szerintem orvosolható a kis vázakhoz kitalált kulacstartóval, amibe oldalról lehet betenni a kulacsot.

maximus MJani01 avatarja
    Regisztrált
    2005-05-02
    Lakhely
    Székesfehérvár
    Üzenet
    13.899

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: zeezoltano Üzenet megjelenítése
    Nekem van a decathlonos semmi gondom nem volt vele, vagyis csak egyszer mikor is nem húztam meg rendesen a kulacstartó csavarját és az egyik kitekeredvén elfordult a kulacstartó és kieset a kulacs azóta viszont tényleg semmi gondom vele. A kivétellel sem volt gondom.
    A nyeregcsőre raktad fel a decathlonost? Neked is az anthemen van?

fórumfüggő zeezoltano avatarja
    Regisztrált
    2008-05-30
    Lakhely
    Gyál
    Üzenet
    4.436

Alapbeállítás

Igen , de csak maratonokon rakom fel tartaléknak túrázni edzegetni elég 1 kulacs is vagy hátitagyót viszek.
    Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
    Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

maximus MJani01 avatarja
    Regisztrált
    2005-05-02
    Lakhely
    Székesfehérvár
    Üzenet
    13.899

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: zeezoltano Üzenet megjelenítése
    Igen , de csak maratonokon rakom fel tartaléknak túrázni edzegetni elég 1 kulacs is vagy hátitagyót viszek.
    Köszi, probléma megoldva. Nekem csak a gyors száraz pályákra kellene, különben nem használnám.

maximus MJani01 avatarja
    Regisztrált
    2005-05-02
    Lakhely
    Székesfehérvár
    Üzenet
    13.899

Alapbeállítás

Találtam egy olyan kulacstartót amit fel lehet rakni gyorskötözővel bárhova és olcsó. Cateye BC-100 http://www.nexternal.com/icycles/images/94807.jpg

xle
    xle offline
    vendég xle avatarja
    Regisztrált
    2005-04-27
    Lakhely
    Zalaegerszeg
    Üzenet
    155

Alapbeállítás

Nekem az a Speci bilincs a legszimpatikusabb a nyeregcsőre applikálható megoldások közül. Az tűnik a legbiztosabbnak. Anno valami Minoura cuccal próblkoztam, az elég hamar megadta magát. Nagyon nem mindegy az sem, hogy milyen kulacstartót használsz. Itt sokkal jobban ugrál a kulacs mint a váz első háromszögében. Főleg a 0.7-es. Meg amikor tele van, akkor érezhetően megváltozik a bringa súlypontja is, ez Nekem elég zavaró volt. Az anthem-en van az alsócső alján is kulacstartó szem, nem? Én azt használnám egy jó stabil kulacstartóval, de csak 0.5-ös kulacsot tennék oda is, a 0.7-es már nem elég stabil ha tele van. Ha csak gyors száraz pályákra kellene, akkor az sem probléma, hogy sáros lesz bár amúgy sem, mert egyszer cseréled ki a másikkal és akkor megtörlöd. Szerintem
    "Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

vendég hemp avatarja
    Regisztrált
    2006-04-16
    Lakhely
    Tenkes
    Üzenet
    182
    stumpjumpa

maximus MJani01 avatarja
    Regisztrált
    2005-05-02
    Lakhely
    Székesfehérvár
    Üzenet
    13.899

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: xle Üzenet megjelenítése
    Nekem az a Speci bilincs a legszimpatikusabb a nyeregcsőre applikálható megoldások közül. Az tűnik a legbiztosabbnak. Anno valami Minoura cuccal próblkoztam, az elég hamar megadta magát. Nagyon nem mindegy az sem, hogy milyen kulacstartót használsz. Itt sokkal jobban ugrál a kulacs mint a váz első háromszögében. Főleg a 0.7-es. Meg amikor tele van, akkor érezhetően megváltozik a bringa súlypontja is, ez Nekem elég zavaró volt. Az anthem-en van az alsócső alján is kulacstartó szem, nem? Én azt használnám egy jó stabil kulacstartóval, de csak 0.5-ös kulacsot tennék oda is, a 0.7-es már nem elég stabil ha tele van. Ha csak gyors száraz pályákra kellene, akkor az sem probléma, hogy sáros lesz bár amúgy sem, mert egyszer cseréled ki a másikkal és akkor megtörlöd. Szerintem
    Köszi, hogy megosztottad velem a tapasztalatod. Sajnos az enyémen nincs az alsócső alján kulacstartószem. Súlypont problémám nem hiszem hogy lesz, a nyeregtáskám is kb fél kiló és az sem zavar, elvileg azt levenném ilyenkor, mert nem biztos hogy elférne tőle a kulacs. 0,5-ös kulacsban gondolkozom, elől úgyis egy 0,8-as van. Egyelőre kipróbálom a cateye kulacstartót, aztán kiderül hogy mennyit bír, külföldi fórumon ajánlották. A Speci bilincs beszerzése itthon nem egyszerű, kintről megrendelni meg nem túl gazdaságos.
    Jelenleg egy 0,5-ös izotóniás italos palackot cipeltem pluszban a hátsózsebemben, az a baj vele hogy nehéz visszarakni a mez zsebébe, meg amikor tele van kicsit húzza a mezem, de ez annyira nem vészes.

Regisztrált
    2003-06-08
    Üzenet
    4.821

Alapbeállítás

Idézet Eredeti szerző: MJani01 Üzenet megjelenítése
    Találtam egy olyan kulacstartót amit fel lehet rakni gyorskötözővel bárhova és olcsó. Cateye BC-100 http://www.nexternal.com/icycles/images/94807.jpg
    Megvetted már? Én ma vettem egyet. Nekem sajna a nyeregcsövem rövid hozzá, így a felsőcsőre szereltem, úgy hogy lefelé áll és a kulacsot előrefele kell kivenni. Egyelőre megpróbálom 0,75-össel, ha rugdosom, akkor meg 0,5-össel. Vicces, hogy a 40.000 forintos Cateye óra kínai, a párszázas műanyag kulacstartó meg japán gyártmány.

törzsvendég
    Regisztrált
    2002-07-05
    Lakhely
    Bp.
    Üzenet
    1.400

Alapbeállítás

Képzelheted, milyen kerek lett a szemem, mikor a kompakt fényképezőmre az van írva, hogy Made in Japan ! Ma már ez elvileg elég ritka.
    Az a Cateye kulacstartó nagyon jó ! Télen még a termoszt is bele tudom rakni, ami alu kulacstartóba sehogyan sem ment be, mert szélesebb az alja, mint a szabvány kulacsok.
    Marci

maximus MJani01 avatarja
    Regisztrált
    2005-05-02
    Lakhely
    Székesfehérvár
    Üzenet
    13.899

Alapbeállítás

Megvetted már? Én ma vettem egyet. Nekem sajna a nyeregcsövem rövid hozzá, így a felsőcsőre szereltem, úgy hogy lefelé áll és a kulacsot előrefele kell kivenni. Egyelőre megpróbálom 0,75-össel, ha rugdosom, akkor meg 0,5-össel. Vicces, hogy a 40.000 forintos Cateye óra kínai, a párszázas műanyag kulacstartó meg japán gyártmány.
    Igen, megvettem és már versenyen is használtam hétvégén. Nekem elég hosszú a nyergcsövem hozzá, a 0,5-ös kulaccsal még a nyeregtáska is elfér felette. Tartja rendesen a kulacsot. Kicsit bonyolultabb kivenni a kulacsot, mint az alsócsőről, de simán tudok közben így is tekerni. Szóval egyelőre úgy néz ki, hogy beválik.

Oldal 1 / 7 123 ... UtolsóUtolsó

Írási jogosultságok

• Nyithatsz új témát
  • Válaszolhatsz hozzászólásokra
  • Használhatsz csatolmányokat
  • Nem módosíthatod hozzászólásaid
  •