Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19037 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

off: es mlyen a moab? :)

Hát ilyen:

Feltöltött kép

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
bármelyiket elfogadnám, meg a környék sem rossz ;)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
off: es mlyen a moab? :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
PBG
szépek a bringáid :)
a kinti bringákat - DiamondBack és a leendõ MTB - a kinti család finanszírozza vagy itthonról?

Ennyire le vagy maradva? :D

de akkor most igen vagy nem?
/nem vagyok idõmilliomos, hogy folyamatosan a fórumon lógjak ;)/

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Feltöltött kép

Most négy napig ezzel. Hamar rá kellett jönnöm, hogy ezt a bringát nem kell félteni semmitõl ezekkel a rugóutakkal, meg belsõnélküli kerekekkel. Miért csak négy napig? Moab, Utah-ban vagyok egy közös vakáción a fogadó anyukám testvérének családjával. Az említett testvér pedig kölcsönadta a "könnyû bringáját". Mert milyen bringa a hardcore bringája? Egy kétéves Intense Hammerschmidttel, és egyéb nyalánkságokkal.
A bringáról: egyszerûen tapad a földhöz. Pl. ezt meg ezt is megmásztam. Ez a "slickrock". Tényleg kb. tükörsima szikla az egész. Egyszerûen király bringa!
További fotók.

Ez is egy kölcsönbringa volt:
Feltöltött kép

Könnyû volt, jó volt. Aztán egyszer. egy edzés során, szó szerint kiesett a hátsó kerék, amikor felkaptam a vállamra a gépet. Visszaraktam, rendesen meghúztam a gyorszárat, de valószínûleg valami más volt rossz, mert az elsõ itteni CX versenyemen az utolsó körben felcsavarodott a hátsó váltó, kiesett a hátsó kerék... valószínûleg nem az én hibám volt, mert még a verseny elõtt is ellenõriztem a hátsó kereket...

Mostanában meg ezzel a nehéz döggel nyomulok "otthon":
Feltöltött kép

Tényleg rohadt nehéz, de már intézkedem könnyebb bringa ügyileg. ;) (Egyébként én nem tudom, hogy mi, de valami nagyon nehéz az Ultegra hátsó kerekén. Oké, kardküllõk, meg erõs... de 971 gramm?! Ennek a bringának a gyári kerekei dögnehéznek tûnnek, és azok is (819/1019), de ha az Ultegrához hasonlítjuk a hátsó kereket...)

Elvileg egy-másfél hónapon (remélem) belül megint jövök egy nagykerekû, de immáron vastaggumis cuccal... ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

hogy hogy? milyen nehéznek számoltad a gyári kerékszettet? Nekem nagyon jó tapasztalatom van a Fulcrummal, bár még csak outival használtam

irtam neked a multkor, hogy ~2400g a fulcrum 1900 korul van.

Nagyon jó kis gép. Nem vagyok egy 29er fan, de kiegyeznék vele! ;-)
Fulcrum keréknél majd figyelj arra, hogy 1-1 tekerés után meg kell mozgatnod a kereket, nem lazult-e ki az agy elõl vagy hátul! Ha igen, csak utána kell húznod, simán 2-es imbusszal a kontrát oldani és simán kézzel enyhén ráhúzni a fixáló csavart, aztán jó sokáig nem lesz rá gondod! ;-)

marmint a csapagyrogizto? vagy pontosan mi lazulhat le? fogalmam nincs, hogy nez ki...

Feltöltött kép

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

kerekszettben normalis aron sok valasztasom nincs... redpower xl lesz. de ez is fel kiloval konnyebb :D

Nagyon jó kis gép. Nem vagyok egy 29er fan, de kiegyeznék vele! ;-)
Fulcrum keréknél majd figyelj arra, hogy 1-1 tekerés után meg kell mozgatnod a kereket, nem lazult-e ki az agy elõl vagy hátul! Ha igen, csak utána kell húznod, simán 2-es imbusszal a kontrát oldani és simán kézzel enyhén ráhúzni a fixáló csavart, aztán jó sokáig nem lesz rá gondod! ;-)

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
hogy hogy? milyen nehéznek számoltad a gyári kerékszettet? Nekem nagyon jó tapasztalatom van a Fulcrummal, bár még csak outival használtam

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Kíváncsi leszek az új kerékszettre, így is szép. :) Gondolom könnyítesz.
Kösz a képet.

kerekszettben normalis aron sok valasztasom nincs... redpower xl lesz. de ez is fel kiloval konnyebb :D

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

tettem fel korabban egyet, de mar nem pont igy nez ki :) le akarom cserelni a kerekszettet, majd akkor rakok fel ujat.

Kíváncsi leszek az új kerékszettre, így is szép. :) Gondolom könnyítesz.
Kösz a képet.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

off

Te meg Tam... érted? szóval ...
mert amúgy mit kerestél Angliában?

Ennyire le vagy maradva? :D

A sebesség mindent megold.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
off

...

Te meg Tam... érted? szóval ...
mert amúgy mit kerestél Angliában?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

Brutálisan jól néz ki a Haibike.

Vázat hogyan szerezted be? Esetleg 26"-osból is van választék?

a vázat a németektõl hozta a forgalmazó mivel jelenleg nem volt neki itthon készlet. kb 5 nap alatt megjött
szerintem 26"-os dolgokat is hoznak könnyedén

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
gyarilag az 505/445 volt rajta, 180/160as tarcsakkal. kb az is hozta azt, amit a 26oson a 775os xt. az slx az brutalisabb szinten 180/160as tarcsakkal, mint akarmi, amit elotte hasznaltam. ebbol kifolyolag nem latom ertelmet a nagyobb tarcsaknak. tettem fel korabban egyet, de mar nem pont igy nez ki :) le akarom cserelni a kerekszettet, majd akkor rakok fel ujat.

Feltöltött kép
Feltöltött kép

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Brutálisan jól néz ki a Haibike.

Vázat hogyan szerezted be? Esetleg 26"-osból is van választék?

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
És tényleg, egy autentikus hang! 180/160 új SLX, ugye?

Mikor tettél képet a bicajodról? Jó lenne a Haibikeal összevetni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Sorra olvasom itt a teszteket nagykerekû témakörben, a vérprofi szakújságírók állandóan ezen lovagolnak, hogy nagykerékhez kell a 200-as tárcsa. Ezzel kapcsolatban gondoltam megkérdezek már olyasvalakit is, aki használja is a kisebbet. Hozzáteszem, magamtól én sem raknék nagyobbat: elnézésed kérem, bután tettem fel a kérdést.
Hope kerékügyben -ha már szóba került-, kérdeznék: külön-külön rendelted és te építetted, vagy eleve fûzve, komplett rendelted õket? (Nálam is esélyes lehet egy új szett, aminél fontos lenne hogy adapterezhetõ legyen átütõhöz és thru bolthoz, így a Hope képbe került.)

Felesleges a nagyobb tarcsa.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Okés, értem, de azért a Tied nem egy grammozós cc bicaj. Kíváncsi leszek a menettapasztalatra, remélem írsz majd. :)
Köszönöm a linket, még jól jöhet, nem ismertem õket.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
igazából ezzel a 185/160 kombinációval még nem mentem . de pl Zerge 160/160-al használja a 29-es Merida-ját ha jól tudom és megáll vele

a kerekeket pedig az ízlésemnek megfelelõ alkatrészekbõl fûzetve a Tubeless products and custom wheelbuilds oldalról rendeltem, õk szinte csak keréképítéssel foglalkoznak (most lehet drága de szerencsére én még ~300 forintos fontért rendeltem)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Sorra olvasom itt a teszteket nagykerekû témakörben, a vérprofi szakújságírók állandóan ezen lovagolnak, hogy nagykerékhez kell a 200-as tárcsa. Ezzel kapcsolatban gondoltam megkérdezek már olyasvalakit is, aki használja is a kisebbet. Hozzáteszem, magamtól én sem raknék nagyobbat: elnézésed kérem, bután tettem fel a kérdést.
Hope kerékügyben -ha már szóba került-, kérdeznék: külön-külön rendelted és te építetted, vagy eleve fûzve, komplett rendelted õket? (Nálam is esélyes lehet egy új szett, aminél fontos lenne hogy adapterezhetõ legyen átütõhöz és thru bolthoz, így a Hope képbe került.)