Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19037 hozzászólás a témában

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Szerintetek mégsem annyira jelentõs egy ilyen mértékben fogó fék ellenállása. De azért javítsd ki szerintem. Már csak a tudat miatt is, hogy így feleslegesen kopik és hátráltat. Meg azért egy ilyen szintû bringánál már kicsit kellemetlen is, ha az agy ellenállása beállítási hiba miatt vetekszik a tescobike-okéval. :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Valami ilyesmire gondoltam. Mivel ilyen tesztet szamokkal alatamasztva nem lattam meg a kulfoldi sajtoban sem nagyon, gondoltam itt az ido. Mondjuk gyartokent es foleg marketinges szemmel nem vernem nagydobra, hogy he paraszt, ha 26os kerekkel bena vagy, 29essel meg 650b-vel is az leszel. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mióta nem grammozok azóta kb 1.3kg -al nehezebb a bringám cserébe nem parázok hogy összenyeklik és jobban engedem neki és jobban is élvezem.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Mi nem az a kategoria vagyunk, ahol sokat oszt vagy szoroz a bringa. Az elvezeti faktor a lenyeg. Korabban en is csinaltam ilyen osszeveteseket, minimalis elteres van. Ott jott ki nagyobb difi, ha arra a szakaszra alkalmatlan volt a bringa - pl 35os gumival full merev bringa vs ossztelos.

A kilok inkabb csak a buszkesegnek hasznalnak, meg neha jobb hajtani, de szigoruan veve alig szamit.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Tized wattok...

Minimális, mivel egy ennyire befogó kereket is vidáman lehet pörgetni egy újjal az emberek lábán meg általában két nagyságrendel több izom van.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Azért az, hogy befog a fék, elég szomorú. Ennek kijavításával szerintem jelentõsebb idõt, energiát lehet megspórolni, mint gondolod (1-2mp).

Lehet, csak este 9kor mar valook levinni a bicajt a pincebe es legteleniteni, illetve rendbe tenni a folyadekszintet. Fekfolyadek ugyis csereerett, majd ma vagy holnap, ilyesmivel nem szoktam varni alapesetben es magam megoldanam normalis esetben, mint altalaban. Sajnos tegnap este kellett cserelnem a fekbetetet, ez van. :)
Tegyuk fel: Ha valoban tobbet szamit 1-2 mp-nel ez, akkor jobbat mentem volna ma egy fel kiloval nehezebb fully-val, ami folfele ugye pogozik meg lockolva is es folfele nem olyan hatekony, mint egy 29er hardtaillel? Ez eleg erdekes kerdeseket vetne fel, szerintem nem csak bennem.
Ha penteken nem esik az eso reggel, megprobalom rendbe tett elso fekkel, nem problema. ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azért az, hogy befog a fék, elég szomorú. Ennek kijavításával szerintem jelentõsebb idõt, energiát lehet megspórolni, mint gondolod (1-2mp).

Tized wattok...

A sebesség mindent megold.

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Szerintem számít a tömeg, egy kilót is nagyon jól lehet érezni, bár arra nem esküszöm meg, hogy gyorsabb is vagyok tõle.

Nos, az összehasonlításomból az lett, hogy a Whippetet megbontottam, nem biztos, hogy valaha is össze fogom rakni, úgy tûnik, helyhiány miatt el kell adnom sajnos... Persze rengeteg mérésem és Strava logom van, amibõl ki lehet számolgatni, hogy milyen különbségek jönnek ki egy 26-os és egy 29er HT közt. Ezt nem tettem még meg, így errõl egyelõre nem nyilatkoznék inkább. ;)

Ellenben végeztem egy érdekes kísérletet a most használt két bringám között. Tegnap és ma reggel, ugyanakkori indulással, ugyanolyan intenzitással próbáltam tekerni egy 30 km-es terepezõs távot, teljes mértékben azonos útvonalon. A végeredmény: a Polar logok szerint gyakorlatilag azonos átlagpulzus (~153), majdnem teljesen azonos átlagsebesség (~20.3-20.4 km/h), kb. 3-4 kilós málha volt a hátamon (váltóruha, ivótasak vízzel, müzliszelet, szerszámok stb.) és ami a legmeglepõbb volt számomra, hogy a Polar logok szerint a nettó idõm percre azonos lett!

A teszt adatai:
A tömegbõl fakadó különbség marginális, korábbi tapasztalataim alapján kijelenthetõ, az a ~400 gramm nálam nem sok vizet zavar. Egyedüli torzító tényezõ, hogy tegnap este a Canyon elsõ fékjében fékbetétet kellett cserélnem és a fék hibája miatt végig csúnyán befogott. Referenciaképp: egy átlagos pördítésre az elsõ kerék 1.5, maximum 2 fordulatot tesz meg. Sejtésem sincs, ez mennyiben befolyásolhatta az eredményeket, igaz, 1-2 mp lassulásnál többre nem gondolnék, viszonylag magas Wattok mellett marginális hatása lehet.

Egyéb információk:
  • A villán a lockoutot egyik bringán sem használtam, egyetlen alkalommal sem
  • Nerve XC-n a mászásokhoz a Fox RP2-es tagot ProPedal üzemmódban használtam

Megjegyzés: a tegnapi 29er logokból hiányzik az edzés elejébõl néhány száz méteres szakasz, GPS vétel problémák miatt.

Lehet, hogy itt-ott rossz következtetéseket vontam le, ha ilyet láttok, ne tartsátok magatokban, illetve, lehetne ez a bejegyzés akár egy konstruktív vitaindító, mindannyiunk hasznára! :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
ha a 6/680 bejön neked, akkor ajánlom figyelmedbe az eladó answer protaper xc flat kormányomat, ami 3 fokos és 685mm. lehet, neked bejönne. mindenesetre köszönöm az észrevételt!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

köszi, ezt jó tudni. persze az furcsa, hogy ezt a boltosok nem tudják. vagy ez lesz, vagy a 20euros syntace.

ha számít valmit: nekem van egy ilyen sytace-em, és messze a legkényelmetlenebb kormányom, nekem nagyon sok a 8 fok backsweep a 640-es hosszhoz. 9 / 660 ricsi szintén nem jött be, a 6 / 680 (crankb cobalt) viszont már olyan mit az álom, persze kinek mi...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ha akarják tudják....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Nekem is Syntace van. Cube-ból lett bontva

660-as egyenes Koryak amugy nálunk is van készleten, fogadjunk, hogy ha megrendeled valamelyik webshopból olcsóbb lesz mint a 30 euro + posta? :) (merthogy 10.990 HUF a javasolt kisker ára)

köszi, ezt jó tudni. persze az furcsa, hogy ezt a boltosok nem tudják. vagy ez lesz, vagy a 20euros syntace.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ja, még Tig elõtt sikerült válaszolnom. a ricsi tényleg sok. Pro Koryak-ot találtam, 30 euro+ posta, de ennyiért Syntace is van. :)

Bike24 - PRO Koryak Flat MTB Handle Bar
Bike24 - Syntace Duraflite 2014 31.8 MTB Handle Bar

szóval hiába szeretném az itthoni boltokat támogatni... :(

Nekem is Syntace van. Cube-ból lett bontva

660-as egyenes Koryak amugy nálunk is van készleten, fogadjunk, hogy ha megrendeled valamelyik webshopból olcsóbb lesz mint a 30 euro + posta? :) (merthogy 10.990 HUF a javasolt kisker ára)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
igen, az. ;)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Az a már nálam lévõ nyeregcsõ? :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Annyi a kulonbseg, hogy karbon kormany 100 gramm minusz, konnyebben karcolodik es vicces dolog megroppantani egy tulhuzott csavarral. :) De nem baj, legalabb jo draga. (Ettol fuggetlenul 1 szavazat a karbonra, mert jo a csije, jot tesz az ember lelkenek:P)

Hát ha te a lelked simogatása miatt veszel karbon kormányt, lelked rajta, én inkább a csuklóm simogatása miatt! :) Súlykülömbség nem játszik, grammra annyi mint a WCS csak + 2-2 centi.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
volt pro karbon merev villám. egy hónapig, aztán eladtam, annyira nem tudtam megbízni benne. ennyit a csirõl. :)

ez itt az:
Feltöltött kép

Feltöltött kép

verti, köszi!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Annyi a kulonbseg, hogy karbon kormany 100 gramm minusz, konnyebben karcolodik es vicces dolog megroppantani egy tulhuzott csavarral. :) De nem baj, legalabb jo draga. (Ettol fuggetlenul 1 szavazat a karbonra, mert jo a csije, jot tesz az ember lelkenek:P)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

karbont pont nem szeretnék, max stucni alá/fölé hézagolónak. :)

Pedig nagy királyság én 2 hónapja váltottam és már nem szeretnék alut, elsõ tekerés elõtt rágtam a szám szélét vajon valóban jobb lesz a rezgés elnyelése mint az alunak, vagy csak majd bemagyarázom magamnak... mintha... tényleg... egy kicsit jobb volna, igazolandóan a kiadott pénzt, hát nem egyértelmûen érezhetõ volt a külömbség.