Ennyire nem akarom kozelvinni a cxhez a dolgot, okafogyotta tenne vagy ezt, vagy azt
a telo kevesbe zavar, mint a hatso resz mozgasa, illetve itt eleg koves-gyokeres reszek vannak, ahol lefele nem art.
Tegnap hasonlo helyen mentem egyet, mint montival ket napja, figyeltem a sebesseget, es az "erzest" (ami szamomra a legfontosabb), meg kigyujtottem az adatokat tablazatba, sebesseg, ido, pulzus, stb. hogy mi az amit ala lehet tamasztani adatokkal, ne csak placebo legyen. Altalaban a pulzuslimitre figyelek, hogy azt ne, vagy max extrem helyzetben rovid ideig lepjem at.
A pulzus meglepo modon nagyon hasonlo volt, a kulonbseg atlagban abbol adodott, hogy montival lefele is lehetett nyomni, nem csak gurulhatni, es vigyazni a koves reszeken a kerekre. Hozza lehet szokni mindegyikhez, korabban a montis porgetestol szoktam el, most meg a cx izombol valo tekerese volt fura. Ennek megfeleloen a hasonlo pulzus ellenere eleg mas erzes volt, a cxet megterhelobbnek ereztem, foleg az elejen, jobban ereztem a labaimat, tobbet lihegtem, torzsbol is tobbet kellett dolgozni, amit a derekamon ereztem. A pulzus megsem szabadult el.
Felfele valoban gyorsabb a cx, meg a koves reszeken is, de ebbol sokat nem erezni. Inkabb csak ott tunt fel, ahol meg alacsony pulzusbol megindult az ember, es a cx szinte repult felfele, de ilyen nalam keves alkalommal van, mert hamar kifulladok. A sebessegerzet inkabb a vizszintes, sima szekciokon jon elo, a cx suhan, konnyebben indul meg, es alacsonyabb sebessegnel is ad egy "hogy haladok keves tekeressel" erzetet. A masik, hogy nem erzem, hogy lenduletet veszitene, noha a sebessegek kozott akkora differencia van, amit mero nelkul az eletben nem vennel eszre, ez a resze inkabb placebo. Aprosagnak tuno nuanszok, de a vegeredmeny megsem ua.