Jelentkezz be Regisztrálj
Ki milyen bringával nyomul?
Posted 2010. August 16. - 17:03
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. August 16. - 16:56
van akinek mûxik, van akinek nem.....ennyi. meggyõzni úgysem fogjuk 1mást.
pl aszfaltos bringán én is használom, terepen + sose fogom...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. August 16. - 16:47
Nekem erre a legjobb ellen példám Görögdinnye a barátnõm. Õ nagyon tartott az SPD-tõl mikor kapott tõlem egy ilyen cipõt csak spinningre volt hajlandó felvenni és ott sem szerette meg. Késõbb jött egy lökés amikor az egyik csapattársa is váltott, teljesen megdöbbentem mikor mondta hogy tegyek fel a bringájára egy SPD-t teljesen kitekertem a rugóerõt, 2-3 hétig szentül meg volt róla gyõzõdve hogy nem fog kioldani és rettegett ha meg kellet állnia ( az is hozzátartozik hogy egy gyermekkori fülgyulladás miatt nem teljesen jó az egyensúly érzékelése ) 2 hónap után már azt mondta hogy felfelé teljesen biztonságos, lefelé jó, de még tart tõle. Mostanra odáig jutottunk hogy a városi rohangálón is SPD van (féloldalas) azt viszont már azért nem szereti mert fordítgatnia kell a pedált, de ha télen megy melózni akkor kell a bakancs miatt.Természetesen tudom, hogy vannak akik nem tudnak spd-vel menni lefelé, mert bizonytalanok a lejtõkön vagy taposóval tanultak meg montizni és képtelenek átállni.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2010. August 16. - 16:01
Aki SPD nélkül megy, annak valszeg nem a dobogó a cél (meg te, az élversenyzõ, valszeg tudod fejbõl, hogy ki az, aki megy a dobogóért). Szóval, ennek fényében a kérdés: tulajdonképpen miért is baj a taposó és neked miért is fáj, ha valaki azt használ? Kedvesem is taposót használ, neki az a kényelmes és az a biztonságos. Talán kisebb mellényel is lehetne osztani az igét, nem mindig a "csúcsra járatás" szemszögébõl...
Bocsánat ha bárkit megbántottam vele. Egy fórumtársunknak céloztam kifejezetten, aki azért szenvedett, mert túl sokat nyelt el a bringája a tekerésbõl, közben meg taposót használ. Innentõl nincs értelme a hatékonyságról beszélni.
Élversenyzõ, én? Csak egy sokat tekerõ hobbi bringás vagyok, aki eljár versenyekre.
Természetesen tudom, hogy vannak akik nem tudnak spd-vel menni lefelé, mert bizonytalanok a lejtõkön vagy taposóval tanultak meg montizni és képtelenek átállni.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. August 16. - 14:57
mert egy jo mindenes gep, de ez nem jelenti azt, hogy ez lenne arra a legalkalmassabb. jo balansz a lefele es a felfele kozott.
értem én, persze nem a dobogó csúcsa vele a cél, csak élvezni cca. kompromisszum nélkül... neked így, nekem úgy... így szép
Posted 2010. August 16. - 14:54
Szvsz elég jól viselkedik, ha így használod...
én mondjuk bátrabb vagyok lefele, de én szükségesnek érzem az spd-t, nekem az ad biztonságérzetet....
mert egy jo mindenes gep, de ez nem jelenti azt, hogy ez lenne arra a legalkalmassabb. jo balansz a lefele es a felfele kozott.
Posted 2010. August 16. - 14:46
ez logikus
engem nem nagyon erdekel, hogy hatekony legyek, ha ez az ara - csak az tekeres elvezetert csinalom.
aki magabiztos, annal biztosan igy van. en nem vagyok az egy olyan terepen, amit sose lattam. de ezek egyeni szempontok, szvsz mindenki olyat hasznal, amilyet szeretne.
ps: a 14cmes rugoutas stumpi messze nem egy cc gep.
Szvsz elég jól viselkedik, ha így használod...
én mondjuk bátrabb vagyok lefele, de én szükségesnek érzem az spd-t, nekem az ad biztonságérzetet....
Posted 2010. August 16. - 14:42
Aki spd nélkül bringázik az nem is teker igazából, csak tapossa a pedált, mintha lépcsõzõgépen lenne.
ez logikus
Sohasem értettem, hogyan tudja elõbb levenni a lábát a pedálról. Szvsz minimális idõkülönbség lehet az spd és a platform között, pedig nekem a rugóerõsség meghaladja 3/4-et.
aki magabiztos, annal biztosan igy van. en nem vagyok az egy olyan terepen, amit sose lattam. de ezek egyeni szempontok, szvsz mindenki olyat hasznal, amilyet szeretne.
ps: a 14cmes rugoutas stumpi messze nem egy cc gep.
Posted 2010. August 16. - 13:54
Posted 2010. August 16. - 13:19
Posted 2010. August 16. - 13:08
De ezt ne itt folytassuk tovább, van saját topikja.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2010. August 16. - 13:04
Posted 2010. August 16. - 13:04
Aki spd nélkül bringázik az nem is teker igazából, csak tapossa a pedált, mintha lépcsõzõgépen lenne.
Aki SPD nélkül megy, annak valszeg nem a dobogó a cél (meg te, az élversenyzõ, valszeg tudod fejbõl, hogy ki az, aki megy a dobogóért). Szóval, ennek fényében a kérdés: tulajdonképpen miért is baj a taposó és neked miért is fáj, ha valaki azt használ? Kedvesem is taposót használ, neki az a kényelmes és az a biztonságos. Talán kisebb mellényel is lehetne osztani az igét, nem mindig a "csúcsra járatás" szemszögébõl...
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2010. August 16. - 13:02
És milyen a megfelelõ cipõ egy ilyen szöges platformhoz?
FiveTen például.
Nekem túl gyári a KTM, olyan semmilyen.
sokáig próbáltam hozzászokni az spdhez, de idén azt hiszem be kell látnom, hogy a platform nekem jobban fekszik. Felfele is, lefele is. Úgysem vagyok profi, hogy kihasználjam minden izmom és tökéletesen körbe tekerjek. Hobbi szinten meg olyan mindegy.
Posted 2010. August 16. - 12:54
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. August 16. - 12:50
Posted 2010. August 16. - 11:49
végre egy rendes ember
azt is megertem, ha vki ragaszkodik hozza - nalam az ok egyszeru: lefele amugy sem vagyok tul magabiztos, es volt mar jopar olyan helyzetem, ahol az utolso pillanatban valo lelepes mentett meg a pofaraesestol. egy spd ezen nem hiszem, hogy segitene
Posted 2010. August 16. - 11:00
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2010. August 16. - 10:39
nem akarok spdt,
végre egy rendes ember
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. August 16. - 10:35
Szépek a Stumpik, meg szép a Trance is. De arn, az a pedál szörnyû.
nem akarok spdt, nem spdben meg nem nagyon van normalisabb. en szeretem

Sign In
Create Account

Back to top