Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19063 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Szep! 1x maid meghetnenk egyutt egy Hhh-t, arra nem vagyok ismeros. Legalabb kiderulne, mit bir a kanti az enyemen. Holnap du raerek :)

Ma melóztam, de jövõ héten tõlem egyeztettetünk egy idõpontot.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nincs rosszul a rajzon.Az az effektív.Nekem az kell amit "actual"-al jelölnek.Tigger jól mondja,a csõmentén mért csõközéptõl csõközépig mért valós vagy aktuális csõhossz kell.A 29-ek amúgy is hosszabbak,mert abból egy mérettel kisebb kell leginkább.

Pedig az nem az effektív, olyan nevesített felsõcsõhossz nem létezik mint ami a rajzon van, az effektív az, amit Kisherceg is linkelt vagy pl itt van egy cannondale geo táblázat is.

A sebesség mindent megold.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Rosszul van a rajzon.

Nincs rosszul a rajzon.Az az effektív.Nekem az kell amit "actual"-al jelölnek.Tigger jól mondja,a csõmentén mért csõközéptõl csõközépig mért valós vagy aktuális csõhossz kell.A 29-ek amúgy is hosszabbak,mert abból egy mérettel kisebb kell leginkább.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Rosszul van a rajzon.

A sebesség mindent megold.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.242 hozzászólás
van itt némi kavarodás:
Top Tube Length (Effective) | www.bikecad.ca

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
teljesen jól van a rajzon, az a vizszintes (effektív) felsõcsõhossz.

Arpi07nek meg a csõmentén mért csõközéptõl csõközépig mért valós vagy aktuális csõhossz kell
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás

Nincs rosszul rajzolva,írják hogy effektív csõhossz.Nekem azért kéna a mért aktuál közép-közép,mert pont a határon mozgok(táblázat szerint),de gondolom a nagyobbik lesz jó

viszont akkor a méret rossz - nekem a 19,5-ös 29-er Inbred váznál stimmel a 620 mm, de nem úgy, ahogy a rajzon van, hanem vízszintesen mérve a villaszár és nycsõ közepe között. úgy tudom, ezt szokták megadni más gyártók is.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.242 hozzászólás

Én 184 körül,de hosszúnak a 18"?Nyeregvázcsõ közép-fejcsõ közép.Mondjuk általában fekvõs bringáim voltak.Lehet h rendelek egy slot-ot mint tiéd és kap egy fehér szintert.

igen, de én teljesen szembemenve a gyártó elképzeléseivel (40-60mm), 90mm-es stucnit tettem rá, mert ez volt kéznél. :)

edit: persze én meg a nem-fekvõs vázakhoz vagyok szokva. a fenti kis állítgatásokkal jó lesz. :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Én 184 körül,de hosszúnak a 18"?Nyeregvázcsõ közép-fejcsõ közép.Mondjuk általában fekvõs bringáim voltak.Lehet h rendelek egy slot-ot mint tiéd és kap egy fehér szintert.

On-One hosszabb, mint az átlag. 184.5 vagyok, 18-as Whippet vízszintes felsõcsõ hossza majdnem mm-re akkora, mint a régi 20-as Merida vázamé. Azért írom a Whippetet, mert a vázgeó teljesen ugyanaz, mint a 26-os ScandAl vagy Inbrednél.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Árpi: este mérek neked szívesen, írj egy pm-et, melyik csöveket honnan meddig. egyébként 183cm vagyok, ez pont 6', 18-as a váz. elsõre hosszúnak tûnt, de nem annyira, mint vártam. a képen látható beállítást kicsit még finomítottam, nyereg picit elõrébb, kormány kicsit hátrébb forgatva. ücsörögve jó, menet közben nem próbáltam azóta.

Meki: írj egy pm-et, kérlek!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.242 hozzászólás
Árpi: este mérek neked szívesen, írj egy pm-et, melyik csöveket honnan meddig. egyébként 183cm vagyok, ez pont 6', 18-as a váz. elsõre hosszúnak tûnt, de nem annyira, mint vártam. a képen látható beállítást kicsit még finomítottam, nyereg picit elõrébb, kormány kicsit hátrébb forgatva. ücsörögve jó, menet közben nem próbáltam azóta.

Meki: írj egy pm-et, kérlek!

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

nálam érvényesek voltak a megadott geó-adatok, csak a felsõcsövet rosszul rajzolták be a rajzokon - valójában úgy mérik, ahogy a többiek; a nyeregcsõ meghosszabbításáig.

Nincs rosszul rajzolva,írják hogy effektív csõhossz.Nekem azért kéna a mért aktuál közép-közép,mert pont a határon mozgok(táblázat szerint),de gondolom a nagyobbik lesz jó

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.703 hozzászólás
nálam érvényesek voltak a megadott geó-adatok, csak a felsõcsövet rosszul rajzolták be a rajzokon - valójában úgy mérik, ahogy a többiek; a nyeregcsõ meghosszabbításáig.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

még nézegetem, mennyire megy a váz színéhez. a fekete olyan semmilyen rajta, ez meg tetszik... :) én is rendelek valamikor, kellene nyeregcsõ, chain-tug, pár apróság.

Szólj ha rendelsz, lehet nekem is kellene pár dolog.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

még nézegetem, mennyire megy a váz színéhez. a fekete olyan semmilyen rajta, ez meg tetszik... :) én is rendelek valamikor, kellene nyeregcsõ, chain-tug, pár apróság.

A 18"-nak mennyi a mért felsõcsõ hossz?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.242 hozzászólás

gondolom a nycsõbilincsrõl mondjak le :D
nem gond, úgyis barátkozom a rendelés gondolatával, kéne PlanetX-es zokni is :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
A One-nál érdemes rákérdezni a színekre,vagy az van amit látok?A régebbi zöld-kék darabokon elgondolkodnék,villában még kapható

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Szep! 1x maid meghetnenk egyutt egy Hhh-t, arra nem vagyok ismeros. Legalabb kiderulne, mit bir a kanti az enyemen. Holnap du raerek :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Van már róla kép ebben a topicban most esett át kisebb fejlesztésen azaz az egyenes alu villa helyet kapott egy hajlított karbon villát és a Swálbi maraton helyett conti cyclocross gumikat.
http://forum.bikemag...tml#post1176616
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
Szép cucc! nekem is nagy kedvencem a CX! Majd tegyé már fel róla mé pár képet pls!