Ezt én is imádnám. Az első és nagyjából az egyetlen gép (már a honlapont feltűnőek közül) aminek sehol sincs elcseszve a geója.
165 rugóút, XL-es méretnél képesek 120mm fejcsőhosszra és nem hányingerkeltő 150re pl mint a nagy többség. 65 fok fejcsőszög, van normalis reach, stb.
Ilyenkor jut eszembe, hogy a többi gyártó miért nem helyez fel magának egy kibiztosított kézigránátot.. nélkülük szebb volna a világ..
Annyival egészíteném ki, hogy pl egy Mondraker-hez képest, ezek "rövid" vázak. Mivel átvétel előtt nem volt lehetőség tesztelni, így az M-es speci enduro geóját vettem alapul(arra ráülve megvolt a spot-on érzés, hogy ez-így-ahogy-van jó, 40es stucnival), aminek a reach értéke pár mm-rel rövidebb, mint az L-es Nomádé. Mikor megérkezett, 50es thomson-nal használtam, pár hete van fönt a 31mm-es renthal és így most tökéletesnek érzem.
Amit még kiemelnék, az a rengeteg okos megoldás: nincs press-fit, van viszont könnyen szerelhető/bontható forgáspont zsírzószemmel, a kcs alsó része EC, fent ZS, semmi integrált hülyeség, a fékkábel kint fut. Amit nem kedvelek: egy szezon alatt totál beálló csapágyak(szerencsére élettartam garancia van rájuk, postán küldik az új szettet), filléres gumibasz a vázba be- és kilépő kábeleknél, melyek már az első összerakáskor elnyényósodtak.
A 125mm-es reverb helyére szeretnék még egy 150-et mozgót, hasznos lenne a további 25mm süllyedés. Terelőm/bashguardom nincs jelenleg, viszont láncot elöl sosem dobott le, még a legfrankóbb andalúziai ösvényeken sem, ellenben a szikláktól félek, szóval a jövőben várható valami védelmi beruházás.