Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19063 hozzászólás a témában

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
A telón az a felgyorskötözõzött valami az mire jó?

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Whippet XC, 1x10-zel (itt kérek elnézést a borzasztó minõségû mobilos képekért):

Oldalnézetbõl:
Feltöltött kép

Sajnos nem volt sem alu színû, sem fekete SS hajtómû csavar a boltban, csak lila, piros és ez. Talán ez volt a legkevésbé ronda. :)
Feltöltött kép

Clean cockpit, már csak a fék és hátsó váltó csünghetne egy bilincsen, már ha támogatná a Magura a SRAM-on kívül a Shimano-t:
Feltöltött kép

S ahol teszteltem: Route: Skilles tesztkör | Bikemap.net

Láncleesés meglepõ módon csak egyszer történt, még az elsõ vízmosott meredek rázós lefelén Solymár felé a sárga jelzésen, iszonyú állapotban van már ez az út. Fura, mert semmilyen védelem nincs a bicajon láncleesés ellen, leszámítva egy fent hagyott elsõ váltót.

Elõl 32-es XT tányér, hátul 11-34-es sor. A legnagyobbon egyszer sem járt még a lánc, a 32-es tányér mellett nem igazán van rá szükség.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A sram redben úgy tudom lesz 2013-tól olajos fékváltó kar.Ocsóé:)
Nekem azért lett tárcsafékes mert az slxem van és a hideg kirázott ha a canti fékre gondoltam. Nem bántam meg a + súly nem érdekel.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
olajos tarcsafekekeket miert nem hasznalnak? majd tuti par ev elterjed, mint "fejlesztes". erdemes amugy tarcsasat?
kerekszettben mi szamit normalisabb sulynak? nehany bringaban, mintha meg 29ernek is nehez kerekszett lenne.
milyen gumi valt be cxra?
185cmhez jo kb az 58as?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Az enyémet az elõzõ tulaj csak outinak használta. Jó volt úgy is , de amikor bele került a karbon villa és a cyclocross guma és már csak 3.5 bárra fújtam fel kaptam egy nagyon kényelmes de egy még mindig jól gyorsítható, haladós bringát. Amivel könnyû terepen lehet repeszteni mint az állat:D kicsit nehezebb terepen is haladós csak már nem olyan kényelmes és még közepes terepen is el lehet vele boldogulni.
Imádom.
Ma felrugdostam a Harsány lejtõn amit nem gondoltam volna. Érdekes volt a 40-50-es pedálfordulathoz társuló 170-182-es pulzus.
Vissza felé is kihívás volt 8-12km/h "sebességgel" bukdácsolni a gödrök, kövek között, jól meg is sütöttem az elsõ tárcsát (még jó hogy bovdenes).

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
franko :) a gumit is jobban be lehetne loni az igenyeimnek megfeleloen, mint montinal. majd kicsit utanaolvasok, a multkor csak addig jutottam, hogy outibol nem nagyon eri meg atalakitani, mert a vazgeo is total mas.

a video nagyon kedvet csinalt hozza.. mar csak love kene :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

aszfalton praktikusabb, mint egy monti? mar ha lehet egy terepbringanal ilyenrol beszelni.

hogy a fenébe ne lenne az.
lenne rá keretem már rég lenne. igaz nekem inkább outi helyett.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Még mindig szééééép!
Off:
Van valami ebben a CX dologban és a hasonló helyeken mint a panoráma kör pl. Rengeteg ilyen hely van a környéken, imádok az erdõben felfelé menni vele. Mikor nyár elején összeraktam a CX bringát, biztos voltam egy új monti építésében is valamikor mostanság. Ezen most hezitálok nagyon. Ha esetleg én is elférek veletek és nem zavarok, írjatok egy pü-t. Vasárnap délelõtt? Ez mondjuk nekem pont visszafelé tetszene, de jó kis videó ebben a témában: Local trails ala cx on Vimeo
On

ez vonz engem is a cx bringaban... szeretek kint tekerni a termeszetben, de kb olyan szintu terepek erdekelnek, ami kb a cx bringanak fekszik. a 29eren is tok erdekes volt egy 35os slickel tekerni terepen, volt benne kihivas. inkabb csak a koves reszeken ereztem neccesnek, de ott is amiatt, mert majdnem sikerult kicsapni az oldalat, mert konnyebben lecsuszott.

aszfalton praktikusabb, mint egy monti? mar ha lehet egy terepbringanal ilyenrol beszelni.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Nagyon szép a cube.

Karesz, az Inbred is tetszik nekem, hiába nem egy egzotikus váz. Ahogy nézem az evolúcióját, elõbb utóbb SS lesz belõle. :D

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
https://picasaweb.go...143132425336498

Eldicsekszem már én is a régi-új építménnyel... :) Egy CUBE LTD CC váz, egy hajtómû és a régi alkatrészeim egyesülésébõl megszületett a bolygó kap... izé... az új gépem! :D
+még kap valamit a láncvillára.

(Ugyanitt porosodásnak indult egy Scott Reflex váz szép nagy, 175-190 centis embereknek... egyszer nyûvõsbringa lesz belõle... vagy egy jó ajánlat esetén nem. :D )

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.242 hozzászólás
1:00-nál a kutya is hogy megnézi az eltévedt országútist :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Még mindig szééééép!
Off:
Van valami ebben a CX dologban és a hasonló helyeken mint a panoráma kör pl. Rengeteg ilyen hely van a környéken, imádok az erdõben felfelé menni vele. Mikor nyár elején összeraktam a CX bringát, biztos voltam egy új monti építésében is valamikor mostanság. Ezen most hezitálok nagyon. Ha esetleg én is elférek veletek és nem zavarok, írjatok egy pü-t. Vasárnap délelõtt? Ez mondjuk nekem pont visszafelé tetszene, de jó kis videó ebben a témában: Local trails ala cx on Vimeo
On

Sajna most vasárnapra már elígérkeztem. Meló után nekem már késõ. Jövõ hét szombat?

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

A csóka elég jól érzi a gépet.... Csúnyán lemaradtam volna fölfelé és lefelé is kb. mindenhol a 2.2es gumimmal és a Rebámmal fölszerelt montimon. :o 1.25nél az a fán való átkelés gyönyörû.

pontosan erre gondoltam én is, hogy egykét helyen még a giant fullyval is lemaradtam volna :D fölfelé meg 100%.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás
A csóka elég jól érzi a gépet.... Csúnyán lemaradtam volna fölfelé és lefelé is kb. mindenhol a 2.2es gumimmal és a Rebámmal fölszerelt montimon. :o 1.25nél az a fán való átkelés gyönyörû.
Marci

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás
Bocsi - 2x küldte el. Törölhetõ.
Marci

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
nagyon jo a cx-es video!
en csak 50x tortem volna ossze magamat itt a semmit nem fogo kantifekeim miatt:D

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.576 hozzászólás

Feltöltött kép
Tegnap este meg volt az elsõ köröm a cyclokrossal a HHH panoráma körön. Teljesen más dimenzió mint montival. A Szép-völgyin megvan a bemelegítés, keleti oldalon lehet süvíteni, a reptér felõli oldalon technikázni és imádkozni hogy ne üssem fel. Az Árpád kilátótól lejtõzni a Fenyõgyöngyéig. Szeretem.

Szep! 1x maid meghetnenk egyutt egy Hhh-t, arra nem vagyok ismeros. Legalabb kiderulne, mit bir a kanti az enyemen. Holnap du raerek :)

Még mindig szééééép!
Off:
On

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Lassacskán nekem is épül az új masina, majd lesz kép is. Alig várom, hogy guruljon. :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

575mm

Na köszönöm,az hibátlan.Az L-es Speci meg a 19" Kona 580 ami nekem idáig bejött.Már csak egy fehéret vagy zöldet kell kikönyörögnöm tõlük :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.242 hozzászólás

Nincs rosszul a rajzon.Az az effektív.Nekem az kell amit "actual"-al jelölnek.Tigger jól mondja,a csõmentén mért csõközéptõl csõközépig mért valós vagy aktuális csõhossz kell.A 29-ek amúgy is hosszabbak,mert abból egy mérettel kisebb kell leginkább.

575mm

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"