Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19054 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Zeee: gyárilag 100mm-es villa van benne ugy lattam guglival...

Én is úgy gondoltam, de mit számít az a +40%
Ezt a bringát kb annyira nem értem mint Rékám ex pasiját aki megkért hogy segítsek neki bringa vásárlásban.
Próbáltam.
Nem sikerült.
Megkérdeztem mire hogyan mennyit használná, ezek teljesen hülye kérdéseknek bizonyultak.
Semmi más nem érdekelte csak az ugyan olyan márkájú és szín összeállítású ruházatot vehessen hozzá.
A bringára végül is egy rosz szavam sem lehet csak a kiválasztási szempontokon akadtam ki.
Cube ams htc 1.050.000 ft
2db
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 posts
Hauser65 én is rühellném ha lefikáznák a baromi drága büszkeségemet, de a gyártó szándéka a megfelelõ célra a lehetõ legnagyobb hatékonyság megtervezése és formába öntése volt. Nos aszfaltra a merev váz, keskeny gumik, nagy kerék nyújtja ezt az élményt. A 140-es teló és az RLC adta beállítási lehetõségek mennyiben javítják az élményt a Nagykörúton? Vagy a hátsó rugózás padkára felugorva, esetleg kátyúknál nyújt kényelmet? Én úgy tudtam ennek a lényege az, hogy a hepe-hupás terepen is tapadjon a kerék, nem a kényelem. Vehettél volna ebbõl a budget -ból egy hasonló árú országútit és akkor mindannyian téged csodálnánk ( feltéve, hogy nem szerelsz rá egy 140 -es telót ). De így, már megbocsáss ez értelmetlen rongyrázás és valóban kerékpározó emberekbõl nem irigységet, hanem megdöbbenést vált ki. De tény "de gustibus non est disputandum" és szíved joga az értelmetlen pénzköltéssel dicsekedni. Ezzel együtt valószínûleg azért tetted ki a képeket mert kíváncsi voltál a véleményekre. Nos megkaptad.

Azt még meséld el kérlek, hogy az igényeidhez leginkább illõ és lehetõ legdrágább, az eredetinél 40 mm-rel hosszabb teló a megfelelõ fejcsõszög elérését szolgálja vagy van egyéb funkciója is?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
betonon tekeréstõl szerintem nem fog elrepedni...

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

A telo egyébként 140-es FOX float fit RLC.

Húzasd össze 100-ra vagy cseréld 100-asra, mert ez a váz ahhoz lett tervezve. Elrepedhet a vázad ezzel a rugóúttal... A bicajod a normál küllõs kerekekkel nagy ott van, szép darab! (Karbonkerekeket nem ismerem, csak azt látom, kinézetre elég fura.)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

és ?
jó esetben, nem a Te pénzed .:)

én magamank a kelliz cross/trekking vázmat simán cserélném 29-es epicre. és 700*35-ös marathon supremekkel használnám kizárólag aszfaltra. semmi más nem akadályoz meg benne, csakhogy nem telik rá. :)

ne vedd magadra free, nem csak Neked szólt.

s Maggi ezzel a konfiggal biztos rámverne egy országútis 100 m-en 200-at. és ? én kényelmesen szeretek haladni, Õ meg görnyedjen a kényelmetlen aszfaltszaggatón.

tudod ha már valaki szerény arccal autós példát hozott, kinek a vesekõrázó ferrari kinek a rolls(frakció :))

Miért kéne egy országúti bringának kényelmetlennek lennie?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Zeee: gyárilag 100mm-es villa van benne ugy lattam guglival...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
kb. az itt hozzászólók mindegyikének van legalább egy ekkora kaliberû gépe. úgyhogy máshol keresd a megoldást.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

. Az értelmetlen és ízléstelen pénzköltés tipikus esete.

és ?
jó esetben, nem a Te pénzed .:)

én magamank a kelliz cross/trekking vázmat simán cserélném 29-es epicre. és 700*35-ös marathon supremekkel használnám kizárólag aszfaltra. semmi más nem akadályoz meg benne, csakhogy nem telik rá. :)

ne vedd magadra free, nem csak Neked szólt.

s Maggi ezzel a konfiggal biztos rámverne egy országútis 100 m-en 200-at. és ? én kényelmesen szeretek haladni, Õ meg görnyedjen a kényelmetlen aszfaltszaggatón.

tudod ha már valaki szerény arccal autós példát hozott, kinek a vesekõrázó ferrari kinek a rolls(frakció :))
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Hauser65!
Szörnyû ez a bringa.
Fogadjunk azért raktad össze, hogy idegesíts minket.

A sebesség mindent megold.

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts

Barador #14353-re
Az árát kissé alásaccoltad, ebbõl is látszik, itthon mennyire nem ismeretesek a karbon spoke kerekek árai.
De végül is az ára egyáltalán nem fontos. Momentán a kosár KTM alkatrészekbõl, amik itthon hevernek, lett téli unalmas idõmben hirtelen összelapátolva a gép.
A hozzászólások zömét elnézve, inkább rosszindulatú irigység mintsem jó szándékú, õszinte vélemény hallik ki belõlük,(tisztelet a kivételnek) de hát nem vagyunk egyformák. A telo egyébként 140-es FOX float fit RLC.
És, hogy valóban nem vagyunk egyformák, mindenki annyit költ a bicójára, amennyit a pénztárcája megenged.
Üdv!

Jajj! Te abszolút félreértettél engem! Amit a szememre hányhatsz az maximum annyi, hogy a hülyeséget nagyon nem tolerálom. De nem errõl volt szó. Irigység pedig cseppnyi se volt bennem!
Pusztán egy olyan alternatívát próbáltam vázolni, ami NEKED LENNE JOBB! Mind funkcionalitásban, mind élményben. (valamint pénztárcában, bár ahogy észrevettem ez nem szempont, de mivel nálam az, engedd meg hogy beleírjam a hozzászólásomba, elvégre más is olvashatja, és ez nem csak neked szólhat, bárkinek aki hasonló helyzetben van mint te, vagy ilyen igényei és lehetõségei vannak)
Remélem nincs harag!

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Szerintem nem csak a magam nevében beszélek de ezt a kerékszettet senki nem irigyli tõled :) ha már mindenáron kevésküllõs karbonkerék akkor az etalon ezek között a Xentis Kappa. De végülis az a legfõbb, hogy neked tettszen a gép.
11:38:11 IM 2012

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Itt nem feltétlen az irigység alá van a kutya elásva, hanem hogy tokeletesen barom dolog egy fully-t aszfaltozásra építeni, ez most ártól, és esztétikától független....
Mer oké, hogy a fagyizó elõtt nagyonn a riszpektje, mint egy országutinak, de h aszfalton egy útis olyat rádverne egy 100 ezres utival h hajad nem maradna....Nyilván azért van országúti kategória mert azsfalton azok a leggyorsabbak, meg nyilván azért van maraton fully mert ott meg az. De ha halaki szeret hintázni a sík aszfalton, hát egye bassza ez a te mazochizmusod, beraktad ide ahol véleményt mondunk, mondták h logikátlan es hülyeség az az összeállítás, az h csunya-e az mas dolog....de aláírom hogy az ésszerûtûl nem sokkal lehetne messzebb. Ez nem bántás csak logika....

Az irigységrõl meg annyit, h nem egy hozzászólónak van itt drágább bicója ( de ez is lényegtelen ).

Remélem így érted mire akarok kilyukadni. ez olyan mintha egy 20cm-t mozgó ösztelõssal pályabringáznál, vagy egy Ferrarival akarnál Dakar-on indulni....ennyire ésszerû

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Csak úgy rosszindulatilag a ktm max mekkora telót javasol ebbe a vázba?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

hauser65

hauser65

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Barador #14353-re
Az árát kissé alásaccoltad, ebbõl is látszik, itthon mennyire nem ismeretesek a karbon spoke kerekek árai.
De végül is az ára egyáltalán nem fontos. Momentán a kosár KTM alkatrészekbõl, amik itthon hevernek, lett téli unalmas idõmben hirtelen összelapátolva a gép.
A hozzászólások zömét elnézve, inkább rosszindulatú irigység mintsem jó szándékú, õszinte vélemény hallik ki belõlük,(tisztelet a kivételnek) de hát nem vagyunk egyformák. A telo egyébként 140-es FOX float fit RLC.
És, hogy valóban nem vagyunk egyformák, mindenki annyit költ a bicójára, amennyit a pénztárcája megenged.
Üdv!
KTM forever

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 posts
Ez a ktm kínos így. Ez egy cc versenygép, nem erdei ugrabugráló és nem aszfaltbetyár. Aszfaltra keskeny 700c, fullyra legalább 2.35 széles és lehetõleg oda is 700c. Az értelmetlen és ízléstelen pénzköltés tipikus esete. Egyébként ha már aszfalt akkor érdemes lenne még rátenni egy Cane Creek Thudbuster nyeregcsövet, az is kényelemes és drága és ebben a kontextusban az is értelmetlen. Ráadásul így ideológiával meg pláne kínos.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
fulltelos varosi bringa ajve. oke persze mindenki arra hasznalja a biciklijet amire karja, de nem kene az ideologiaval jonni hozza, mert akkor csak rohogni fogunk. es szerintem is randa.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Biztos jó ezt a Ktm-t használni így is, de tökéletesen funkcióját veszti. Aszfaltbetyárnak meg aztán végképp nem nevezném. Az óuti után visszaülve az Epicre azt néztem mi nem stimmel, mert szanaszét nyeklik, aztán leesett, hogy ja ez a másik :) Persze mindenki arra használja amire jólesik. Az én bringáim is sokkal többet tudnak mint amit ki tudnék hozni belõlük. Szóval szép bringa (a kerékszetteket kivéve), használd egészséggel!
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
arra emlékeztet amikor a bécsi boltban bejött egy öltönyös ember venni egy speci fsr xc-t. összeraktuk neki, beállítottunk mindent, aztán a pénztárnál közölte, hogy ez így jó meg minden csak kéne rá valami sárvédõ, meg lakat,lakattartó mert munkábajárásra szeretné használni. majdnem sírvafakadtam.

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 posts
Mindent el lehet adni, és lehet mást venni. :) Lehet van benne bukta, de a funkcionalitás hihetetlen mértékben nõne...

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 posts
Barador: Jaja..csak mar ugye keso :) Gondolkodni mindig elore kell :S