Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19037 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Na, Mr. Belemagyarázós, szerintem nem csak én vagyok kiváncsi rá, hogy éves szinten mennyit tekersz, hogy a semmibõl ilyen messzemenõ következtetéseket tudsz levonni? Szóval mennyi az annyi? Tán a latex anyagában pogózik?

mi koze van annak ahhoz, hogy mennyit tekerek, hogy milyen megfigyelo vagyok? ez az en velemenyem es megfigyelesem, nem kotelezo vele egyet erteni. de azt hiszem abban azert van nemi logika, hogy ami az egyik oldalrol jobban hajlik, mozog, nyeklik es kenyelmesebb, az a masik oldalon tobb mozgasi energiat visz el. hogy mennyit, es hogy szamit e... no az mas kerdes, es en is erre vagyok kivancsi a mostani konfiguracioban. a masik bringanal ugy ereztem, hogy szembeallitva az elonyoket es hatranyokat, szamomra nem praktikus. tobbszor is odavissza cserelgettem, es olyan helyen mentem, amin 100x tekertem mar.

a latex anyagabol adodoan elasztikusabb ezert komfortosabb, jobban nyel el mindent az utbol, de epp ezert tobbet is mozog alattad. lehet a masik bringan volt elonytelen, de komolyan olyasmi erzes volt a kaptatoknal, mintha lazabb lenne a hatso tag.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Na, Mr. Belemagyarázós, szerintem nem csak én vagyok kiváncsi rá, hogy éves szinten mennyit tekersz, hogy a semmibõl ilyen messzemenõ következtetéseket tudsz levonni? Szóval mennyi az annyi? Tán a latex anyagában pogózik?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Komoly teszt. :)

vegulis olyan differencia jott ki, ami inkabb rajtam mulik... mas mindkettovel tekerni. gyakrabban alltam ki, es a derekamnak asszem edzodni kell meg, a stumpjumperen eleg turazos az ulespozicio.

Tán elpörgött a nagytál-kónusz? :D

Milyen guminyomással mész, hogy fûcsomós cucc kifog rajtad? Ha hihetek a pumpámnak, akkor hétvégén a Jurában elõl 15, hátul 20psi-vel mentem fullrigid nagykerekûvel, és a tehénsz@ros-zsombékos részeken sem pattogtam el, márha ez nevezhetõ "tesztnek". :D A köves részeken párszor koppant a felni, de latexszel ez nem igazán gond.

2-2.2 bar. a latexnek epp az ilyen fuves reszen van a legnagyobb elonye, ott a leginkabb eszreveheto a kisebb gordulesi ellenallas. egyiken mintha tolnanak, majd ezen a bringan is kiprobalom.

irtam korabban azt az eszrevetelt is, hogy szerintem ez sincs "ingyen". az elasztikussaggal van egy olyasmi pogozos hatas, mintha lazabban hagyom osszteloson a tagot. minel ballonosabb a gumi, annal inkabb. merev vazzal lehet epp optimalis lesz a balansz. a masik pedig, hogy ugyanaz a kulso mashogy viselkedik hasonlo nyomason.

ezen az útvonalon 1,75-ös semislick 4-4,5 bar kombóval lehet közlekedni.

persze, csak lassabban - es ez igaz a terepek nagy reszere :D a merev crossbicon 1.35os semislickek voltak. a zuzott-sziklas betonon nem egy eletbiztositas (ott volt a legnagyobb elteres), es a lápos reszen volt meg halal. lenyegeben csak vegigdocogni lehetett vele.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

ezen az útvonalon 1,75-ös semislick 4-4,5 bar kombóval lehet közlekedni.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

https://picasaweb.go...feat=directlink
Bejelentkezés | Facebook

Six?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
https://picasaweb.go...feat=directlink
http://www.facebook....&type=1
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

szepek azok a kek betetek...

mentem egyet a tesztkoromon (stumpi fsr 26 vs giant xtc 29): itt csak rajtam mulik minden, nem a bringakon :) amin meglepodtem, hogy lefele milyen frankon lehetett vele jonni. egyedul a szikkadt-fucsomos reszen kapitulalt a ht, keptelenseg vele egy bizonyos tempo felett folyamatosan tekerni. egy latex lehet segitene a dolgon...

https://spreadsheets...TUE&output=html

Tán elpörgött a nagytál-kónusz? :D

Milyen guminyomással mész, hogy fûcsomós cucc kifog rajtad? Ha hihetek a pumpámnak, akkor hétvégén a Jurában elõl 15, hátul 20psi-vel mentem fullrigid nagykerekûvel, és a tehénsz@ros-zsombékos részeken sem pattogtam el, márha ez nevezhetõ "tesztnek". :D A köves részeken párszor koppant a felni, de latexszel ez nem igazán gond.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

mentem egyet a tesztkoromon (stumpi fsr 26 vs giant xtc 29): itt csak rajtam mulik minden, nem a bringakon :) amin meglepodtem, hogy lefele milyen frankon lehetett vele jonni. egyedul a szikkadt-fucsomos reszen kapitulalt a ht, keptelenseg vele egy bizonyos tempo felett folyamatosan tekerni. egy latex lehet segitene a dolgon...

A sebesség mindent megold.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Na most már az én biciklim is van olyan állapotban, hogy meg merjem mutatni :D
Kis retro feeling, itt talán még valaki emlékszik erre a vázra (talán még évjáratot is tud mondani), eszméletlenül jó geometriája van, bár kicsit lehetne merevebb.

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Váz: HiTec Dual
Villa: Manitou Stance Static 100
Hajtás: Truvativ Hussefelt 38T + GigaPipe DH + RooX Chain Animals
E. krék: Ringlé Abbah SOS Qr + Singletrack (Sala sztem most is átkozza:D) + Maxxis Larsen TT 2.35
H. kerék: Novatec D362SB (vastag gyorszáras) + MTX + Maxxis HolyRoller 2.20 + Sram országúti fogsor
Irányítás: Easton valami kormány, Hussefelt stucni
Váltás: SRAM X7 Trigger + SX5 rövidkanalas váltó
Fékek: Avid BB7 + Avid FR5 + 160mm Magura, SRAM tárcsa

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
48 as váz, össz tömeg 7,9 kg

itt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
A kis kék villám új papucsokat kapott...

Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

B.szki Arn , napokig téped magad itt a fórumon, hogy már majd megsajnál az ember azt begurítasz egy ilyen bringát, hát a talpad álljon görcsbe kedves barátom:)! (Na jó, csak az irigység beszél belõlem:))Gratula!

Kisubaitól viszont komolyan irigylem azt a vázat, azért Akié volt, neha, ha beüt a gebasz csak meg szoktam nézni egy versenyét azt mindjárt más a világ, jelentéktelenek a saját sirálmaim...
Ha egyszer eladnád, majd gondolj rám, köszi, és grat! Szép lett!

ez volt az olcsobb verzio :) pl meridabol epitve egy szarabb teloval sem tudtam volna ennyibol kihozni hasonlo felszereltseggel. ha lecserelek rajta ezt azt, akkor jovok kb oda, mint a becelzott also szint. valamiben jobb, vmiben rosszabb, de mindenre valaszt fogok kapni igy is.

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
B.szki Arn , napokig téped magad itt a fórumon, hogy már majd megsajnál az ember azt begurítasz egy ilyen bringát, hát a talpad álljon görcsbe kedves barátom:)! (Na jó, csak az irigység beszél belõlem:))Gratula!

Kisubaitól viszont komolyan irigylem azt a vázat, azért Akié volt, neha, ha beüt a gebasz csak meg szoktam nézni egy versenyét azt mindjárt más a világ, jelentéktelenek a saját sirálmaim...
Ha egyszer eladnád, majd gondolj rám, köszi, és grat! Szép lett!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Írj majd róla, mik a tapasztalataid, milyen terepen például, mennyire hozza azt a 29er feelinget, amirõl annyian és annyit áradoznak mostanság!

olyan osszevetest majd irok, ha kivancsi ra vki, hogy milyen egy 26os fsrhez kepest, de hogy milyen az a 29er feeling azt nem tudom, en a korabbi crossos bringam feelingjet keresem benne, ugy hogy el tudjak menni normalisabb terepen is, egy ossztelos haklijai nelkul :)

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Cubano, gyönyörû lett! A kormány meg a nyereg külön bejövõs, de persze a vázat is elfogadnám : D

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
köszi, majd feltörjük a malacperselyt :)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Jól néz ki! Esetleg specifikációt is adnál, mibõl építetted? és milyen súlyra jött ki?
Ha az alsó képen te magad vagy, kicsit valóban hosszúnak tûnik, bár én nem vagyok nagy szakértõ.

Felsõfogásban hosszú csak, alsófogásban tökéletes a kormány formája miatt. :)

Spec.:
Váz, villa: Orbea Onix M (54)
K.csapágy: FSA carbon
nyeregcsõ: FSA SL-K
nyereg: Ritchey
Kormány: 3T Ergosum pro
Stucni: 3T ARX pro
Bandázs: 3T team
Fékváltókarok: Dura Ace 7800
Váltók: Dura Ace 7800
Hajtókar: Dura Ace 7800
Bowdenszett: Dura Ace 7800
Sor: Ultegra 6700
Lánc: Ultegra 6700
Fékek: SRAM rival
Felnik: Ritchey aero
Elsõagy: American classic micro 58
Hátsóagy: Fulcrum racing 7
Gumik: Continental supersport

A súlyát még mindig nem tudom, de a villa 780g ami ISZONYAT KÕNEHÉZ, ezt le fogom cserélni egy 3T Funda villára :)

Blueshark: Nekem úgy ahogy van a képen, mindenestõl 336ezer magyar forintba fájt, de rengeteg cucc használt rajta, meg alkalmi vételek...hajtókar 15ezer..stb. A vázszett konkrétan 130ezer volt, és ezzel nyertek VB-t is :) A paratriatlon világbajnok Boronkay Petié volt a váz.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

olvastam korabban - es a kerekcsererol epp hasonlo okokbol tettem le hamarabb (fekcseret meglatjuk, milyen lesz, ha osszekopik), 490g 622ben nem olyan gaz, egyedul a 380os crest vonzana, de valszeg az meg gatya ehhez kepest, es draga is. a tobbinel meg par grammal nem erdemes szarozni.

Írj majd róla, mik a tapasztalataid, milyen terepen például, mennyire hozza azt a 29er feelinget, amirõl annyian és annyit áradoznak mostanság!

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Barátnõm szeretne egy ilyet, csak sajnos magának, mennyibe áll meg ilyen, ha megy szabad kérdezni?
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.