Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a shimano állítólag annyira nem jó mint amennyibe kerül, bár konkrét tapasztalatom nem volt még vele. nekem volt ACS. az a velvártban tuti van.
vagy ha sok pénzed van akkor white külföldrõl, de asszem van hazai forgalmazó is, vagy: http://biketrial.hu/...o=termek&id=136

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

hol kaphato a varosban (Bp.) 1 soros racsni? de valami idotallo kene :D ma 5 boltban voltam, de semmi... vagyis kinai "liu yutang hadzsime" marka :D:D:D 1,5 ezerer

Ma volt Luongoban, volt Dicta, meg lehet Shimano is, ott érdeklõdj.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a tengely dolgot döntsd el, elvégre te fogod használni. csak arra figyelj hogy 135 mm meglegyen a kontraanyák külsõ élei közt.
sima szabadonfutót tudsz venni a velvártban ami ACS, és jó, nekem is volt. www.velvartbmx.hu

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
hol kaphato a varosban (Bp.) 1 soros racsni? de valami idotallo kene :D ma 5 boltban voltam, de semmi... vagyis kinai "liu yutang hadzsime" marka :D:D:D 1,5 ezerer

pali kj: nem erek sza...t se a gyzarral, mert mondom hogy a tengely hosszu (kb. 2cmVEL), a papucstavolsag meg szukebb... szal vagy anyaval fogatom fel es akkor kilog, vagy csere es akkor gyzar :D

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
master: ezzel nincs nagy gond szerintem. kb jónak tûnik. nem kell feltétlenül tengelyt cserélni. az xt gyorszárak meg szokták fogni. csak jól meg kell tépni és kész. vagy ha van egy jó esztergályosod akkor tud menetet fúrni a gyorszár helyére a tengelybe, és akkor átmenõ csavaros lesz, de a gyz is simán megteszi.
invi: a dt-nek meg a sapimnak asszem van küllõ hossz számítója. keresd meg a google-val. én pl jártam úgy még anno 24-es mtx-b+ agy kombóval hogy nem tudtam 3 keresztre fûzni, mert nem volt hozzá jó küllõ, így csak 4 keresztre lehetett, mert ahhoz hosszabb küllõ kellett.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Egyszerû nem lesz, mert sok paramétertõl függ.
http://www.google.hu...0&oq=spoke leng
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

Invi_08

Invi_08

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Helló srácok!
Egy kérdésem volna:
Adott egy b+ lima ss agy és egy double track 24" felni. Mekkora küllõt kellene vennem hogy befûzve tökéletes legyen?Ha valakinek adódott már hasonló porbléma esetleg valaki tud segíteni abban, hogyan is tudnám kiszámolni egyszerûen de pontosan légyszi írjon!
Elõre is köszi.
Üdv:Zoli

BKMarci

BKMarci

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

www.fotos.web.de/batil/agy

es de!!! gyorszaras :D de ezen konnyen lehet segiteni

ok megvan, tényleg csere :)

-arra figyelj, ha veszel új tg.-t vidd magaddal a régi kónuszokat(lehet eltérés)

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

szerintem itt nagy félreértésekbe vagyunk keveredve. dobj egy képet légyszi, vagy egy linket hogy milyen agyad van.

www.fotos.web.de/batil/agy

es de!!! gyorszaras :D de ezen konnyen lehet segiteni

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem itt nagy félreértésekbe vagyunk keveredve. dobj egy képet légyszi, vagy egy linket hogy milyen agyad van.

BKMarci

BKMarci

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

mert 6os sorral volt hasznalva, most viszont egy egy eredetileg is SS-es vazba megy, szal a papucstavolsag...

A tengely hosszával ne foglalkozz sztem, csak vedd ki a távtartót,és úgy állitsd be hogy egyforma hosszan lógjon ki kétoldalt. (-mmint a tengely)
(sztem még jól is néz ki ha joban kilógnak a t.végek a vázból)

ui.: csak ha nem gyzáras :)

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

mitõl hosszú a tengely?
le vagyok maradva

mert 6os sorral volt hasznalva, most viszont egy egy eredetileg is SS-es vazba megy, szal a papucstavolsag...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
mitõl hosszú a tengely?
le vagyok maradva

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

ha letekerted a sort, látsz egy távtartót a tengelyen a kónusz, és a kontraanya közt.
meglazít, levesz majd átrak a baloldali kónusz és kontraanya közé.

ekkor naggyából jó helyen van a láncvonal(ha nem, akkor a fantáziádon múlik a többi).
-Aztán mész a boltba és veszel 'bmx racsnit' 600-5000 közt lesz valahol az ára.
feltekered, láncvonal megnézés, közben rájössz hogy a kerék nem fér a vázba mert a távtartó már fordítva van az agyon :)

-szóval még át kell centrírozni h. jó legyen

éééés rájd :)

ok eddig magamtol is megvolt... amibe epitem oda viszont nem kell a tavtarto, szal meg a tengelyt is le kell cserelnem, mert most hosszu. ok... tettem fel hulye kerdeseket :D mar megvan....

BKMarci

BKMarci

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

bocsi... en tevedtem, tenyleg csak 6os volt rajta :D csak ellenoriztem figyel-e valaki :D
de mi van az elkepzelesemmel??

ha letekerted a sort, látsz egy távtartót a tengelyen a kónusz, és a kontraanya közt.
meglazít, levesz majd átrak a baloldali kónusz és kontraanya közé.

ekkor naggyából jó helyen van a láncvonal(ha nem, akkor a fantáziádon múlik a többi).
-Aztán mész a boltba és veszel 'bmx racsnit' 600-5000 közt lesz valahol az ára.
feltekered, láncvonal megnézés, közben rájössz hogy a kerék nem fér a vázba mert a távtartó már fordítva van az agyon :)

-szóval még át kell centrírozni h. jó legyen

ja, lehet, te is így gondoltad, csak a centrírt kifelejtetted

éééés rájd :)

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

Vegyél egy ss agyat, mindekinek jobb lesz, hidd el! :D

koszi a problemamegoldo es velos hozzaszolast :D

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

bocsi... en tevedtem, tenyleg csak 6os volt rajta :D csak ellenoriztem figyel-e valaki :D

Vegyél egy ss agyat, mindekinek jobb lesz, hidd el! :D
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

Szerintem az az agy nem menetes(csak a tengelye esetleg).
Menetes agyra nemnagyon gyártanak 9 es sort.
-Mmenetes agynak nincs racsniszerkezete, csak egy menet amire az olcsó menetes racsnikat fel lehet tekerni(a 20000 ft os gagyikon van ilyen)
1-2ezresért már kapsz ilyet, ha nem akarsz sokat költeni.

BKMarci

BKMarci

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás

ok

valamit meg igyse vesz be az agyam... tehat menetes agyam van amin 9es sor volt. namarmost ha en azt kihezagolom hova fogatom a szabadonfutot (a tengelyre, de azon lotyogne mint a tobias fa..a)?? en arra gondoltam, hogy a 9es sor helyere teszek egy 16os fogaskereket (mintha fixit csinalnek) kontraanyaval, aztan remenykedek, hogy egyenes lancvonalat kapjak, na meg az anyakkal is tudok meg csalni a tengelyen :D:D:D es igy egybol szabadonfutos lesz, hisz montiagy. Fikazas??? Ellenervek???

Szerintem az az agy nem menetes(csak a tengelye esetleg).
Menetes agyra nemnagyon gyártanak 9 es sort.
-Mmenetes agynak nincs racsniszerkezete, csak egy menet amire az olcsó menetes racsnikat fel lehet tekerni(a 20000 ft os gagyikon van ilyen)
1-2ezresért már kapsz ilyet, ha nem akarsz sokat költeni.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
hogyan teszel fel kontraanyát? nem értem. azt csak spec fixi agyra lehet tudtommal. meg akkor mi van a szabadonfutóval?
nem kazettás agyad van? elvesztem a részletekben. összeszedem magam kicsit.
fikázás ill. ellenérvek: konkrétan mid is van? azt tudjuk hogy ss-t szeretnél.
kazettás, vagy menetes a hátsó agy? az addig tuti hogy nem ss specifikus, vagyis ha menetes akkor tuti hogy nem lesz egyenes láncvonalad, akármilyen rövid a monó. vagy dobj képet a meglevõ cumókról, és úgy könnyebb segíteni is.