Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19062 hozzászólás a témában

end.re:

end.re:

vendég

• fórumtag
  • 207 hozzászólás
  • LocationBP

.

IMG_20160105_150908.jpg

.

• karakoram, sisqo, mof és 2 további fórumtag kedveli ezt

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Nekem ezt hozta a Jézuska 

:)

609PC080030_1_.jpg

Sleek módosította - 2016. december 14. - 22:46

• sisqo kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Giant TCX SLR atepites

alu vaz, atutos fullkarbon villa

karbon easton kormany es nyeregcso, titanpalcas nyereg, a bandazs egy normalisabb giant

1700g tubeless kerekek dt mechanikaval, clement xplor 60tpi gumik

6800 ultegra valtas

ultegra - fsa - kmc hajtas, 46/33 tanyerok (fsa+ta), 11-32 ultegra sor

hidraulikus shimano rs685/r785 fek, 160as icetech tarcsak

8.8kg, ami nem rossz 430gos gumikkal (pedallal, es kiegeszitokkel 9.3). eleg sokat kinlodtam vele (fel ev), szinte mindenen modositottam vmit, de szvsz felesleges volt :)

33az3ua.jpg

• Pisz kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

mingy sajnalni kezdelek... franko gep :)

Nekem ez jutott

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Nekem ez jutott

Trek Slash 9.8, 27.5", 12.63kg, 160mm ut

2j2xgl3.jpg

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 436 hozzászólás

Pedállal illetve hátsó kerékkel általában sokkal stabilabban le lehet támasztani a bringát mint letámasztóval...

Ha a házam falához próbálnád az esetleg saras kerekeddel stabilan letámasztani a bringádat, megnézhetnéd magad. ;)

Szóval lehet, hogy stabil, de csak ameddig a letámasztásra használt tereptárgy (autó, épület, kutya, stb.) tulajdonosa meg nem látja (és nem nehezményezi). Nincs mindenhol bringatámasz, de ha viszek magammal, akkor a probléma meg van oldva. Már én is sokat agyaltam rajta, de egyelőre nekem bejött a sima támasz. Más lenne a helyzet, ha terepen mennék többet - fához támasztani vagy a fűbe dönteni nyilván nem gond.

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest

A váltóvédő elhagyásával egyetértek, de a letámasztó - legalábbis nekem - nagyon hiányozna, ha nem lenne. Városban igen praktikus. Sajnálnám a kormányvégemet (krómozott) falnak támasztani.

Pedállal illetve hátsó kerékkel általában sokkal stabilabban le lehet támasztani a bringát mint letámasztóval...

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 436 hozzászólás

Nem is a verseny miatt írtam. Csak a letámasztó és a váltó"védő" nélkül is teljes értékű egy bringa, kb tök fölösleges dolgok, anélkül is tökéletesen használható marad.

De ha neked így tetszik, akkor persze így kell hagyni.

A váltóvédő elhagyásával egyetértek, de a letámasztó - legalábbis nekem - nagyon hiányozna, ha nem lenne. Városban igen praktikus. Sajnálnám a kormányvégemet (krómozott) falnak támasztani.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás

szia

lehet kicsit romboló a hatása,de épp felszerelném tavaszra....pl nyeregcsomitartó 2 fakkos táskával meg ilyesmi.

nem verseny a cél inkább hobbitekerés,és laza túrázgatás. 

Nem is a verseny miatt írtam. Csak a letámasztó és a váltó"védő" nélkül is teljes értékű egy bringa, kb tök fölösleges dolgok, anélkül is tökéletesen használható marad.

De ha neked így tetszik, akkor persze így kell hagyni.

Marci

zolee5016

zolee5016

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

cross/turabringan nem gondolkodtal? :)

ha nekem szántad.akkor a válasz

De az volt az eredeti elképzelés,hogy csinálok egy használt gépet.De belefutottam ebbe a vázba...megtetszett és megvettem...drágább volt elmenni érte mint megvenni..benne volt az FSA hajtómű is....6k-ért ajándék volt.Tetszik az egyedisége,a ritkasága(amúgy is egyedi dolgokat építek) Elhoztam...kapott egy új villát,új fékváltókarokat,első,hátsó váltót,láncot,nyeregcsövet,és még mindig úgy érzem olcsón megúsztam...De a cél az cél évekig elhajtom szerintem ,nagyon bejön.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

cross/turabringan nem gondolkodtal? :)

zolee5016

zolee5016

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Ha a letámasztót és a váltóvédőt levennéd, érezhetően sokat nyernél a bringa súlyán.

szia

lehet kicsit romboló a hatása,de épp felszerelném tavaszra....pl nyeregcsomitartó 2 fakkos táskával meg ilyesmi.

nem verseny a cél inkább hobbitekerés,és laza túrázgatás. 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.693 hozzászólás

Ha a letámasztót és a váltóvédőt levennéd, érezhetően sokat nyernél a bringa súlyán.

Marci

zolee5016

zolee5016

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Hali! Gurulásképessé vált a tekerőm

egypár fotó:

aaaaaa.jpg

aaaa.jpg

aaa.jpg

a.jpg

aa.jpg

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

na bő egy év kihagyás (hardvereszköz hiánya ) után ismét nyeregben..

váz villa látszik, váltókar, váltó,lánc, sor (11-36) 10-es deore, hmű 9es deore 34-es a2z NW tányér, avid sd3. .....vázon telón kívűl ezek voltak itthó.

-most csak albumot tudok, nyilván a fire mountain a delikvens nem a dawg-

https://get.google.c...1bVILyhxR4-XSfw

• Vejne kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

2mw6upu.jpg

a tura montim :) canyon nerve 8.0 2016

alapbol:

xt 11 hajtas valtas

slx fekek

dt m1700 kerekszett

fox

a gumit csereltem egy tubelessesitett rocket ronra. kevesbe harap, mint a mk2, de felfele azert haladosabb.

a kepen lathato allapotban 12.9kg (12.4 pedalok es kiegeszitok nelkul).

• karakoram és mof kedveli ezt

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

Ezt én is imádnám. :wub:  :rolleyes:  Az első és nagyjából az egyetlen gép (már a honlapont feltűnőek közül) aminek sehol sincs elcseszve a geója.

165 rugóút, XL-es méretnél képesek 120mm fejcsőhosszra és nem hányingerkeltő 150re pl mint a nagy többség. 65 fok fejcsőszög, van normalis reach, stb.

Ilyenkor jut eszembe, hogy a többi gyártó miért nem helyez fel magának egy kibiztosított kézigránátot.. nélkülük szebb volna a világ..

Annyival egészíteném ki, hogy pl egy Mondraker-hez képest, ezek "rövid" vázak. Mivel átvétel előtt nem volt lehetőség tesztelni, így az M-es speci enduro geóját vettem alapul(arra ráülve megvolt a spot-on érzés, hogy ez-így-ahogy-van jó, 40es stucnival), aminek a reach értéke pár mm-rel rövidebb, mint az L-es Nomádé. Mikor megérkezett, 50es thomson-nal használtam, pár hete van fönt a 31mm-es renthal és így most tökéletesnek érzem.

Amit még kiemelnék, az a rengeteg okos megoldás: nincs press-fit, van viszont könnyen szerelhető/bontható forgáspont zsírzószemmel, a kcs alsó része EC, fent ZS, semmi integrált hülyeség, a fékkábel kint fut. Amit nem kedvelek: egy szezon alatt totál beálló csapágyak(szerencsére élettartam garancia van rájuk, postán küldik az új szettet), filléres gumibasz a vázba be- és kilépő kábeleknél, melyek már az első összerakáskor elnyényósodtak.

A 125mm-es reverb helyére szeretnék még egy 150-et mozgót, hasznos lenne a további 25mm süllyedés. Terelőm/bashguardom nincs jelenleg, viszont láncot elöl sosem dobott le, még a legfrankóbb andalúziai ösvényeken sem, ellenben a szikláktól félek, szóval a jövőben várható valami védelmi beruházás.

• Kisherceg kedveli ezt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

p4pb13944223.jpg

A szezon végére "elkészült" a fekete tejfölöspohár Nomád.

Nomad CC L-es

RS Debonair rc3

Mattoc Expert

Dt e512+húzott sapim race+superstar tech evo agyak

DHR2+HR2 3c maxxterra exo

Reverb 125mm

Selle Italia Carbino Flow

Renthal Fatbar Lite+Apex 31mm

Cane Creek 40

SLX M7000+180mm ice tech

Saint trigger, Zee váltó+oneup rad cage

11-42 sunrace csmx8 sor

32t superstar nw tányér

Slx karok, slx spd

Súlyra valahol 14 körül lehet. Imádom.

szép darab grat

a telóról majd valami kis pár szót elejthetnél...köszi

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás

p4pb13944223.jpg

A szezon végére "elkészült" a fekete tejfölöspohár Nomád.

Nomad CC L-es

RS Debonair rc3

Mattoc Expert

Dt e512+húzott sapim race+superstar tech evo agyak

DHR2+HR2 3c maxxterra exo

Reverb 125mm

Selle Italia Carbino Flow

Renthal Fatbar Lite+Apex 31mm

Cane Creek 40

SLX M7000+180mm ice tech

Saint trigger, Zee váltó+oneup rad cage

11-42 sunrace csmx8 sor

32t superstar nw tányér

Slx karok, slx spd

Súlyra valahol 14 körül lehet. Imádom.

Ezt én is imádnám. :wub:  :rolleyes:  Az első és nagyjából az egyetlen gép (már a honlapont feltűnőek közül) aminek sehol sincs elcseszve a geója.

165 rugóút, XL-es méretnél képesek 120mm fejcsőhosszra és nem hányingerkeltő 150re pl mint a nagy többség. 65 fok fejcsőszög, van normalis reach, stb.

Ilyenkor jut eszembe, hogy a többi gyártó miért nem helyez fel magának egy kibiztosított kézigránátot.. nélkülük szebb volna a világ..

a második p néma!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás

Sziasztok,

én nyár óta ezzel tolom, és baromira kedvelem.

IMG_20160918_130519_HDR2_www.kepfeltolte

• Vejne kedveli ezt