Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19063 hozzászólás a témában

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Csináltam egy szép képet a bringámról, gondoltam megosztom veletek, ha már egy másik topicban pont a Meridákról van szó:
Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.244 hozzászólás
a képek gyengék, a bicaj jó, de hiányzik a láncvillavédõ.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Kis Meridámat lecseréltem, plusz elsõ váltót alsó bilincsesre (SLX) :)
Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Vasárnap xterrán tesztelem... :D

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás
Köszi, örülök, ha nem csak nekem tetszik, hanem Nektek is. 195cm vagyok egyébként, de már így is bõséggel indokoltnak látom a 61-es vázat. A súlya éppen dekára 10,5 kiló lett, de az összeállításban nem ez volt a fõ szempont, úgyhogy teljesen megvagyok vele elégedve. A fékváltókar nagyon pozitív csalódás, alsófogásban is elérek mindent, igaz nagy a kezem, könnyebb dolgom van.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...] Puch Mistral EL 1984. [...]

Elismerés az Alkotónak!
Súly? Komolyan kérdem, korszerûsítettem én is bicikliket, ha 10,5 kp alá jutottam, már elégedett voltam.
A Micro-Shift hogy vált alsófogásból föl-le?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Mondjuk az emblémát le kellet volna szedni a fejcsõrõl.

Nekem is mistralom van, 82-es évjárat körüli, és bár az enyém is BKV kapaszkodózöld színû, mégis tök más. :D

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

lehet elsiklottam fölötte, nekem 62-es van és én sem vagyok 2 méter. :)

Akkor reméljük még ma visszanéz ide és elárulja!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
lehet elsiklottam fölötte, nekem 62-es van és én sem vagyok 2 méter. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Meseszép.

Bloke: szerintem nincs 2 méter, ránézésre 58-as.

A leírásban benne van, hogy 61-es.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Meseszép.

Bloke: szerintem nincs 2 méter, ránézésre 58-as.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
nagyon egyben van ez gép, gratula
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Hát te aztán tuti 2 méter felett vagy.

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás
http://deviantmtb.hu...g2_itemId=52988

Puch Mistral EL 1984.
Részletek: Puch Mistral- a lomiból lett hûséges edzõtárs! | deviantmtb - egyszeregy

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Gondolkodtam 29-esen is, mielõtt a Mojo vázat vettem. Viszont az én méretemben a kicsi váz nagy kerék kombó elég furán néz ki, így maradt a 26-os technika. Megpróbálok szerezni egy szélesebb kormányt próbára.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

de mi van a lassabb, technikasabb reszeknel?

ha elférsz a fák között (az esetek 99.9%-a), akkor ott is gyorsabb. és biztonságosabb, mert ahol már kicsavarodik a kezedbõl a kormány, ott a szélesebbel esetleg még megtartod.

de ez a "mostantol csak a meter szeles kormanyos 29" mtb-k jok es minden mas szar" mar kezd nagyon az idegeimre menni.

ezt senki sem mondta.

gabe meg azt mondja, hogy nem a kormány szélessége miatt megy lassabban. rgo valszeg nem egy dh-s arc. neki meg PONT jól jönne az a plusz biztonság, amit a széles kormány ad. az egész bicaj stabilabb lesz, és a pilóta is nagyobb biztonságban érzi magát. és gondolom azért van egy 15 centi körül mozgó bringa, mert élvezni akarja vele a durvább részeket. 60as kormánnyal annak a bringának (és a saját) a képességeit soha nem fogja elérni. kanyarodni meg sokkal jobb egy nagyobb kormánnyal, mert a súlyodat sokkal jobban tudod tenni a kellõ helyekre.

azt aláírom, hogy felfelé már nem feltétlen jó a nagyon széles kormány. de egy pl. 66-68-as kormány már messze nem a nagyon széles kategória.

de az lenne az igazi, hogy ha 29est venne, lehetõleg 80as kormánnyal ;)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ja, ég és föld a 785 is a 710 után. vagy csak placebo. :o
mindenesetre gyorsultam.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én nem rátukmálni akartam senkire. De szerintem érdemes kipróbálni. Veszel egy széleset, kipróbálod és ha nem jó elõ a fûrésszel. Én is akartam vágni belõle, de mentem vele egy kört és nem bántam meg, hogy nem vágtam le. Sokkal stabilabb az irányítás, nem csavarja ki a vízmosás olyan könnyen a kormányt a kezembõl. Lehet, hogy lomhább a csikicsukis kanyarokban, de én nagy sebességnél szeretek stabilabban irányítani.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ha Jorusnak jó a 740-es, akkor az én vállaimhoz, pont jó az 560-as kormány :) Lefelé amúgy nem a kormány szélessége hátráltat, bár szombaton magamhoz képest jól csapattam lefelé, csak kanyarodni kellene megtanulnom...de már pump track-elek :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Hónapok után 130-as teleszkóp + 680 millis riser kombó (pedig ez ma már "átlagos", azt hiszem) után visszaültem rövid idõre egy elöl 8 centit mozgó XC bicajra 580 millis kormánnyal és baromira élveztem a felfeléket vele.

Gondolkodtam is, hogy a riser-t cserélem flat-re, de a vége az lenne, hogy én is egy egyenes 600-620-as kormánynál kötnék ki. Én például jobban szeretem a csiki-csuki témákat (ahol a széles kormány lomhán hat), mint a keményvonalas csapatást. Szóval ebben abszolút igazat adok tamaskanak.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.040 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Hûha, nem akartam balhét az Ibis kormánya kapcsán.
@Gabe84: Azért annyit hozzátennék, hogy levágni a 630-asból is lehet, (még a karbonból is) de a forráshiány mint indok elõtt természetesen fejet hajtok. A Race-Face Lowriser egyébként szerintem is jó formájú, ha alapméretest szeretnél majd, ajánlani tudom.
Sõt, egyik komámnak alapméretes 61-es MonkeyLite SL-je van gyárilag egy Canyonban, az is klassz, (mindenféle tesztgyõztes) bár az Easton honlapon már ilyet nem találtam, lehet, hogy már nem gyártják.
Szerintem, ha majd (mégis) a csere mellett döntesz, maximum 1"-emelésûek közül válassz, az nem lesz olyan rémisztõ. A szélességbe nem mernék már beleszólni, de a kábelhosszakat is vedd majd számításba.