Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19037 replies to this topic

newbiker

newbiker

törzsvendég

• fórumtag
  • 520 posts

;) SS városim:  Specialized Langster - Limited Edition "Boston"Specialized_Langster_Boston_Limited_Edit

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Eléggé felhevült viták vannak a cikk alatti kommentekben :)

Amúgy én is most tervezem a 29-esem merev villássá és 1x10-re alakítását, de csak aszfaltra/földútra használnám, igazi terepre marad az össztelós.

Ez a két jelöltem:

http://www.carboncyc...t=2&c=43&p=197

http://www.on-one.co...rer-carbon-fork

még nem tudom melyik legyen (az on-one jobban tetszik), de ha nincs nagy különbség akkor az olcsóbbat veszem, mert a váz amúgy is csak alu és így nem lesz a tökéletes setup.

Mi a tapasztalatod - ha van már - az on-one villával?

nekem a CC van, azt érdemes tudni róla, hogy belül szerintem alu...szóval inkább úgy gondolok rá, mint egy díszkarbonos aluvillára, ahhoz képest kicsit drágállom.

de működik szépen, ja és 10-es papucsa van, ami eleinte okozott gondot, de 10-es tengellyel megoldottam.

ma vagy a sima alu változatot venném, vagy az On-One-t inkább. vagy acélt :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Szerencsére itt a mag-on is vannak profik,akik építést vállalnak :D

car_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nem. Ott sem, pedig a rossz minőségű Shimano.

PressFitre megoldás Hope, Acros vagy EFS-féle PressFit, ezek fémházasak. Behelyezésnél nem zsír, hanem piros Loctite. Ennyi. ;)

a loctiteosat hogyan szeded ki?

komolyan nem ertem, hogy miert nem jo a menetes megoldas.

Edited by arn, 2014. June 23. - 19:31.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A telo az inkabb a nagy utesektol ved, minden mas a gumi, es vaz dolga elvileg. De a kart, labakat semmi nem potolja :) nekem az elunt terepeken nagy buli a merev vaz, vekonyabb gumi. Ezert szeretnek erre mozdulni.

Nem pattog sehol a vaz? Kozepcsapagynal?

Nem. Ott sem, pedig a rossz minőségű Shimano.

PressFitre megoldás Hope, Acros vagy EFS-féle PressFit, ezek fémházasak. Behelyezésnél nem zsír, hanem piros Loctite. Ennyi. ;)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
A telo az inkabb a nagy utesektol ved, minden mas a gumi, es vaz dolga elvileg. De a kart, labakat semmi nem potolja :) nekem az elunt terepeken nagy buli a merev vaz, vekonyabb gumi. Ezert szeretnek erre mozdulni.

Nem pattog sehol a vaz? Kozepcsapagynal?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

de te ez alapjan az 29ert rendesen ugy hasznalod, mint a montit

Régen rossz lenne, ha másképp lenne! :D

Lurcher szerintem sem szép, inkább nevezzük "karakteresnek". :) Csak felmerül a kérdés, milyen más gyártó ad 300 fontért karbonvázat európai garanciális háttérrel? Ez az ár jó, ha harmada a ma kapható "márkás" vázaknak. Az árkülönbözetből komoly cuccokat vásárolhatunk. Igaz, a Lurcher sajnos PressFites, de melyik mai 29er karbonváz nem!... Nem sok maradt már olyan, sajnos.
On-One háza táján van még egy Dirty Harry 29er váz, ami ~200 fonttal drágább. 1200 gramm alatti, vagyis ez már elég könnyű váz. Ami ebben jó (Dirty Harry):
 - még mindig viszonylag elfogadható az ára
 - nagyon könnyű
 - klasszikus formavilág
 - menetes középcsapágyház

Ami kevésbé:
 - nem cserélhető a papucs SingleSpeed kivitelre és amúgy is csak sima gyorszáras
 - 1 db kulacstartó felfogatás (ez milyen már?!?)
 - egyesek szerint az integrált kormánycsapágy sem túl szerencsés

On-One karbonvilla. ~680 gramm vágatlan nyakkal (~620-630 méretre vágva), IS-tárcsafék-felfogatás, gyorszáras, tapered nyakas kivitel. Ilyen, vagy hasonló tömeggel Niner RDO kapható, legalább kétszeres, de inkább háromszoros áron.
Dacára annak, hogy gyorszáras, nagyon merev. Átütős villa után is, egy 15mm-es átütős Reba egyáltalán nem merevebb. A rezgésekből, hogy mennyit nyelhet el, nem tudom. Ballonos külső van elöl 21mm belső szélességű felnin és a gumit alacsony nyomáson használom, így a gumi végzi a rezgéselnyelés oroszlánrészét.
Ellenben meglepő, hol és milyen sebességgel bírok már közlekedni vele. Kicsit félelmetes is. Alig 2.5 hónapja szereltem csak össze, de már jócskán 2500 km fölötti távot tettem bele:), javarészt terep, természetesen. Inkluzíve sok egynyomos, köves és technikás ösvény. Eleinte vont bennem némi félsz, hogy "úristen, bírni fogja ez ezt?!?", de bírta, bírja. Ami feltűnő volt az első alkalommal már, hogy a kerék mindig pontosan arra ment, amerre irányítottam. A másik, hogy kapásból bevállaltam olyan köves, sziklás részeket vele, amin nem mertem lemenni korábban, mert ugye nem rugózik, nem ül be a villa -> alacsonyabb sebességnél kiszámíthatóbb, ennyi. Nagyobb sebességnél ennek pont az ellenkezője, borzasztóan észnél kell lenni vele. Gondolom nem kell kiemelnem, hogy mindent karból, vállból kell kimozogni és a saját testünkkel lekövetni a talaj egyenetlenségeit. Szerintem nagyon jó móka. :) (...írom ezt úgy, hogy nagy "fully fan" voltam:))

Edited by zscs, 2014. June 23. - 08:57.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

ha lenne is hátrány, az nem a technika miatt lenne.

Ebben akarok hinni én is. 2010-ben még ez volt a maraton fegyver, most meg.... mindenki gyorsult 3 km/h átlagot csak a kerékméret miatt? No, megyek is még egy János-hegyet a szattyán munkábajáróssal befelé menet.  :)

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,333 posts

ez itt a téli bicajom:

10487586_795364677162583_802248860563943

• Vejne likes this

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Réges-régi, 26-os. Két éve nem is használom,most csak minimális fejlesztéssel összerakom ismét. A Duna hosszún meglátom, mekkora hátrányba kerültem ezzel a technikával 2008 óta (10-10 cm, 26" latex belsős kerék, 3x9).

ha lenne is hátrány, az nem a technika miatt lenne.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

26" 29"? Csak váz vagy komplett bringa?

igen, az a váz

Réges-régi, 26-os. Két éve nem is használom,most csak minimális fejlesztéssel összerakom ismét. A Duna hosszún meglátom, mekkora hátrányba kerültem ezzel a technikával 2008 óta (10-10 cm, 26" latex belsős kerék, 3x9).

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts

a lurcher amugy miert olyan "hasas", milyen oka van annak? ronda szvsz.

de a visszafele hajlo villa is fura.

amugy rohadt jo arban van... jobban biznek egy fokkal benne, mint a tobbi kinai vazban.

zscs: sulyra mennyi lett? nem sporoltal a felszereltsegen :)

gondolom amiért a Spec Pitch vagy a Giant Trance is valamennyire hasas

izlések és pofonok, nekem kifjezetten tetszik :) (a villa már kevésbé) én bíznék benne már a váz tömegét elnézve is (jó nehéz:)

ritchey p29er custom

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

a lurcher amugy miert olyan "hasas", milyen oka van annak? ronda szvsz.

de a visszafele hajlo villa is fura.

amugy rohadt jo arban van... jobban biznek egy fokkal benne, mint a tobbi kinai vazban.

zscs: sulyra mennyi lett? nem sporoltal a felszereltsegen :)

Edited by arn, 2014. June 21. - 21:47.

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 posts

pár napja már ezzel (On-One Scandal custom)  B)  B)  B)

20140621_173850.jpg

20140621_173825.jpg

az egyetlen "probléma", hogy a Scandal váz carbon tesója a Lurcher (ugyanaz a geo) jelenleg 280 fontra le van akciózva, és amióta ezt tudom nehezen alszom  :lol:

Lurcher tulajok (pl zscs ;) )! szól valami a Lurcher megvétele ellen? egyes példányoknál a "laza illesztésű" pressfites középrészről lehet olvasni, de az elvileg a piros loctiteal orvosolható (on one szerint)

ritchey p29er custom

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Amúgy én is most tervezem a 29-esem merev villássá és 1x10-re alakítását, de csak aszfaltra/földútra használnám, igazi terepre marad az össztelós.

Ez a két jelöltem:

még nem tudom melyik legyen (az on-one jobban tetszik), de ha nincs nagy különbség akkor az olcsóbbat veszem, mert a váz amúgy is csak alu és így nem lesz a tökéletes setup.

nekem is jobban tetszik az on-one, bár csak "gagyi" is felfogatása van. egyébiránt egészen döbbenetes, milyen hosszú nyakkal készül.. :D

Edited by Kisherceg, 2014. June 21. - 15:03.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Semmi köze a CX-hez, kőkeményen MTB, a kettő mint Makó Jeruzsálemtől. Teleszkópot talán egyetlen versenyre teszem vissza, még meglátom, de alapvetően merevvillás marad.

Ez pedig választ ad pár más esetleges kérdésre. :) http://reviews.mtbr....t-too-much-bike

ah, ok - masok a motivacok. :) csak azert kerdeztem, mert azt hittem, hasonlo dolgok vannak a hatterben mint nalam. legalabbis en is ebben az iranyban tapogatozom, es vhol ez lenne a ket veglet: merev 29er, es cx. de csak egy bringaban gondolkodom. en alapvetoen elvoltam a klasszikus ht 29er montival, viszont az utobbi idoben alig van ido a bringara, csak 1-1.5 oranyi fitnessz jellegu mozgasra futja vmelyik nagyvarosban es kornyeken, es a karbantartas igenye is jo, ha minel alacsonyabb.

amennyire lehet azert terepen tekernek, de joreszt aszfalt lesz ugyis belole. gondolkodtam mindenfele hibrid megoldason (vekony gumi, cx vaz, kell e valtas, etc), de vegul mindig oda lyukodok ki, ha nem jon be, es el kell adni, akkor az epitett bringanal bukom egyszer az epitesen, meg bukom az eladasnal is, nem adnak erte annyit, mint egy gyari (nevesebb) bringaert. 

de te ez alapjan az 29ert rendesen ugy hasznalod, mint a montit. nalam hasonlo lenne a felhasznalasi kor, max nem megyek a cx geppel ott, ahova nem valo. nalad mekkora az atfedes ilyen szempontbol? cx bringaval milyen terepre mereszkedsz ki?

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Semmi köze a CX-hez, kőkeményen MTB, a kettő mint Makó Jeruzsálemtől. Teleszkópot talán egyetlen versenyre teszem vissza, még meglátom, de alapvetően merevvillás marad.

Ez pedig választ ad pár más esetleges kérdésre. :) http://reviews.mtbr....t-too-much-bike

Ez a két jelöltem:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ezt még nem olvastam. Hasonlóan gondolkodik a szerző, mint én. :)

A sebesség mindent megold.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts

én csak azt nem értem, zscs, hogy miért nem fullmerev 26-os cangán tekersz. :)

nem mondom, hogy nem értek egyet a cikkben írottakkal, de ettől függetlenül ez csak egy kattintásgenerátor, ami a kommentekből is jól látszódik. egyvalaki személyes véleménye, amivel szemben mindenki meg tudja fogalmazni a sajátját. ...és ugye tudjuk, hogy a vélemény olyan mint a s...lyuk, mindenkinek van de kevesen kíváncsiak rá. :)

Talán mert nincs már olyanom? :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

én csak azt nem értem, zscs, hogy miért nem fullmerev 26-os cangán tekersz. :)

nem mondom, hogy nem értek egyet a cikkben írottakkal, de ettől függetlenül ez csak egy kattintásgenerátor, ami a kommentekből is jól látszódik. egyvalaki személyes véleménye, amivel szemben mindenki meg tudja fogalmazni a sajátját. ...és ugye tudjuk, hogy a vélemény olyan mint a s...lyuk, mindenkinek van de kevesen kíváncsiak rá. :)