Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19054 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Amúgy 18.1 az nem sok egy ilyen géphez.

Még hogy nem sok? Meg vagy te keveredve. Az enyém majdnem 16 kiló, hasonló kategóriájú vázzal, és az bizony sok. Egyébként tudom, hogy hol lehetne belõle lefaragni még legalább fél kilót.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

14 alatt?Az nem zsebpiszok.De gondolom,hogy nem ballonos kerekekkel. :)

. :)

csak úgy nosztalgiából, Õ volt az :

Feltöltött kép

de mondom ez ilyen agressziv cc setup volt. bár mostani setup szerint könyebb lenne, a crosmax st-vel (és nem lehet gyenge bele, a mostani supremeket gyárilag azzal szerelik) igaz a dhx air meg picit nehezebb mint az rp3 . gumiból meg kapna ust fat albertet. illetve pike helyett talas 36 de az kb egy súly. basszus lenne egy ilyen váz normális állapotban, eladnám anyámék házát és megvenném.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Hát pl a villanyakat levághatod, az ingyen van és plusz súly:D
Meg megfontolnám hogy kell-e az elsõ váltórendszer, mer akkor mínusz 1 váltókar,mínusz 1 váltó és mínusz 2 tányér, bár nem ismerem a stílusod, lehet hogy neked kell az elsõ váltó is.
Amúgy 18.1 az nem sok egy ilyen géphez. Azok a Conti gumik milyen súlyba vannak?
Kíváncsiságból lemértem az enyém, 18.3 kiló pedig ezen a gumin kívül minden könnyû(1.3kg/db)

Viszont az összképen sokat dobott az ülés. Én nem bírom ha egy DH/FR gépen ilyen pufi nyereg van

Rocsinak igaza van belsõ ügyben, énis ilyen 200grammos dekatlon belsõket használok gond nélkül(+olcsó is)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
bakker, hol van ebben a 18 kiló? a dh bicajom 1 kilóval kevesebb, és egyre fogy :)
ja, és a kaiserek mindennapos használatban vannak? mert nekem is vannak, de szemmel láthatóan kopnak. viszont nincs gumi, ami akár csak megközelítené...

házi ust-t meg szerintem felejtsd el. rakj a kaiserekbe könnyû cc-s belsõt, azt csá. én a legkönnyebb maxxis belsõket használom, gond nélkül.

egy levegõs dhx meg 60-70 körül van ám már.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Köszi. :)
A kormány is elég új. Azzal karácsonyra leptem meg magam. :) A villa 66SL rugó nélküli. Elvileg az õ idejében(2006) õ volt a legkönnyebb 66-os,de igazad van,mert õt és a vázat nem akarom elcserélni.A gumikon akartam én is lefaragni és eredetileg nem ezeket a gumikat akartam megvenni,de olyan jó áron jutottam hozzá,h nem bírtam otthagyni. De azt hiszem nem volt rossz,hogy hagytam magam rábeszélni ezekre a gumikra,mert itthon tényleg nagyon jól teljesített az eddigi rövid tesztelés alatt,de vasárnap megyek Schladming-be,majd ott ugrik a maki a vízbe. :)
Még a kormányszár,kormánycsapágy és a nyeregcsõ merült fel gondolatban nálam is.Fõleg az utóbbiból nem tud valaki ajánlani valamit? Haverok a thomson-t ajánlgatták.

14 alatt?Az nem zsebpiszok.De gondolom,hogy nem ballonos kerekekkel. :)

Gondolkoztam ezen a levegõs tagon is,de akárhogy számolgattam csaknem nyerõ a csere. 100-120 egy ilyen tag (DH). Ha ezt eladom,még a fele sincs meg,míg egy titán rugó 15-30 ezer körül beszerezhetõ tudtommal. Bár tény,h súlyban sokat nyerek egy levegõssel.

Ezen a házi UST dolgon én is elmélkedtem. A mostani Bikemagban pont tárgyalják részletesebben. Majd átrágom. :)

Még az agyakon gondolkodok,hogy nem-e túl nehezek, bár minõségileg ezekkel is nagyon megvagyok elégedve. Elöl marzo QR20, hátul novatech 10mm-es gyors zárral.

Közben átnyálaztam nagyjából a nyeregcsöveket és -50 grammért nincs kedvem 20 ezreket kifizetni. :)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
én a tagot cserélném levegõsre. szerintem jobb mint egy titán rugó, és a mai tagok (pl dhx air vagy float) is elég megbízhatóak. lehet hogy nem mozog olyan vajpuhán mint egy acélrugós, de egy idõ után meg lehet szokni szerintem. a levegõs taggal kb a rugó súlyát megspórolod ami ennél a tagnál kb 6-700 g lehet ha acélrugót használsz, titánrugó használatával meg kb 300 g-t nyersz az acélhoz képest. árban meg szinte ugyanott vagy...
amúgy szerintem nem rossz a nyereg a géphez. amúgy tényleg a gumikkal lehetne lefaragni a legtöbbet. (ha radikális akarsz lenni akkor UST rendszer, aminél kisebb nyomáson se ütöd fel a gumit, bár nem olcsó se a felni, se a gumi). vagy lehet házilag gyártani belsõnélküli rendszert, csak nem tudom mennyire üzembiztos.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts
enyém coiler anno 14 alatt volt picit, dehát az ilyen maraton setup volt.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
jol nez ki. ha nem akarsz szazezreket elkolteni akkor ez a suly nagyjabol igy fog maradni.

a vaz es a villa nem egy konnyusuly kategoria, de nyilvan azokat nem fogod lecserelni. a gumi lenne a kovetkezo lepes, de azt meg akarod tartani.

lehet faragni kormany-kormanyszar-nyeregcso kornyeken, de amig a bringa tobbi resze ko nehez, addig egy konnyebb stucnin nyert 30grammot ugysem fogsz eszrevenni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Nem ez az elsõ,aki palimadarakra vadászik! A problémás hirdetések topicban jó pár hasonló eset megfordul. Engem megmosolyogtat a legtöbbje! :)

De,hogy félig témánál legyek,ma lecseréltem a nyerget (nyergelés topic lehet,h aktuálisabb lenne). Sajnos nem kaptam fekete Skinny nyerget és bátran bevállaltam a kígyómintásat. A fotó beállítása nem az igazi. :( Valamiért olyan furának tûnik az egész gép,de most csak a nyereg a lényeg. Szerintetek nagyon elüt? Vagy belefér még az összhatásba? Le is mértem a súlyát,mert a régi nyereg ledobásával sok-sok gramtól szabadultam meg. Így 18,1 kg. :D Ez sajnos elég brutális. Valahol még könnyítenem kéne.A gumik maradnak,mert eléggé bevált,pedig azon lehetett volna faragni. Tipp? Ami esetleg még logikus cserének tûnhet( nem új gépre,meg százezrek elverésére gondolok!!!!)?
A kijelzõket lecsavaroztam. Talán késõbb egy titánrugó sokat segíthetne.
Feltöltött kép

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,151 posts
felületeske vótam. sorray
I don't care how it pedals

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem lehet hanem biztos hogy ez egy felmatricazott aruhazi szenacel lom. nezd meg a kozeli kepeken ahogy jon fel a matrica szele, stb. meg az a telo... te jo eg
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nincsen "hát":)
Ez egy felmatricázott vasdarab:D:D:D

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,151 posts
ez biztos?
mondjuk jobban megnézve, , hát lehet hogy igazad van..
nem vagyok otthon a régi nikolaiokban, csak nagyon szeretem az ujakat, és a formavilágát tekintve nekem elfért volna hogy ez niko. mondjuk 90es évekbõl..

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

én meg azt mondom hogy igenis kérje meg az árát!.. eluralkodott egy olyan trend hogy mindenki szaré hugyé akar vázat venni. persze ez itt nem egy jellemzõ eset, csak az elvek...
"mer használt", meg "van az íbéjen ennyiért ilyen meg annyiért olyan"
de annyi blood nincs a pussyjában hogy lerendelje, mer nem tudja hogy kell.
ez egy kult bike, tessék megtisztelni.
félreértés ne essék, én is eléggé mai géppel nyomom, de biztos nem adnám oda a nico-t váltópénzér

--- az más kérdés hogy nem így szerelném ---:)

a fent említett váz,soha a büdös életben nem volt Nicolai,és nem is lesz!
amúgy a többiben igazad van!

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,151 posts
én meg azt mondom hogy igenis kérje meg az árát!.. eluralkodott egy olyan trend hogy mindenki szaré hugyé akar vázat venni. persze ez itt nem egy jellemzõ eset, csak az elvek...
"mer használt", meg "van az íbéjen ennyiért ilyen meg annyiért olyan"
de annyi blood nincs a pussyjában hogy lerendelje, mer nem tudja hogy kell.
ez egy kult bike, tessék megtisztelni.
félreértés ne essék, én is eléggé mai géppel nyomom, de biztos nem adnám oda a nico-t váltópénzér

--- az más kérdés hogy nem így szerelném ---:)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Betyár egy darab az a "teleszkóp"!:scared:
Nem biztos ki merném próbálni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
lolka és polka :D:D:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez egy agyhalott.

RAUH-Welt
B E G R I F F

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
:mybad:
álomvilágban él szegény, viszont a beárazásnál nem volt szégyenlõs...
majd rájön...

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Nicolai:clap: :lol1:

http://piacter.bikem...t=239437&cat=12