Szerintem semmiben. Nem kell ezek mögé a nagy nevek mögé semmi csodát elképzelni.
Ha meg idézném egy vázépítő-javító mester értékelését erről a vázról, egy világ omlana össze benned.
nem képzelek semmit sehová, egyszerűen volt már pár acél (és persze alu is) vázam, volt közöttük érzékelhető különbség. persze, "vakon" nem biztos, hogy mindegyiket azonosítani tudnám, de volt olyan, amit biztosan felismernék a viselkedéséről. szóval nincs itt semmiféle csodavárás, csak egyszerű kíváncsiság. ...és most jöhet a szokásos "a guminyomás többet számít" szöveg. aki ezeket a különbségeket nem érzékeli, nos... szerencsés ember, neki a legolcsóbb is teljesen jó lesz, rengeteget spórolhat.
azt az "értékelést" vagy inkább FB posztot én is olvastam. nem is vitatkoznék vele, két dolog miatt sem: egyrészt a benne szereplő darab ennek a váznak az első generációja volt, másrészt bármit tönkre lehet tenni. (ha nem tévedek, egy nagyra és nehézre nőtt tekerő egy vészfékezéssel adta meg neki a kegyelemdöfést, ami olyan szépen feltekerte a papucsot) azt is tudom, hogy ez is csak egy taiwanon vagy akárhol bérmunkában készült váz, nem Ricsi bácsi varja a garázsban. (nem mintha attól jobb/szebb/etc lenne) szóval nagy világösszeomlásra nem kell felkészülnünk e tekintetben. a vázépítőmesterről meg annyit, hogy teljes mértékben megértem a nézőpontját, de azért az vitathatalan, hogy jellemzően a "sz@r" tömeggyártott acélvázak is jópár évig használhatóak. egyébként én is forgatom a fejemben, hogy előbb-utóbb rendelek tőle, de valahogy mindig közbejön valami, amit még ki "kell" próbálni előtte.
Edited by Kisherceg, 2017. August 30. - 09:00.