Jelentkezz be Regisztrálj

Single Speed
Írta 2009. február 05. - 20:11

Kõcsirke:
Az olyan, mint a kis zöld fakocka. Ami nagy piros vasgolyónak indult, csak elb...ták.
Írta 2009. február 04. - 22:10

nem tudja valaki "véletlenül" a B+ Denver láncvonalát
akkor megvalaszolom a sajat kerdesem, itt talaltam egy regi hozzaszolasban:
Bike+ Denver agy hátul, Dicta racsnival, 52 mm láncvonal
http://forum.bikemag...p?t=2593&page=5
Írta 2009. február 04. - 20:58

Írta 2009. február 04. - 19:34

A fixisek között van, aki használ, illetve használt Denvert, néha benéznek ide is... De fix lánckerékkel lehet, hogy megint máshová jön ki, mint racsnival.
Írta 2009. február 04. - 15:32

köszi
zirp
Írta 2009. február 04. - 13:07

Sziasztok!
nekem lenne egy olyan problémám nem rég fûzettem össze ezzel az aggyal a kerekem és mivel csuszopapucsos vázam nem marad benne rendesen állandoan elmozdul képtelen megtartani kereket ráadásul polarx manual vázam van aminek a papucsa nem is párhuzamos
és erre szeretnék valami megoldást találni hogy ki lehet-e cserélni esetleg csavaros tengelyre
vagy ha van vkinek vmi jo ötlete feltétlen irjon
köszönöm
Annak a PolarX váznek hátrafelé nyíló "pálya" papucsa van, vagy tulajdonképpen egy pár függõleges papucs, amit néhány csavar feloldása után tologatni lehet a láncvillán?
Ha az elõbbi, akkor egy pár BMX style láncfeszítõ, goto Bike+ katalógus.
Ha az utóbbi, akkor nem t'om. A tengely mozdul el a papucsban, vagy a papucs a vázon?
Írta 2009. február 04. - 12:43

Egysebességes az agy?
Ha igen, akkor ellenõrizd, hogy szimetrikusan fûzték-e a kereket.
A Polar-X vázba - bár nekem sosem volt - úgy emlékszem, hogy egy betét kell az egyik oldalba, akkor tartja meg a kereket.
Írta 2009. február 04. - 00:27

nekem lenne egy olyan problémám nem rég fûzettem össze ezzel az aggyal a kerekem és mivel csuszopapucsos vázam nem marad benne rendesen állandoan elmozdul képtelen megtartani kereket ráadásul polarx manual vázam van aminek a papucsa nem is párhuzamos
és erre szeretnék valami megoldást találni hogy ki lehet-e cserélni esetleg csavaros tengelyre
vagy ha van vkinek vmi jo ötlete feltétlen irjon
köszönöm
Írta 2009. február 02. - 22:21

Nemrég vettem olcsón Novatec hátsó tárcsás agyat, örültem mint majom a farkának, ami viszont egybõl feltûnt hogy milyen "jó" súlyban van.
Direkt csavarosat vettem, hogy ne másszon el könnyen.
Ma megnéztem, hogy pontosan mennyit nyom, olyan 400-450 körül saccoltam...
660g
:scared: :scared: :scared:
Ebbõl nem lesz könnyû hátsó kerék akárhogy válogattam a hozzávalókat.
Ezt el kell passzolnom, és venni egy könnyebbet, nem akarok ~1400g-os hátsó kereket.
Mit ajánlotok, hasonlót, csak ne ilyen nehezet?
Nem fontos kazettás, néztem Halifaxot (320g : ), vélemény róla?
Írta 2009. január 30. - 00:02

Írta 2009. január 29. - 22:36

Szerintem 1/8-osnak kellene lennie, de nem találtam infót róla.
Ebike-on kívül hol tudok venni (bp)?
Írta 2009. január 22. - 15:51

Írta 2009. január 21. - 10:59

Írta 2009. január 21. - 01:28

Segítséget szeretnék kérni, régi országúti kerékpáromat szeretném SS bringává alakítani. A hátsó agy menetes campa record, rajta 6os sor/racsni. Nem tiszta hogy ezt tudom-e rajta cserélni SS racsnira, illetve ha tudom, akkor milyen kell rá. Tudna valaki segíteni? Láncot cserélnem kell emiatt?
Írta 2009. január 16. - 23:48

Írta 2009. január 13. - 14:04

Grafomán-e vagy?
Az autós fórumon csak Tolsztojnak szoktak becézni... :-))
A poén az, hogy én ezt mind leírtam már egyszer jó régen SS FAQ céljából, csak egy kicsit ki kéne igazítani, aztán feltenni valahová... (De eztán elõbb asszem, kipróbalom magam a hülyeségeimet, mielõtt rászabadítanám õket a világra. Csak három dolog kell hozzá...)
Írta 2009. január 12. - 23:52

Would you, Quintus? Would I?
Írta 2009. január 12. - 11:52

Írta 2009. január 11. - 12:20

Köszi szépen ezt a bõ választ! Egy Novatec Single Speed agyra gondoltam! Nem tudom mennyire megfelelõ arra a célra amire én akarom használni! Az áttételrõl meg fogalmam nincs hogy mi lenne a megfelelõ! A cél amire pedig akarom használni dirt/freeride/enyhe dh! Mégegyszer köszi szépen ezt a tartalamas választ elég sokat megtudtam így a single speedrõl!
Én is arra gondoltam... A tömör tengelyes, 4 csapágyas már alkalmas erre a célra, picivel drágább, mint a gyorszáras, az ebike-on most 13600Ft. A szöveg szerint egy 16 fogú lánckereket is adnak hozzá, bár a képen nincs rajta. Mielõtt veszel valamit, azért nézz körül a Piactéren, komplett SS kereket is láttam 6000-ért, igaz, nem DoubleTrack, hanem DitchWitch felnivel...
Még pár szó a háromtányéros hajtómû "lebutításáról". A kistányér leszedése ugye egyértelmû, hídfelégetõ, iletve grammániás típusok le is flexelhetik a rögzítését, de ez nem javasolt. (A csavarjait is rakd el, hátha mégis kellenek még.) Egy lyukkörrel kijebb viszont vagy rövidebb csavarokat kell venned, vagy a leszedett tányér vastagságát pótolni kell, vagy alátétekkel, vagy egy rockringgel. (Én konkrétan egy régi, kopott lánctányérból flexeltem ki alátéteket az elsõ verzióban, mert nem volt már "kedvem" rockringet is venni.)
Dirthez, FR-hez próbáld elõször az "ortodox" 32/16-os áttételt. (Gondolom, úgyis 32 fogú a középsõ tányér a meglévõ hajtómûveden.) Downhill viszont ezzel csak gurulni tudsz, tekerni nem.
Mondok én neked valamit: vedd meg azt a 17 fogú talpast a piactérrõl, és próbálj meg keríteni mellé egy 13 fogút valami kazetasorról. Tedd fel mind a kettõt a kazettára. Vegyél egy 36 fogú lánctányért. (Ha tudsz, elõször inkább csak kérj kölcsön egyet, hátha nem jön be a dolog.) Tedd fel azt a nagytányér helyére. Mivel az összfogszám mindkét áttétel esetén ugyanaz, a lánchossz nem változik, a kereket nem kell mozgatnod, csak a pörgõsebb áttételen kicsivel lazább lesz a lánc. Ez az úgynevezett dinglespeed, vagy double-double megoldás. Felérsz a hegytetõre, kifújod magad, valamivel átpöccinted a láncot a 32/17-rõl a 36/13-ra (értelemszerûen keskeny, 8 seb-hez való láncot kell használni), azán zúzhatsz is lefelé...
(És, ha jön még egy domb? Hát, akkor vagy kicombosodsz, vagy szerelsz megint... Én lefelé csak gurulok. (Meg fékezek, mert a DH-hoz gyáva vagyok, meg ügyetlen is.))
Sala:
Ez nagyon szép...
Írta 2009. január 10. - 21:39