Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19084 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A gyári Roco 200/50 es taghoz 500 as keménységú rugó.

súly nélkül nem tudok választ adni

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Ha eladod a kerékszettet meg hozzárakod azt a 30ezret abból szerintem elég jót tudsz építeni. Én ezt csináltam.
Felnikbõl lejött 300g/pár , hátsó agyból is minimum 150g, elsõagy ból kb 50g, alu anyákkal 40g, competition küllõkkel meg 60grammot nyertem.
Ez 600gramm minusz a kerekeken! Ezerszer jobban megérzed mint a rugó cserét.

(Novatec, Singletrack, DT champ -> Könnyebb agyak, xm719disc, dt comp)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

Ha megmondod, hogy most milyen rugód van, és mennyi a súlya, megmondom, hogy mennyit tudsz nyerni.;)

A gyári Roco 200/50 es taghoz 500 as keménységú rugó.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Szia!
A Speci rugóstagját védõ kurta sárfogóra, hol lehet szert tenni? (és mi a hivatalos neve?)
(Nekem is pont ilyen vázam van... és jól jonne, hogy a kerék ne csapja be sárral a tag szárát...

Szia!
Itt van két konkrét link link

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
gyari Roco van most neki ha jol tevedek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Trigger mondta a 150-200 grammot. Nem én számoltam. :)

Ha megmondod, hogy most milyen rugód van, és mennyi a súlya, megmondom, hogy mennyit tudsz nyerni.;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,278 posts

A rugóstag topicban feltettem a kérdést,h titán rugót honnan szerezhetek megfizethetõ áron. A válaszokat idézem,mert a folytatás lehet,h inkább ideillik.

Pár oldallal korábban volt berakva a gép. Nincs megkötve,h x forintból,hanem a lehetõ legkevesebbõl szeretnék még könnyíteni.

Szerintem 200 gramm minden gépnél érezhetõ. Van,aki 5 grammért eladná az anyját. :) Na mondjuk én nem.
A crossmax kerékszett a maga 140-180 ezer körüli árával(lehet tévedek) nem épp az amit én szeretnék. :)
Valami logikus lépést szeretnék. És nem a gumikban van a nagy súly szerintem. Bár tény,h egy másik szettel fél kg-t nyernék és tervben is van,de egyenlõre gumi marad. Ahogy a kormány is. :)
Akár hogy nézem nekem a titán rugó tûnik a gumik mellett nagyobb lépésnek. Olcsóbb,mint egy levegõs tag meg igazából nem is nagyon szeretnék levegõs tagot. A fékeket most cseréltem XT-re,azokon is nyertem 200 grammot. A váltószett,hajtás XT,fogsor sram pg 990 ezek nem nehezek. Nyereg funn skinny rl, 250gramm de csak 7ezer forint volt,cserébe meg kényelmetlen :D, de ez sem vészes.
Stucni,nyeregcsõ truvatív,de ahogy nézegettem a katalógusokban ezek sem nehezek. Súlyos 10 ezrekért csak 30-70 grammot tudnék ezeken spórolni. A kormánycsapágy nem egy könnyû darab,de masszív. Az agyakat nem tudom,h mennyire nehezek,de ezeknek a cseréje is piszok drága muri lenne. :( Szerintem. De várom az ötletelek hátha tévedek. :)
Még tervben van,h elöl csak 2 tányérra váltok,mert ezt nem használom ki,de nem láttam sehol olyan lánckereket,amit szeretnék. :(
Szóval szerintem,ha valahonnan úgy 20-30 ezer között tudnék titán rugót szerezni akkor az lenne, az ár/spórolt gramm arányban még mindig a tuti.

Te tudod mire költesz, eszembe nem jutna lebeszélni :)
de végigülve néhány tucat bringát 8 kilóstól kb16 kilósig meggyõzödésem hogy ilyen súlyú bringánál -ha az nem forgó tömeg- még egy kilót sem érez meg az átlag bringás. egy 10 kilós montinál egy versenyarc talán észrevesz 200 grammot -más kérdés hogy az itt rendszeresen irogató cca 150 ember közül kb 10 van akinek tán számít- de hogy egy 6"-t mozgó fulli 15,2 vagy 15,5 kiló az kb qrva mindegy. persze jobban mutat a mérleg a fényképen ha negatív éréket mutat :),

edit : a 150-et rocsi írta én meg nem gondolkodtam rajta csak írtam egy kicsit bövebb tartományt. :) valamikor utána néztem a súlyoknak de már nem emléxem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Trigger mondta a 150-200 grammot. Nem én számoltam. :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Szerintem 200 gramm minden gépnél érezhetõ.
Szóval szerintem,ha valahonnan úgy 20-30 ezer között tudnék titán rugót szerezni akkor az lenne, az ár/spórolt gramm arányban még mindig a tuti.

Azért azt áruld el, hogy a 200gr rugó súly különbözetet hogy számoltad ki!

Olcsón, titán rugó? Használtan, ha szerencséd van és találsz megfelelõ méretben. Újonnan a legolcsóbb, amit találtam, az 30e pénz az USA-ban, onnan meg ingyen nem fog iderepülni (és akkor úgy számolunk, hogy egyéb, járulékos költség nem megy rá), vagy eBay, ahol talán még lehet jó áron találni.

Lánctányért meg olyat veszel, amilyet csak akarsz, csak tekintsd meg egy jobb külföldi webshop kínálatát.

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 posts
Szia!
A Speci rugóstagját védõ kurta sárfogóra, hol lehet szert tenni? (és mi a hivatalos neve?)
(Nekem is pont ilyen vázam van... és jól jonne, hogy a kerék ne csapja be sárral a tag szárát...

Változott kicsit az összeállítás
FSR XC Ritchey WCS kormány -> Pro Koryak OS, markolat Ritchey WCS lock on
Feltöltött képFeltöltött kép

Speeder T5 Hajtómû tripla Sora , nyereg Speci Alias
Feltöltött képFeltöltött kép

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
A rugóstag topicban feltettem a kérdést,h titán rugót honnan szerezhetek megfizethetõ áron. A válaszokat idézem,mert a folytatás lehet,h inkább ideillik.

na muti a bringád a nyomulós topikban. mondd,h könnyíteni akarsz x ftból, és majd kapni fogsz jó tanácsokat tuti.

Pár oldallal korábban volt berakva a gép. Nincs megkötve,h x forintból,hanem a lehetõ legkevesebbõl szeretnék még könnyíteni.

most nem azért de õszintén, Te megérzed azt a cca 150 max 200 grammot, ilyen súlynál mint az a bringa ? mert én kizártnak tartom.

ha sokat akarsz költeni és érezhetõen könnyíteni akkor dobj neki egy crossmax sx szettet. azt még elhiszem hogy érezhetõ lesz :) ----

Szerintem 200 gramm minden gépnél érezhetõ. Van,aki 5 grammért eladná az anyját. :) Na mondjuk én nem.
A crossmax kerékszett a maga 140-180 ezer körüli árával(lehet tévedek) nem épp az amit én szeretnék. :)
Valami logikus lépést szeretnék. És nem a gumikban van a nagy súly szerintem. Bár tény,h egy másik szettel fél kg-t nyernék és tervben is van,de egyenlõre gumi marad. Ahogy a kormány is. :)
Akár hogy nézem nekem a titán rugó tûnik a gumik mellett nagyobb lépésnek. Olcsóbb,mint egy levegõs tag meg igazából nem is nagyon szeretnék levegõs tagot. A fékeket most cseréltem XT-re,azokon is nyertem 200 grammot. A váltószett,hajtás XT,fogsor sram pg 990 ezek nem nehezek. Nyereg funn skinny rl, 250gramm de csak 7ezer forint volt,cserébe meg kényelmetlen :D, de ez sem vészes.
Stucni,nyeregcsõ truvatív,de ahogy nézegettem a katalógusokban ezek sem nehezek. Súlyos 10 ezrekért csak 30-70 grammot tudnék ezeken spórolni. A kormánycsapágy nem egy könnyû darab,de masszív. Az agyakat nem tudom,h mennyire nehezek,de ezeknek a cseréje is piszok drága muri lenne. :( Szerintem. De várom az ötletelek hátha tévedek. :)
Még tervben van,h elöl csak 2 tányérra váltok,mert ezt nem használom ki,de nem láttam sehol olyan lánckereket,amit szeretnék. :(

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

nekem nagyon bejott langcsovas pro/b+ markolat. igaz epp most csereltem le a szine miatt egy supergrippara, de tudom ajanlani. olcso, igaz a muanyag szel kicsit igenytelen.

http://www.speed-way...kepek/23181.jpg

Ezt imádtam, könnyû, jó volt a fogása számomra és tapadt, csak épp egy nyár alatt mûanyagig kopott, pedig a Geminit nem használtam olyan sokat...

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Köszi :)

blueshark...akkor nincs más hátra neked...irány a festékbolt :)

"just chillin killin"

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

A fehér már idén kiment a divatból. Csak a plebs vesz fehéret bármibõl is. :) :P

Köszi :)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Köszi az infót! Hasznos cuccnak tûnik, ilyet rendelni fogok. Én csak az autón való szállításhoz venném, tekeréshez nem használnám. Ha nagy a sár, én max. lockolom a villát. ;)

Hát autón max a bogaraktól véd.. :)

"just chillin killin"

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Szia Faktorban lehet kapni Lizard Skins a márkája, nem szállításhoz van hanem saras idõben a becsúszót védeni 2000 valahány forint.

Köszi az infót! Hasznos cuccnak tûnik, ilyet rendelni fogok. Én csak az autón való szállításhoz venném, tekeréshez nem használnám. Ha nagy a sár, én max. lockolom a villát. ;)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Taki, megvan már a váltókar? Gurulhatnánk egy lazát valamikor.

arn, keresem az alternatívát, köszi a tippet! :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Szép géppark! :) Szállításhoz mit tettél a fehér Fox becsúszójára? Látom, hogy a tetõn lévõ bringán van valamilyen csinos kis védõizé.

Szia Faktorban lehet kapni Lizard Skins a márkája, nem szállításhoz van hanem saras idõben a becsúszót védeni 2000 valahány forint.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Szép géppark! :) Szállításhoz mit tettél a fehér Fox becsúszójára? Látom, hogy a tetõn lévõ bringán van valamilyen csinos kis védõizé.

pl. Lizard Skins Suspension Cover

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Na így már jó! :-)
Bringáim: Picasa Webalbumok - G