Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19037 replies to this topic

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts
ááá,de komoly! már össze is dobtad? kuuurva jó lett!! csillagos ötös :) súlyát mérted esetleg? kíváncsi vagyok. majd írd már meg légyszi az elsõ benyomásokat!

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Most ezzel nyomulok.
Sly78??

Feltöltött kép

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
meg egy 450-es egyenes csõ :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Gyujtod a bringakat? :) Montibol nem lesz sok? Vagy melyiktol valsz meg?

A 140es stumpi is 12.5 korul volt tokkal vonoval.

Nem gyûjtöm. Használom. :)
Ez páromé, csak leszedtem a nõi nyerget és hosszabbra cseréltem a nyeregcsövet és a stucnit, magasabb és szélesebb kormányt tettem fel és cseréltem a kerékszettet. Na meg cseréltem olajat a villában, most úgy mozog, akár az álom.
Whippetet el fogom adni, már vagy 3 hónapja nem használtam, pedig nagyon jó kis gép. Igazából csak az Inbredet használom.
Feltöltött kép
Feltöltött kép

így képrõl nagyon határeset, a nyeregcsõ miatt, gondolom. mondjuk jó hogy pont én kérdezem, aki mindig a kisebbik méretet választja. :)

:)
De teljesen jogos a felvetés. 0-ás seatback-es nyeregcsövem csak 1 van sajnos (az Inbredben), kénytelen voltam ezt feltenni. Kicsit elõre toltam a nyerget, hogy kompenzáljam a hátrahajlást, de valami még nem kóser a nyeregbeállítással, kicsit játszadoznom kell még vele.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

A "klasszikus" módszerrel mérve, könyök nyereg csúcsához és alkar, kézfej kinyújt módszerrel ugyanolyan távolságra van a kormány, mint az Inbreden. Egyébként nagyobb, mint a 18"-os Whippetem. :)

így képrõl nagyon határeset, a nyeregcsõ miatt, gondolom. mondjuk jó hogy pont én kérdezem, aki mindig a kisebbik méretet választja. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Gyujtod a bringakat? :) Montibol nem lesz sok? Vagy melyiktol valsz meg?

A 140es stumpi is 12.5 korul volt tokkal vonoval.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

Inkább régen mehettél 26-ossal azért érezted idegesebbnek a 29 után,(én tegnap 27.5 és 29-es gépekkel mentem és ma a 26-osomon éreztem ugyan ezt az ,,idegességet") hosszabb stucnitól nem lesz idegesebb, rövidebbtõl igen, ugyan ez igaz a kormányra is.

Igen, erre gondolok. Sebaj, 1-2tekeres es megszokom.
Viszont meglepett a tomege, kozel 13 kilora szamitottam, de pontos merleggel merve 12,46 kg kulloprizmakkal, oratartoval, rajta az oraval es a sarvedovel. Sima slx-xt szint, semmi kulonos.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
Inkább régen mehettél 26-ossal azért érezted idegesebbnek a 29 után,(én tegnap 27.5 és 29-es gépekkel mentem és ma a 26-osomon éreztem ugyan ezt az ,,idegességet") hosszabb stucnitól nem lesz idegesebb, rövidebbtõl igen, ugyan ez igaz a kormányra is.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

zscs,
milyen felfelé? A tegnapi bringateszt egyik "keserû" tapasztalata, hogy nem nagyon jöttek be az össztelós gépek. Igaz, nem nagyon volt a körön rendes mászás - hol lett volna -, de valahogy olyna lomhának tûnt bármi, amit próbáltam. A merevfarú meg tetszett (tetszik még mindig). Pedig ahogy öregszik az ember, egyre inkább kéne egy fully... :D

A mai tekerés elég laza volt, nem a szokásos a 4-4.5 óra közel versenytempóban, szóval, hosszabb távon a fene tudja. Az elsõ 1.5 órát viszont még tempósabban mentem, Strava szerint ott kb. úgy másztam, mint a 29errel. Nem tûnik úgy, hogy lassú lenne.

nem kicsi ez neked?

A "klasszikus" módszerrel mérve, könyök nyereg csúcsához és alkar, kézfej kinyújt módszerrel ugyanolyan távolságra van a kormány, mint az Inbreden. Egyébként nagyobb, mint a 18"-os Whippetem. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
nem kicsi ez neked?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,091 posts
zscs,
milyen felfelé? A tegnapi bringateszt egyik "keserû" tapasztalata, hogy nem nagyon jöttek be az össztelós gépek. Igaz, nem nagyon volt a körön rendes mászás - hol lett volna -, de valahogy olyna lomhának tûnt bármi, amit próbáltam. A merevfarú meg tetszett (tetszik még mindig). Pedig ahogy öregszik az ember, egyre inkább kéne egy fully... :D

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Tegnap összedobtam egy fully-t. 2011-es Canyon Nerve XC 6.0 volt az alap, M-es, 18.5"-os váz. A magasságom miatt 400-as nyeregcsõ került bele és 90mm-es stucni (kicsit ideges vele, 70-eshez szoktam) és 30mm-es rizer kormány, hogy ne legyen nagyon lent az eleje.
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Valahogy még nem az igazi, vagy csak elszoktam a fully-tól. Igaz, másfél éve nem ültem fully-n.
Szégyenszemre ma mindjárt produkáltam is egy elcsúszást vele, elõttem elcsúszott egy bringás egy meredek kövesen és nem bírtam volna megállni, letértem az ideális nyomvonalról rá a gurulós kövekre és már ment is ki az elsõ kerék a túlhúzott elsõ fék miatt. Ez van. :)

Dante, köszi a mai tekerést, üdv mindannyiótoknak! :)
  • Adriano likes this

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Ki mástól? :)

na majd csöngetek ha látlak olajos körön :) kék-fehér Giant Defy.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

szép! új? Robiéktól?

Ki mástól? :)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a nagy varosi bringa-epitesnek megint az lett a vege, hogy megvettem a legolcsobb fixiet (fixie inc floater) :) nincsen semmilyen hipszter belovesem, pusztan racionalis anyagi dontes volt, 300 eurot megert.

alapvetoen olyan cuccokbol van osszerakva, amit alkatreszszinten bottal sem piszkalnek meg, de igy az elso 40km utan azt kell mondanom, hogy az alapanyag ellenere, a vegeredmeny nagyon elvezetes. erezhetoen egy konkret koncepcio alapjan epult, nem csak osszelapatoltak a legolcsobb alkatreszeket. hajtos a bringa, es meglepoen kenyelmes. azt gondoltam, hogy letori a derekamat az alu vaz, es megszakadok a tekereseben, de nagyon pozitiv csalodas, csak ajanlani tudom, mint olcso alternativat. a tartossag majd idovel kiderul.

Feltöltött kép

Uploaded with ImageShack.us

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Vele bõvült a bringaparkom:

Feltöltött kép

szép! új? Robiéktól?

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
Vele bõvült a bringaparkom:

Feltöltött kép
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Ilyen lett...:) Persze még nincs kész...

Feltöltött kép

goldnarmz

goldnarmz

vendég

• fórumtag
  • 36 posts
Úgy érzem, sosem készül el... :)

Feltöltött kép

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag