Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Ki milyen bringával nyomul?
Indította
Endroo
, 2006. január 10. 21:43
Írta 2008. július 01. - 22:42

miért érzem úgy, hogy miközben mindenki hagnosan a fejlesztéseirõl kiabál akár egy új vázhajlítás miatt is, mégis a cannondale az aki valóban meghökkentõ (és mûködõ) innovációt tud felvonultatni?! Eurobikeon lévõ városi kerójuk is alapjaiban mutatott újat ebben a kategóriában, ha emlékszik rá valaki.
Bocs az Offért
Bocs az Offért
Írta 2008. július 01. - 22:30

hm.. most jövök rá, hogy milyen egyszerû lehet leftynél gumit cserélni

Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2008. július 01. - 22:20

hogy elszaporodtam mostanában a szép canyonok 
kala
lefty (L)

kala
lefty (L)
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. július 01. - 20:39

Írta 2008. július 01. - 20:35

Úgyértem a bringa jobb oldala, mert nincs ott a másik villaszár.. kipróbálnék egyszer egy ilyet. Meg egy German:A Kilo-t is.

Írta 2008. július 01. - 20:27

MOngi
Canyon :cool2: Nagyon tetszik, gyönyörû paripa!
Kala
Így igazán egyedi lett a Trance
! Ismerõsöm vett Cannondale Leftyt - szép darab -, felépülésem után kipróbálom, milyen is "féltelóval" menni.
Canyon :cool2: Nagyon tetszik, gyönyörû paripa!
Kala
Így igazán egyedi lett a Trance

Írta 2008. július 01. - 20:24

ha eredeti felállás lenne (cannondale váz, stucni), akkor a stucnit sem csavarnád el. mert van egy sin, amibe a stucni illik. rgo még ferdén sem tudod felrakni, nem kell állítgatni, hogy egyenesen álljon.
Írta 2008. július 01. - 20:20

Nem hajlong a jobb oldala?
Nem, mert nincs neki

Az elsõ 5 perc volt szokatlan, aztán már eszedbe se jut.
Írta 2008. július 01. - 20:20

a jobb oldala tutira nem, mert az nincs.
pont az a durva, hogy jóval merevebb, mint bármilyen másik teló. pedig csak egy fele van
pont az a durva, hogy jóval merevebb, mint bármilyen másik teló. pedig csak egy fele van

Írta 2008. július 01. - 20:09

Nem hajlong a jobb oldala? Én tuti összecsinálnám magam hegynek lefele rajta.

Írta 2008. július 01. - 20:04

Ez az aprós Lefty, igen. Eredetileg már korábban vettem volna némethonból Leftyt, de mindnek, amit kinéztem, úgy felszökött az ára, hogy végül hagytam, és ponty belefutottam ebbe, aztán sztem olcsón megúsztam az átalakítást.
Általában véve elégedett vagyok, a katarzis elmaradt, de valszeg azért, mert Rocsit olvasva R2D2-õt vártam, csak telóban, ez viszont "csak" egy régi, de nagyon jó villa; szépen, érzékenyen mozog, a csillapítás olyan tág határok között állítható, hogy a próbálgatások miatt volt már olyan vélemény, h "úristen, ezzel tuti nagyon elpattogsz" és olyan is h "ennyire becsillapított villával tuti nem lehet menni", stb. Merev, és könnyû, és bejön, h van rajta porvédõ, ez mindig vesszõparipám volt. Meg úgy általában véve állat. Zavar viszont, h a felsõ pár centi kihasználatlan rész a villában (quasi csak kihosszabbított állítócsavarok) , pedig gondolom, a merevség érdekében a becsúszószár iszonyat hosszú és fel van tolva a torkába. Zavar az is, h nem tudom szétszedni. Valami pillangó (?!?) formájú kulcs kéne, bár még nem szántam rá elég idõt a tüzetesebb átnézésre. Valahol bosszant az is, hogy csak Rohloff-kompatibilis tárcsát tudok rátenni, nem tudom, a többi Coda agy is ilyen-e. Bosszant továbbá az, hogy csak a szerencsén múlott, h nem okoztam magamnak nagy buktát; ha az alsó vállat olyan alacsonyan hagyom, ahogy azt a sín engedte volna, bizony rondán belevert volna a kerék, és perec. Cserébe viszont, úgy, hogy a külsõ és a váll-nyak legalacsonyabb pontjának távolsága ~112 mm (a villa 105-öt mozog) a beépítési magasság csak 464mm ami sztem állati jó, régen a 80-at mozgó villák voltak ilyen magasak.
Mi van még; alátéteznem kellett a tfékadapter alsó csavarját, mert beleért a tárcsába, így már nem lehet szerszám nélkül kiforgatni a féket a tárcsáról, illetve elszabtam kicsit a villanyakat, mert az ék v reteszpálya nem lett elég hosszú, így a VÁZ-VÁLL-TÁVTARTÓ-STUCNI sorrend helyett még váz-távtartó-váll-stucni sorrend van, ami egyszerûen csúnya. Bár némi szabadidõvel orvosolható lesz majd.
Szóval azt hiszem, elégedett vagyok, igen. Nem teker helyettem, de a fel- és lejutást nagyban megkönnyíti, baja nincs, nem volt drága, az emberek már így is megnézik az utcán, és ha a fent említett dolgot korrigálom, már nekem is tetszeni fog
A legközelebbi vízválasztó az értékelésben majd akkor lesz, amikor bele akarok nézni, de sztem még jó darabig inkább csak élvezem a tekerést, és ilyen kihívásokat nem vállalok be 
Ez így újraolvasva nem tûnik annyira lelkes beszámolónak, mint amennyire én vagyok, de sztem túl vagyok már pár teleszkópon ahhoz, h megpróbáljak objektíven írni róluk
Próbáltam leküzdeni az ingert, hogy azt írjam; "VÁÁÁ, ez k**va jó, hiányzik az egyik fele, és mégis megy!!
Általában véve elégedett vagyok, a katarzis elmaradt, de valszeg azért, mert Rocsit olvasva R2D2-õt vártam, csak telóban, ez viszont "csak" egy régi, de nagyon jó villa; szépen, érzékenyen mozog, a csillapítás olyan tág határok között állítható, hogy a próbálgatások miatt volt már olyan vélemény, h "úristen, ezzel tuti nagyon elpattogsz" és olyan is h "ennyire becsillapított villával tuti nem lehet menni", stb. Merev, és könnyû, és bejön, h van rajta porvédõ, ez mindig vesszõparipám volt. Meg úgy általában véve állat. Zavar viszont, h a felsõ pár centi kihasználatlan rész a villában (quasi csak kihosszabbított állítócsavarok) , pedig gondolom, a merevség érdekében a becsúszószár iszonyat hosszú és fel van tolva a torkába. Zavar az is, h nem tudom szétszedni. Valami pillangó (?!?) formájú kulcs kéne, bár még nem szántam rá elég idõt a tüzetesebb átnézésre. Valahol bosszant az is, hogy csak Rohloff-kompatibilis tárcsát tudok rátenni, nem tudom, a többi Coda agy is ilyen-e. Bosszant továbbá az, hogy csak a szerencsén múlott, h nem okoztam magamnak nagy buktát; ha az alsó vállat olyan alacsonyan hagyom, ahogy azt a sín engedte volna, bizony rondán belevert volna a kerék, és perec. Cserébe viszont, úgy, hogy a külsõ és a váll-nyak legalacsonyabb pontjának távolsága ~112 mm (a villa 105-öt mozog) a beépítési magasság csak 464mm ami sztem állati jó, régen a 80-at mozgó villák voltak ilyen magasak.
Mi van még; alátéteznem kellett a tfékadapter alsó csavarját, mert beleért a tárcsába, így már nem lehet szerszám nélkül kiforgatni a féket a tárcsáról, illetve elszabtam kicsit a villanyakat, mert az ék v reteszpálya nem lett elég hosszú, így a VÁZ-VÁLL-TÁVTARTÓ-STUCNI sorrend helyett még váz-távtartó-váll-stucni sorrend van, ami egyszerûen csúnya. Bár némi szabadidõvel orvosolható lesz majd.
Szóval azt hiszem, elégedett vagyok, igen. Nem teker helyettem, de a fel- és lejutást nagyban megkönnyíti, baja nincs, nem volt drága, az emberek már így is megnézik az utcán, és ha a fent említett dolgot korrigálom, már nekem is tetszeni fog

Ez így újraolvasva nem tûnik annyira lelkes beszámolónak, mint amennyire én vagyok, de sztem túl vagyok már pár teleszkópon ahhoz, h megpróbáljak objektíven írni róluk

Írta 2008. július 01. - 19:14

Írta 2008. július 01. - 18:52

Mongi: fehér a zsánerem....tetszik nagyon
Kala: ez az apróban hirdetett Lefty? hogy muzsikál?
Kala: ez az apróban hirdetett Lefty? hogy muzsikál?
Írta 2008. július 01. - 18:27

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
Idõvel felkerül a scandium Altrix kormány is... Jól láttam, h Bikemag tesztgyõztes lett?
Írta 2008. július 01. - 18:26

Írta 2008. június 30. - 22:39

Hey!
Nekem a következõ paripa áll rendelkezésemre:
Tranisiton bottlerocket váz, 07
Travis simple villa (nemsokára 66 rc2 eta
)
hkar: saint
Fék: hfx9, saint
tag: metel rp (nemsokára dhx)
Kerék: disc bull
Váltó: xt
összes kiegészítõk: Dabomb
Nekem a következõ paripa áll rendelkezésemre:
Tranisiton bottlerocket váz, 07
Travis simple villa (nemsokára 66 rc2 eta

hkar: saint
Fék: hfx9, saint
tag: metel rp (nemsokára dhx)
Kerék: disc bull
Váltó: xt
összes kiegészítõk: Dabomb
Írta 2008. június 30. - 15:19

nemjo...ósztriaban dolgozom a hetvegeken mint vadvizi turavezeto ^.^ viszont ket het es semmering
remelem addigra mar a matricakra is lesz idom.
Hol,merre,mennyiért ?

Jöhet PÜ-ben, ne offoljunk itten !
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2008. június 30. - 10:49

Sziasztok!
Van valakinek esetleg ilyen gépe?
Akinek van az pls írjon már róla egy kicsit bõvebb infót, hogy mik vannak rajta.
Van valakinek esetleg ilyen gépe?
Akinek van az pls írjon már róla egy kicsit bõvebb infót, hogy mik vannak rajta.

Írta 2008. június 30. - 09:41

Repasibalint: Alakul már szépen a bicajod!
Szép-szép, de még lehet szebb is!![]()
Hátsó felninek miért Ricsi?
Nyereg kényelmes?
Köszi szépen!
azért Ricsi,mert mikor megvettem ez volt rajta :)az elõzõ tulaj már akkor az agyat is lecserélhette volna,az maradt a gyári noname.nekem jó ez is,teszi a dolgát,amíg nincs vele baj marad.nyereg eddig jó,nem kényelmetlen,de az is igaz,hogy 3 túrán keresztül próbálgattam beállítani....
Írta 2008. június 29. - 21:37

Repasibalint: Alakul már szépen a bicajod! 
Szép-szép, de még lehet szebb is!
Nyereg kényelmes?

Szép-szép, de még lehet szebb is!

Nyereg kényelmes?
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960