Elkészült végre, ma megvolt az első rendesebb menés is vele, nagyon bejövős.
Karbon váz, inkább erős, mint könnyű alkatrészek.

Elkészült végre, ma megvolt az első rendesebb menés is vele, nagyon bejövős.
Karbon váz, inkább erős, mint könnyű alkatrészek.

Nagyon TRENDI a bicód,arn..
pedig keves dolog all tavolabb tolem, mint a bringaval valo hipszterkedes
szimplan ez volt a legolcsobb alternativa. bar a fekete bringak a gyengeim.
Canyon Grand Canyon AL SLX 29 9.9 (M)
Full Shimano XT
DT Swiss Spline M1700
Fox Float32 Factory Racing Tarralogic

karakoram módosította - 2013. október 20. - 17:47

Már régen vettem Bike-ot, rászoktam az honlapjukra, ahol sok teszt fönt van de sajnos csak a régebbiek olvashatóak, a frissek fizetõsek. Nekem az a teszt van meg, mikor a Transalpon megy a 2 Scale, (29 + 26) 4-4 szakaszt mennek a tesztelõk és utána cserélnek. Ugyan olyan fölszereltség, gumi,...minden, mindkét gépen watttmérõk. Minden nap 4-6 órát mentek, a végén egészen mnimális watt különbségek jöttek ki, inkább az érzés más szerintük.
Amúgy 2 hete én is a csapatban voltam, akikhez csatlakoztál a Pilisben. A Canyon fully géppel voltál.
A Q-faktor is azóta zavarja az embereke, mióta olvastak róla egy cikket az MBAH újságban.
Haverom legalább is ilyen típus, mindent szentírásnak vesz, amit olvas valahol. Nekem egyszer 107mm helyett 122es középtengely volt egy ideig a bringámban, ránézésre elég durván álltak a karok de kb. semmit nem éreztem.
Szerintem két külsõ gumi között a különbséget ezerszer jobban megérzel, mint az alig hozzáérõ fékpofát.
Egyébként a német Bike-Magazin csinált ilyen tesztet 26 vs. 29 témakörben, ugyan olyan felszereltségû géppel, wattmérõvel szerelt bringákkal. Nem emlékeztem, hogy le volt töltve a teszt vagy a papír újságban olvastam valahol. Nem tudom már mi volt a végeredmény de õk pl. mániákusan mérnek, tesztelnek mindent, amit lehet.
Minimális, mivel egy ennyire befogó kereket is vidáman lehet pörgetni egy újjal az emberek lábán meg általában két nagyságrendel több izom van.Tized wattok...
Azért az, hogy befog a fék, elég szomorú. Ennek kijavításával szerintem jelentõsebb idõt, energiát lehet megspórolni, mint gondolod (1-2mp).