Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Akkor csak jól emlékszem, hogy nem álmodtam, innen akkor meg is szünök :) Remélem a kívülrõl feszítõs dolog össze fog jönni. Szombaton elvileg elkészül a paripa.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
http://www.trickstuf...products_id=414
Ez volt már?
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Köszönöm a segítséget, de inkább mégsem erõltetem a dolgot, és veszek egy 1görgõs Point feszítõt, aztán maradok csendben. Majd ha lesz egy normális vízszintes sarus vázam, akkor még hülyeségeket se fogok kérdezni. Vagy....akkor fogok még csak igazán :D

Helyes, én is ezt csináltam. (Kivéve a csendben maradást.)
Asszem, a másik SS topicon (egysebességes bringa építése házilag) tárgyaltuk a Point "kívülrõl feszítõs" és "belülrõl feszítõs" módját, nézd meg, fényképek is vannak. Nekem kívülrõl feszítõsen (mint a váltó felsõ görgõje) jött be, noha asszem, nem ez a tervezett felhasználás. De nekem belülrõl feszítve (mint a váltó alsó görgõje) nem jött be, mindig elugrott a lánc.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Devecserben még nincs szezon.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
senki nem tud semmit :D
plusz szerintem olyan árat fognak arra is mondani hogy nem lesz rá keret, pedig amikor megrendeltem beszéltünk árat. Ez még egy külön meccs lesz...

ellenben megyünk zalába, utba ejtjük Devecser city-t hátha találunk SS-nek valót

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
sala, mi van már a vermuttal?
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
jaja, tuti csak napokig lesz jó a feszesség

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Szerintem ez a jó döntés. :) Ha ki is jön a félláncszemmel az elején, a lánc megnyúltával lökheted az egészet.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Köszönöm a segítséget, de inkább mégsem erõltetem a dolgot, és veszek egy 1görgõs Point feszítõt, aztán maradok csendben. Majd ha lesz egy normális vízszintes sarus vázam, akkor még hülyeségeket se fogok kérdezni. Vagy....akkor fogok még csak igazán :D

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Ejtõpapucsos váznál el lehet hagyni a láncfeszítõt, ha félszemes láncot használok? Tudom, ott van a válasz a linken, de gondolom Ti jobban tudjátok hogy ez mennyire igaz:)
pl:
http://ebike.hu/term...nglespeed/6001/

Inkább olyan áttétel, láncvillahossz kombinációkat is meg tudsz vele valósítani, amit másképp nem. Tehát mondjuk 425mm-es láncvillahossz 32/16-tal sehogy sem jön össze, félláncszemmel viszont egy kis lánctépéssel elérhetõ.
Itt tudod leellenõrizni: http://www.eehouse.o...Key=Stay_length
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
meg akkorsem biztos hogy tokeletes lesz a lanchossz, de legalabb kevesbe fog logni, ha kicsit hosszabbra is kell hagynod.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Ejtõpapucsos váznál el lehet hagyni a láncfeszítõt, ha félszemes láncot használok? Tudom, ott van a válasz a linken, de gondolom Ti jobban tudjátok hogy ez mennyire igaz:)
pl:
http://ebike.hu/term...nglespeed/6001/

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Süsd meg, ilyeneket mutogatni pont, amikor áttérünk a 4 napos munkahétre...
(20%-al kevesebb fizetés :( )

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Feltöltött kép
gyönyörû :love1:

Elkezdtem az enyémet is építgetni, bár az nem ilyen lesz...
:D

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
Szerintem ez a melegités bonyolultabb mint a flex, reszellö és nem biztos hogy a reszelést csiszolást meg úszod
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Csak szét ne hulljon az egész váz...

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
a pb-t állítsd be közel maximumra, úgyis csak addig melegíted, amíg tart a forrasz. elõtte azért melegítsd meg a forrasztás környékét, ne legyen jéghideg a váz! nem kell nagyon, olyan 100oC elég lesz.

mandruc

mandruc

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

tényleg izzik nyolcszázon, de ha összehasonlítod az elekromos ív hõmérsékletével, nem is olyan sok az. mikor nagyobb szériákat forrasztanak, van hogy 10 irányból egyszerre pörkölik a középcsapágy-házat, izzik az egész, meg körülötte a vázcsövekbõl 10-10 centi. a csõgyártók számolnak a hõhatással, ami a vázat éri hegesztéskor/forrasztáskor, nem csak falvastagságba kalkulálják bele, hanem az anyagösszetélbe is.

Ez a 600-800 már jobban hangzik. Én is PB-vel csinalnam, mert csak az van.
Talan a láncvillán levo bowdenhazmegakaszto szemmel csinalok egy kiserletet.
Koszi!

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Meggyõztél, mondom nem szerettem a fizikát :D

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
tényleg izzik nyolcszázon, de ha összehasonlítod az elekromos ív hõmérsékletével, nem is olyan sok az. mikor nagyobb szériákat forrasztanak, van hogy 10 irányból egyszerre pörkölik a középcsapágy-házat, izzik az egész, meg körülötte a vázcsövekbõl 10-10 centi. a csõgyártók számolnak a hõhatással, ami a vázat éri hegesztéskor/forrasztáskor, nem csak falvastagságba kalkulálják bele, hanem az anyagösszetélbe is.