Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19037 replies to this topic

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

On One Inbred 26er Single Speed Ltd Edition

Ez ss.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

nem kellett cserélni, ez volt a 19-es kona-n. a láncvillán elhelyezés miatt eltûnik a difi.

Köszi.

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Kb mennyivel hosszabb fékvezeték kell, mintha fent vezették volna el?

nem kellett cserélni, ez volt a 19-es kona-n. a láncvillán elhelyezés miatt eltûnik a difi.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Kár h ez nincs fehérben:(

On One Inbred 26er Single Speed Ltd Edition

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

összeraktam, ki is próbáltam.

Feltöltött kép Feltöltött kép

nem a legigényesebb csõszett a világon, de azért cen tested :D

a hátsó fék vezetékének vezetése meglehetõsen sajátos, kíváncsi vagyok, a fékcsõ csatlakozást mikorra rugdosom le a féktestrõl...

Kb mennyivel hosszabb fékvezeték kell, mintha fent vezették volna el?

SS-ben van.

A sebesség mindent megold.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Nagyon gyorsan megjött! Mármint a vázad. ;)
Lánckereket és csavart azért kérdeztem, mert amint lesz végre idõm szerelni, én a 1x10-et akarom megpróbálni és nem vennék külön tányért, sem terelõt elõször, a meglévõ 32-es tányér jó lenne kezdésképp. (Már vagy egy hónapja tervezgetem ezt az "akciót", azóta húzódik.)
Lánctányér csavarból Zoggie-t találtam. Nekem is mindegy, mibõl van, felõlem lehet mûanyagból is, csak bírjon 1 vagy esetleg 2 évet, már ha bejön az 1x10, a többi nem számít!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
nem lett 29er, mert van a handjob, amiben pár hónapja merevvilla van, ami nagyon bejött. az a váz nem szereti a teleszkópot, de nagyon kényelmes a cro moto-val. mondhatni új életet lehet bele. egyébként is hozzám nõtt, így már nem akarom eladni. a 29er is teló nélkül épült volna. így az eredmény 2 közel azonos canga lenne, illetve az, hogy nem lenne teleszkópos bringám. mostanában nem nagyon hiányzott ugyan, de mégiscsak jól jön, ha a haverommal kell lépést tartani, vagy egyszerûen csak nincs kedvem rázódni, vagy épp jobban elereszteném a gyeplõt. így világossá vált, hogy a konáról "leesett" cuccok mellett a telót is fogom használni. mindenképpen acél vázat szerettem volna, megfizethetõ áron, egyértelmû volt az inbred. a slot dropout-ot pedig az "esztétikus" egysebességesítés lehetõsége indokolja. korábban próbálkoztam feszítõvel, - biztos bennem a hiba, de - nem volt egy élmény. talán nem túl logikus, nem is mindig ésszerûek a bringákkal kapcsolatos döntéseim, de mivel ez szenvedély, nem is kell annak lennie.

32es lx lánckerék, semmi extra. 11-32-es sorral. a lánckerékcsavarok is a semmi extra kategória, azt sem tudom, alu-e. :D

a váltós lánckerék és az elsõ váltó azért ilyen, mert alapvetõen az 1*akármit nem tartom igazán jó elképzelésnek, de régóta ki akartam próbálni már, hogy megalapozott legyen a vélemény. ha esetleg bejön, lesz rendes terelõ és lánckerék is.

egyébként a rendelést követõ hatodik napon érkezett meg.

edit: "arn-os" :D :D :D

a Zoggie-t képviseli a nyeregcsõ is, ami az elsõ upgrade körben cserélõdni fog.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Én nem az Inbred csúszópapucsába rakható láncfeszítõre gondoltam, hanem az elõzõ vázra "kókány" feszítõ rakásra. Ez így számomra félkész, nem letisztult.
Gondolom lesz ez még jobb is, de ez így olyan "arn-os prezentáció - visszacseréltem a nyergem, nézzétekmilyenf@sza"...

Az ott egy sima 32-es váltós tányér és pl. gazdaságos Zoggie rövid lánctányércsavar lehet, nekem is van olyanom.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Nem is tudom... ...de nekem biza' ez tetszik, jó lett, kifejezetten az, hogy 1x9!
Tényleg, végül miért döntöttél a csúszópapucs mellett? Tényleg lehetne feszítõs SS is, úgy szintén ment volna az 1x1, majd késõbb.

Az elsõ tányér mi és mekkora? Tányérhoz csavart milyet vettél?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Engem érdekelne, hogy miért nem 29es lett. Ilyen erõvel lehetne feszítõs SS is, ha 1×9-nél is elsõváltó a terelõ.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
összeraktam, ki is próbáltam.

nem a legigényesebb csõszett a világon, de azért cen tested :D

a hátsó fék vezetékének vezetése meglehetõsen sajátos, kíváncsi vagyok, a fékcsõ csatlakozást mikorra rugdosom le a féktestrõl...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ez eleg vicces annak tudataban, hogy kb a 400-500e feletti gepeknek van normalisabb vaza :) ennyi jobb gepet adnak el?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
nem rosszindulatúan, inkább a tapasztalataikat megosztva jelezték, ne lepõdjek meg, ha nem lesz felhõtlen a dolog. meglátom. :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Boltban leszólták?!? Ó, a Whippetet is leócsárolták az egyik boltban nekem, hogy ólomkarbon, mikor bevittem csapágyat bepréselni, ne is törõdj velük! :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
18-as. milyen grammok? ezt kilóban mérik. egyébként nem mértem, kinõttem már az ilyesmibõl. minden eladó.

26-os, mert... õõõ, ez hosszú, ha érdekel valakit, leírhatom.

most kísérletileg 1*9, aztán 1*1 lesz, ha minden jól megy.
egyébként nagyon kíváncsi vagyok, pont ma kutyapics@zták le a papucsmegoldást egy boltban.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Szerintem ez 26-os.

ne vesszunk el a reszletekben :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Valóban csalóka a fotó, tisztára 29er-nek tûnt elsõre.

(has)Pókember

(has)Pókember

törzsvendég

• fórumtag
  • 486 posts

Elmebeteg dolog lenne 8-as Nexust betenni egy merev montiba?

Én egy éven keresztül használtam Alfinét, semmi bajom nem volt vele (azon kívül, hogy kõnehéz). Persze én nem ugrok letöréseket, meg ha szembe jön egy nagy kõ akkor inkább kikerülöm... a hazai maratonokon mentem vele pl., arra pont jó.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Szerintem ez 26-os.

A színe alapján tényleg 26-os.