Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19037 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

lehet elsiklottam fölötte, nekem 62-es van és én sem vagyok 2 méter. :)

Akkor reméljük még ma visszanéz ide és elárulja!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
lehet elsiklottam fölötte, nekem 62-es van és én sem vagyok 2 méter. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Meseszép.

Bloke: szerintem nincs 2 méter, ránézésre 58-as.

A leírásban benne van, hogy 61-es.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Meseszép.

Bloke: szerintem nincs 2 méter, ránézésre 58-as.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
nagyon egyben van ez gép, gratula
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Hát te aztán tuti 2 méter felett vagy.

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás
http://deviantmtb.hu...g2_itemId=52988

Puch Mistral EL 1984.
Részletek: Puch Mistral- a lomiból lett hûséges edzõtárs! | deviantmtb - egyszeregy

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Gondolkodtam 29-esen is, mielõtt a Mojo vázat vettem. Viszont az én méretemben a kicsi váz nagy kerék kombó elég furán néz ki, így maradt a 26-os technika. Megpróbálok szerezni egy szélesebb kormányt próbára.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

de mi van a lassabb, technikasabb reszeknel?

ha elférsz a fák között (az esetek 99.9%-a), akkor ott is gyorsabb. és biztonságosabb, mert ahol már kicsavarodik a kezedbõl a kormány, ott a szélesebbel esetleg még megtartod.

de ez a "mostantol csak a meter szeles kormanyos 29" mtb-k jok es minden mas szar" mar kezd nagyon az idegeimre menni.

ezt senki sem mondta.

gabe meg azt mondja, hogy nem a kormány szélessége miatt megy lassabban. rgo valszeg nem egy dh-s arc. neki meg PONT jól jönne az a plusz biztonság, amit a széles kormány ad. az egész bicaj stabilabb lesz, és a pilóta is nagyobb biztonságban érzi magát. és gondolom azért van egy 15 centi körül mozgó bringa, mert élvezni akarja vele a durvább részeket. 60as kormánnyal annak a bringának (és a saját) a képességeit soha nem fogja elérni. kanyarodni meg sokkal jobb egy nagyobb kormánnyal, mert a súlyodat sokkal jobban tudod tenni a kellõ helyekre.

azt aláírom, hogy felfelé már nem feltétlen jó a nagyon széles kormány. de egy pl. 66-68-as kormány már messze nem a nagyon széles kategória.

de az lenne az igazi, hogy ha 29est venne, lehetõleg 80as kormánnyal ;)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ja, ég és föld a 785 is a 710 után. vagy csak placebo. :o
mindenesetre gyorsultam.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én nem rátukmálni akartam senkire. De szerintem érdemes kipróbálni. Veszel egy széleset, kipróbálod és ha nem jó elõ a fûrésszel. Én is akartam vágni belõle, de mentem vele egy kört és nem bántam meg, hogy nem vágtam le. Sokkal stabilabb az irányítás, nem csavarja ki a vízmosás olyan könnyen a kormányt a kezembõl. Lehet, hogy lomhább a csikicsukis kanyarokban, de én nagy sebességnél szeretek stabilabban irányítani.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Ha Jorusnak jó a 740-es, akkor az én vállaimhoz, pont jó az 560-as kormány :) Lefelé amúgy nem a kormány szélessége hátráltat, bár szombaton magamhoz képest jól csapattam lefelé, csak kanyarodni kellene megtanulnom...de már pump track-elek :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Hónapok után 130-as teleszkóp + 680 millis riser kombó (pedig ez ma már "átlagos", azt hiszem) után visszaültem rövid idõre egy elöl 8 centit mozgó XC bicajra 580 millis kormánnyal és baromira élveztem a felfeléket vele.

Gondolkodtam is, hogy a riser-t cserélem flat-re, de a vége az lenne, hogy én is egy egyenes 600-620-as kormánynál kötnék ki. Én például jobban szeretem a csiki-csuki témákat (ahol a széles kormány lomhán hat), mint a keményvonalas csapatást. Szóval ebben abszolút igazat adok tamaskanak.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Hûha, nem akartam balhét az Ibis kormánya kapcsán.
@Gabe84: Azért annyit hozzátennék, hogy levágni a 630-asból is lehet, (még a karbonból is) de a forráshiány mint indok elõtt természetesen fejet hajtok. A Race-Face Lowriser egyébként szerintem is jó formájú, ha alapméretest szeretnél majd, ajánlani tudom.
Sõt, egyik komámnak alapméretes 61-es MonkeyLite SL-je van gyárilag egy Canyonban, az is klassz, (mindenféle tesztgyõztes) bár az Easton honlapon már ilyet nem találtam, lehet, hogy már nem gyártják.
Szerintem, ha majd (mégis) a csere mellett döntesz, maximum 1"-emelésûek közül válassz, az nem lesz olyan rémisztõ. A szélességbe nem mernék már beleszólni, de a kábelhosszakat is vedd majd számításba.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
inkább nem írom,törölhetõ

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nyersz a szeles kormannyal amikor gyorsan kell jonni lefele es jol jon az extra stabilitas. de mi van a lassabb, technikasabb reszeknel?

plusz nem mindenkinek ugyanaz a vallszelessege sem. Lehet Jorusnak a 740 ugyanaz erzesre mint nekem a 680.

lehet nem 600as kormany valo az ibisbe, ezt nem vitatom. de ez a "mostantol csak a meter szeles kormanyos 29" mtb-k jok es minden mas szar" mar kezd nagyon az idegeimre menni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

mondjuk errol nekem a "more travel is better" es a 29 vs 26 trendek jutnak eszembe.

nem mindenkinek van szuksege ra. foleg nem a 700as kormanyra.

Egyetértünk ebben.

A sebesség mindent megold.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ez nem ugyanaz. ötvenvalahányas kormányokkal egyszerûen nem lehet olyan biztonságosan menni, mint egy min. 64es kormánnyal. ha megnézzük, akkor mára ennél kisebb kormánnyal valamirevaló bicajt nem szerelnek. én is idegenkedtem az überhosszú kormányoktól, de mióta a dh bringában 74es van, azóta meg vagyok gyõzve. és a maratongépemben is 71 van, ami viszont kicsit overkill, de nincs szívem levágni. 15 centit mozgó bringában pedig tényleg olyan a 60as kormány, mintha kanti féket tennél rá. egyszerûen behatárolja a bringa és a saját képességeid.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mondjuk errol nekem a "more travel is better" es a 29 vs 26 trendek jutnak eszembe.

nem mindenkinek van szuksege ra. foleg nem a 700as kormanyra.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Rocsival értek egyet, már én is 700-ast használok.