Megújult a városi/országúti bringám. A hét elején készült el, ma voltam vele elõször hosszabb bevetésen (nem vitrin), ami 42 [km] lett, többségében sík terepen. A verda természetesen megy mint a golyó, függõlegesen merev, eléggé ráz, oldalirányban viszont rugalmas. Áttétel: 42/18 Készítettem pár képet a mûhelyben (irónia on), a minõségért és a gagyi beállításért elnézést.
Alkatrészek:
váz: Puch Mistral SE (1982), Reynolds 531 csövek, BKV kapaszkodó zöld színûre szintereztetve, felesleges cuccok leszedve, pályapapucs 120 [mm]; fékkonzol felfúrva, tömeg: 2170 [g]
monoblokk: Altrix premium 68/107; valamiért nem akartam Shimanot. A láncvonal nem tökéletes, van benn kb. 1 mm kifelé elöl (egyik képen látszik is), de keskenyebb mono nem fér el (ez is látszik a képen)
hajtókar: SR Custom, 170 [mm] 118-as furatkörrel (erre már nemigen veszek új tányért) 42-es alutányérral (1982); ja és rohadt szélesen vannak a tányérok azért nem jó a láncvonal
pedál: BTS HC Comp, jól néz ki (mondjuk lehetne fekete), jól tapad, tartós festés, alacsony profil, kónuszoshoz mérten jól forog, víz azonnal belefolyik
lánc: Wippermann 108 görgõslánc 1/2" x 1/8" (széles), sima lánchoz képest hangosabb, de sokkal kevésbé kopik, dögnehéz ezért nagyon tud csattogni, itt olvashatsz még róla: Connex Wippermann láncteszt
kerékszett: novatec 36 lyukas csavaros pálya agyak, húzott DT küllõk és altrix spider felnik, mindez merev mint atom
DMR láncfeszítõk
külsõk: Maxxis Detonator drótos 23 [mm]
belsõk: noname presta
racsni: 18-as Dicta; Na ez nem valami jó. Imbolyog, excentrikus, szarul néz ki rajta a krómbevonat, zörög, ellenben legalább leszedhetõ
fékek: Miche Performance (ez eléggé alsó kategória)
fékkarok: Trinity
kormánycsapágy: 1" Tange Falcon iparis
sutcni: SR Custom (1986) 50 vagy 60-as
Kormány: Zoom 580/40
nyeregcsõ: Truvativ XR (atomtámadás ellen is véd)
nyereg: Charge Spoon; Meglepõen kényelmes, jó súlyban van (260 g), hosszú nyereg lehet rajta helyezkedni, a bevonata egyelõre eléggé tapad
tömeg szumma 9,5 [kg]
Ami mindenképpen kell rá: rendes fékpofák, vékony lánckerekes racsni.
Esetleg áttétel módosulhat 42/16-ra. Hajtogatós külsõk se lennének rosszak persze, de megint kezdõdik az ördögi kör.