Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A tárcsafékkel kapcsolatban igazad lehet, aki elég állat ahhoz hogy télen-nyáron bringával szaladgáljon a városban, annak lehet hogy jobb választás.
A montival nem értek egyet: nem erre való, ellenben egy CX vagy egy sportosabb trekking tudja a széles gumit, sárvédõt, adott esetben a tárcsát is fogadni.
Montival aszfaltozni kicsit olyan, mint országútival terepezni: nem arra való, az bizonyos szempontból egy szükségmegoldás szerintem.

Mivel Mo-on vagyunk a lopásbiztos arculat is fontos lehet, ha sokat kell kikötni a bringát.

szerintem ez elegge egyenfuggo. nekem sokkal bizarrabb gondolat a CX ugy altalaban [terepgumi egy orszaguti gepre aztan menjunk sarazni] mint slick egy mtb-re es varosban hasznalni.

es szerintem olcson lehet olyan monti vazat szerezni amin van tarcsafekszem es sarvedoszem, de ha talalsz olyan tura vagy CX vazat amin ugyanezek rajta lesznek az minden lesz csak olcso nem. en meg nem hasznalnek varosi bringanak semmit ami tulsagosan draga.

ridgeback cyclone

Feltöltött kép

giant escape

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Városi gépre én csak és kizárólag tárcsaféket tennék (ha nulláról indul az építés). Esõben pár nap alatt elfogy egy v vagy kanti fék fékbetétje, plussz a kereket is amortizálja rendesen. Montiváz is jó lehet városba,mert arra meg jobban tudsz gumit választani (országutitól a terepgumiig) az évszaknak vagy a melóhelyig taró út minõségének, szennyezettségének megfelelõen.

A tárcsafékkel kapcsolatban igazad lehet, aki elég állat ahhoz hogy télen-nyáron bringával szaladgáljon a városban, annak lehet hogy jobb választás.
A montival nem értek egyet: nem erre való, ellenben egy CX vagy egy sportosabb trekking tudja a széles gumit, sárvédõt, adott esetben a tárcsát is fogadni.
Montival aszfaltozni kicsit olyan, mint országútival terepezni: nem arra való, az bizonyos szempontból egy szükségmegoldás szerintem.

Mivel Mo-on vagyunk a lopásbiztos arculat is fontos lehet, ha sokat kell kikötni a bringát.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
Yaban -ból van félláncszemes 3/32-es de szerintem velvártéknál is tuti akad vékony feles lánc
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Sajna félláncszem miatt szükséges a széles lánc, mivel 3/32-ben még nem láttam.

Én tõle vettem: http://www.charlieth...es/procart3.htm
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
lehet, de nem az igazi

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
3/32"-os lánckerekeket(e+h) lehet használni 1/8"-os(széles) lánccal gond nélkül?
Sajna félláncszem miatt szükséges a széles lánc, mivel 3/32-ben még nem láttam.

az üzlet

az üzlet

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

A magellan crux SS ugyan alu de olcsó és kapható itthon is, bár csak 18"osban
én azt használom a városban. Zsír....
Én is 176 de 105kg vagyok

Ehhem, nálunk van éppen 19"-es is!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Tárcsafék lesz, ami a régirõl megmaradt.

Köszi _kz_ a linkeket, átbogarásztam õket. Az áttételt még ki kell gondolnom.

Közben alakul a dolog. Úgy néz ki ejtõpapucsos acélváz lesz félláncszemes SS lánccal (Yaban). Na itt a következõ kérdésem: sima ejtõpapucsos montivázba mekkora átmérõjû tengely fér bele? 10,12, esetleg 14mm? Csavaros rögzítésû tömör tengelyes SS agy lesz.

Ja és ismertek valami boltot pesten, ahol mondjuk van választék kimondottan SS témakörben is? Gondolok itt négycsavaros elsõ lánctányérra (szélesebbre, váltáskönnyítõ bemunkálások nélkül), illetve hátsó lánckerékre mindenféle méretben ugyanígy széles BMX jellegûre.

Köszi!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Városba én nem tennék rá se telót, se tárcsaféket, valamint nem is monti vázat vennék, de te tudod. :) Ha maradsz az elképzelésednél, akkor az On-one jó választás lehet: http://www.on-one-sh...uk/?page_id=598
És egy másik link: http://www.singlespe...27c047db1604cec

Városi gépre én csak és kizárólag tárcsaféket tennék (ha nulláról indul az építés). Esõben pár nap alatt elfogy egy v vagy kanti fék fékbetétje, plussz a kereket is amortizálja rendesen. Montiváz is jó lehet városba,mert arra meg jobban tudsz gumit választani (országutitól a terepgumiig) az évszaknak vagy a melóhelyig taró út minõségének, szennyezettségének megfelelõen.

Meky

Meky

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

Sziasztok!
Hol lehet ezt a fekkart beszerezni parban, ennyiert?

Koszi!

http://www.bikemarke...keszlet&tid=277

kicsit felment az ára.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Ha angolul is jó:

http://www.mtbr.com/ssfaqcrx.aspx
http://www.sheldonbr...inglespeed.html

Ja valaki emlegette itt nemtudom pár oldallal korábban, hogy van valami összefoglaló ss témakörben, hogy mire érdemes odafigyelni (how to) az érdekelne.

üdv

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
A magellan crux SS ugyan alu de olcsó és kapható itthon is, bár csak 18"osban
én azt használom a városban. Zsír....
Én is 176 de 105kg vagyok
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Köszi szépen, mindjárt meg is vizsgálom ezeket.

Azért írtam, hogy nem kimondottan városi gép kell, mert néhanapján könnyû terepre is megyek vele, a telót meg a rendes fékerõt pedig már megszoktam.

Ja valaki emlegette itt nemtudom pár oldallal korábban, hogy van valami összefoglaló ss témakörben, hogy mire érdemes odafigyelni (how to) az érdekelne.

üdv

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Városba én nem tennék rá se telót, se tárcsaféket, valamint nem is monti vázat vennék, de te tudod. :) Ha maradsz az elképzelésednél, akkor az On-one jó választás lehet: http://www.on-one-sh...uk/?page_id=598

És egy másik link: http://www.singlespe...27c047db1604cec

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.
Eddig hagyományos váltós bringám volt csak, de most ki szeretném próbálni az egysebességeset.
A tervem a következõ: mindenféle sallangoktól mentes telós, tárcsafékes ss gép jobbára városi használatra.
Nagyjából összeállt a kép a fejemben, egyszerûen csak találok olyan vázat amilyenre szükségem lenne. Remélem tudtok segíteni.
Csúszópapucsos, csak tárcsakonzolos acélvázat szeretnék, olyan méretben ami kényelmesen tekerhetõ (176 cm vagyok), illetve eléggé masszív (95 kg statikus terhelés :D)
Valamiféle all-mountani XC geometria kellene max 16"os vázméretben.
NS bikes között van a bitch illetve egyéb dirt specialitások, de ezek túl alacsonyak illetve rövidek.
Van XC jellegû acélvázuk több is (surge asszem) az meg ejtõpapucsos, szóval pont arra nem jó igazán amire kelllene.

Köszi

mandruc

mandruc

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Shimano Tiagra BL-R550

Erre való, és nem egy összeg ~2800Ft/pár. Én is sima v fékkarral raktam össze, de felejtõs.

Sziasztok!
Hol lehet ezt a fekkart beszerezni parban, ennyiert?

Koszi!

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
A harmadából legyártathatod magadnak...
Megvenném, ha az lenne a legnagyobb gondom, hogy hogyan csináljak a 990g-os karbonvázból SS-t.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Horror ára van! Inkább egy SS váz :chin:

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
149 EUR-ért veszel 3 db forgácsolt alu db-ot, és ilyen apróságon akadsz fent, hogy elakad a csillag a vázban? XD
Vegyél hozzá való hajtómûvet xx9 Euróért! Ma simán megéri! :(

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
nekem ez a trickstuff cucc marhára tetszett mindig is. nem mindegy milyen hajtókarral rakod fel. akad a csillag, meg ilyenek