Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19037 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

jó béna képek. :) viszont megnéztem a fotóidat, ott szépen lejön, hogy szép bringa lett, gratula!

volt ilyen concor light nyergem réges-régen. nagyon jó, hogy már nem ilyenen ülök. :D

:D Mindenki azt hiszi, hogy kényelmetlen, pedig nem az, csak kemény. Cserébe nem zsibbaszt meg nem nyom. : -)

Köszönet érte egyébként, most erősen törekednem kéne a gumik lepusztítására-koptatására, hogy minél hamarabb kaphasson feketét. Abból is 25 vagy 28 széleset (bár utóbbi kétséges, hogy elfér-e a villában-hátul a fékhíd alatt.) és jó magas szövetsűrűségűt, mert utóbbi tulajdonság tapasztalatom szerint a kényelmet és rezgéscsillapítást igencsak facilitálja. 

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

alakuloban:

Kiváncsi vagyok mekkora erő kell a kormányozáshoz, vagyis mekkora a fordulóköre.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

letelt a szerkesztésbe beleeső intervallum, szóval kénytelen vagyok új posztot közzétenni.

Szóval változás, hogy sikerült eladnom régi Monoplanar és Veloce fékszetteket, valamint sikeresen lecsaptam egy pár Centaurra. A gyorszárak még megvannak, de a dizájn kedvéért kék J&L zárakat kapott, amiket 1 dolláros aukcióban sikerült még korábban szereznem (volt egy másik pár is 1 dollárért, azt ma adtam el, hál'égnek).

A nyeregcső sajnos.. Hát, ezt már nem fogom tudni eladni, lévén, hiába volt kimaszkolva a nyeregvázcső, homokszórás közben valami sz.r mélyen letapadt, s sajna nem volt annyi ész nálam, hogy egy régi rozsdás nyeregszárral előbb "kitisztítsam" a nyeregvázcsövet.. Jól összekarcolódott sajna a nyeregcső alsó 2-3 cm-e (33 cm hosszú egyébként).

A bowdenszett szintén kínai fogás, ezres alatt volt a bowdenek-végek-házak-kupakok. 

Tajvani webshopból még tavaly tavasszal vásárolt shimano HG50-es lánc is felkerült.

a komplett kép így most.. Campa Athena agyak, hátsó váltó. Record Titanium fékváltókar, Centaur fékek, pezsgő 105 1056 első átdobó, Deore LX kormánycsapágy, Mirage Ultra Torque hajtás, Jagwire bowdenszett, BBB kormány és betekerő, 3ttt kormányszár, BDW X-series nyeregcső, San Marco Concor nyereg, Vittoria Rubino Pro3 Slick gummik. Remélem, a mostani lánc többet bír majd, mint az előző (egy olcsó, 1900 ft-os kmc lánc 2000 km után meghalt, az előző HG40 kb. 4000-et bírt, remélem, ez többet fog.. Pedig pörgetek, gyenge áttéteken hajtok, a láncot le szoktam venni, benzinben mosni, újrakenni, s mégis.. kopik a.. de a lánckeréksornak bírnia kell : ) )

PS: a nyeregbeállítást ne nézzétek, természetesen vízszintesbe lesz hozva :D

20140203_165437_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

20140203_165339_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

20140203_165400_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

20140203_165352_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

jó béna képek. :) viszont megnéztem a fotóidat, ott szépen lejön, hogy szép bringa lett, gratula!

engedelmeddel:

12320119524_6b0c16c7a9_b.jpg

volt ilyen concor light nyergem réges-régen. nagyon jó, hogy már nem ilyenen ülök. :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

hmmm, "selyemvilla", biztos jól tompítja a vibrációt :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Úgy legyen :)

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

en is ketelkedtem de ketten is ugraltunk az elso traktuson es meg sem nyikkant.

egyebkent ez valami kisipari cucc es a villaja is "gyari".

regi/hibas agyvaltokat veszek.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Egészséges lesz az a első villa egy tandemben?

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

alakuloban:

DSC02988_zpsb4f58d6f.jpgDSC02987_zps7f3b29f8.jpg

regi/hibas agyvaltokat veszek.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Miért, tavaly nem volt eső? :o

:)

Erre próbáltam célozni. :)

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Köszi, ismét! ;) Nem, kicsi vagyok én még hosszúzni, középtávokra készülök. Kivéve a Salz, bár igaz ott meg a 120 a közép. :D

Pont a napokban gondolkodtam rajta amúgy, mit csinálnék idén, ha ugyanaz lenne a meteó, mint tavaly volt. Lehet nem lenne kedvem két fokban esőben kóricálni a hegytetőn.

Mgy, gratulálok a géphez, sok ezernyi problémamentes km-t vele! ;)

Szilvás hosszú táv, éles bevetés? Reméljük idén már lesz végre eső is, mert anélkül nem az igazi! :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szilvás hosszú táv, éles bevetés? Reméljük idén már lesz végre eső is, mert anélkül nem az igazi! :D

Miért, tavaly nem volt eső? :o

A sebesség mindent megold.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Mifelénk nem volt sár! Igaz, ilyen időben igyekszem kerülni a felfedező túrákat. :-D

Nagyon bejön a bringa, fordul, jó vele felfelé menni (lefelé meg úgyis fosok), teccik!

Ez a havas fagyott jobban tetszett volna nekem is :)

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Mifelénk nem volt sár! Igaz, ilyen időben igyekszem kerülni a felfedező túrákat. :-D

Nagyon bejön a bringa, fordul, jó vele felfelé menni (lefelé meg úgyis fosok), teccik!

hh_20140204_4k.jpg

hh_20140204_3k.jpg

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Finom ! Úgy néz ki, nem vitrinbiciklinek használod. :)

Mi nyáron jártunk így a Zemplénben. Egy falu előtti utolsó szakasz volt ilyen. Mikor egy másik úton ki akartunk menni a völgyből, ugyan így jártunk. Úgy nézett ki, hogy csak egy 40km-es országúti kerülővel jutunk haza. Szerencsére volt még egy dózerút is, az már nem volt saras.

Hát nem így terveztem, hegyről lefelé félúton változott a talaj, agyagos lett és ragadt a kerékre, semmit nem tudtam csinálni. Kb egy kilómétert kellett vinnem a hátamon amíg kiértem az agyagos részről.

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás

Finom ! Úgy néz ki, nem vitrinbiciklinek használod. :)

Mi nyáron jártunk így a Zemplénben. Egy falu előtti utolsó szakasz volt ilyen. Mikor egy másik úton ki akartunk menni a völgyből, ugyan így jártunk. Úgy nézett ki, hogy csak egy 40km-es országúti kerülővel jutunk haza. Szerencsére volt még egy dózerút is, az már nem volt saras.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

Sikerült ma egy kicsit összesározni...

12310694666_9e73313e95_o.jpg

12310690386_f027eaf2ec_o.jpg

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Látod ? Megint oda jutottunk el, hogy mihez képest ? Neked a RR-hoz képest álom a kanyarban a NN. Én meg azt mondtam, a NN-nél kanyarban sokkal jobb az IRC gumi.

A német teszt is érdekes. A néhány napja tárgyalt Continental Black Chili-s összetételű gumi náluk "Tapadás - Szárazon és nedvesen kombinálva" témakörben a 3. legjobb gumi lett ! Pedig arról a hozzászólók nedves körülményekre jót még nem írtak. Most akkor mi van ? Nekik nem csúszott kicsit sem ?

Én írtam, hogy a NN-et nagyon jól gördülőnek éreztem. A tesztben is az egyik legjobb lett, a fórumon meg többen meg írták, hogy szerintük elég rosszul gördül.

Az biztos, nekem drótos SmartSam gumim van hátul és kb. tökéletes gumi. Aszfalton álom, terepen is hibátlan.

Mindenkinek meg kell találnia a számára tökéletes gumit. Kb. mint a nyereg kérdése: mindenkinek más működik jól a feneke alatt.

Marci

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

De mindig az a kérdés: Mihez képest ? ...kanyarodik jól ? .. mihez képest gördül jól ?

Ez is lehet személyes, súlytól, bringától, tereptől, stílustól függően, de pl. a német Bike magazin is (legalábbis 26"-ben) a legjobbnak tesztelte. Biztos nem olyan jól gurul de nem nagyon érzem terepen a Rocket Ron (Evo)-hoz képest, de jelentősen jobban fogja a kanyart terepen/lefelé ami nekem nagyon sokat ér :) Smart Sam (Performance)-hoz képest pl. életmentő, azzal voltam már kórházban ahol a NN megfogta volna a kanyart. Gurulás szempontjából a Smart Sam persze aszfalton jóval és itt ott terepen is jobb, a Perf. kevésbé kopik, ezért van a másik montimon. Kipróbáltam valamelyik Maxxis-t is, az se nem fogott olyan jól, se nem gurult olyan jól, és aszfalton egyszerűen idegbajt kaptam a hangjától. Nem tartok igényt a teljességre, de azt tudom hogy nagyon jó a Nobby Nic (meg a többi modelljükből ítélve a Schwalbe), másokhoz is képest, legalábbis számomra eddig a legjobb. Nem zárom ki hogy ez változhat, még a NN maga is, akár.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

letelt a szerkesztésbe beleeső intervallum, szóval kénytelen vagyok új posztot közzétenni.

Szóval változás, hogy sikerült eladnom régi Monoplanar és Veloce fékszetteket, valamint sikeresen lecsaptam egy pár Centaurra. A gyorszárak még megvannak, de a dizájn kedvéért kék J&L zárakat kapott, amiket 1 dolláros aukcióban sikerült még korábban szereznem (volt egy másik pár is 1 dollárért, azt ma adtam el, hál'égnek).

A nyeregcső sajnos.. Hát, ezt már nem fogom tudni eladni, lévén, hiába volt kimaszkolva a nyeregvázcső, homokszórás közben valami sz.r mélyen letapadt, s sajna nem volt annyi ész nálam, hogy egy régi rozsdás nyeregszárral előbb "kitisztítsam" a nyeregvázcsövet.. Jól összekarcolódott sajna a nyeregcső alsó 2-3 cm-e (33 cm hosszú egyébként).

A bowdenszett szintén kínai fogás, ezres alatt volt a bowdenek-végek-házak-kupakok. 

Tajvani webshopból még tavaly tavasszal vásárolt shimano HG50-es lánc is felkerült.

a komplett kép így most.. Campa Athena agyak, hátsó váltó. Record Titanium fékváltókar, Centaur fékek, pezsgő 105 1056 első átdobó, Deore LX kormánycsapágy, Mirage Ultra Torque hajtás, Jagwire bowdenszett, BBB kormány és betekerő, 3ttt kormányszár, BDW X-series nyeregcső, San Marco Concor nyereg, Vittoria Rubino Pro3 Slick gummik. Remélem, a mostani lánc többet bír majd, mint az előző (egy olcsó, 1900 ft-os kmc lánc 2000 km után meghalt, az előző HG40 kb. 4000-et bírt, remélem, ez többet fog.. Pedig pörgetek, gyenge áttéteken hajtok, a láncot le szoktam venni, benzinben mosni, újrakenni, s mégis.. kopik a.. de a lánckeréksornak bírnia kell : ) )

PS: a nyeregbeállítást ne nézzétek, természetesen vízszintesbe lesz hozva :D

20140203_165437_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

20140203_165339_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

20140203_165400_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

20140203_165352_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Vejnecske módosította - 2014. február 03. - 19:07