Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Hali!
Régi outi bringát szeretnék SS-é alakítani, de nem igazán van tapasztalatom vele.
Az lenne a kérdésem, ha veszek 1 sebességes racsnit, és felrakom, akkor hézagolókkal hasznáható lesz a gép? (így megúsznám az agy és kerékfûzés költségeit)
köszi: Teo

Minden további nélkül használható lesz. Felrakod a racsnit, az agy távtartóival variálsz, hogy jó legyen a láncvonal. De a felni nem lesz középen, azt vagy be kell igazítani középre (centrírozás alap), vagy ha így nem jó a küllõhossz, akkor új küllõk+kerékfûzés.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
A kérdés megoldódott közben.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Hali!
Régi outi bringát szeretnék SS-é alakítani, de nem igazán van tapasztalatom vele.
Szereléssel nincs gond, a montimat évek óta én szervizelem.
A zsírzás során leszedtem a fogassort, és kiderült, hogy menetes (tudom, ez csak nekem újdonság). Az lenne a kérdésem, ha veszek 1 sebességes racsnit, és felrakom, akkor hézagolókkal hasznáható lesz a gép? (így megúsznám az agy és kerékfûzés költségeit)
A láncvonal eltalálásahoz mit szoktatok használni hézagolónak? Jó a sima alátétezés is, vagy van valamis speckó dolog amit venni lehet?

köszi: Teo

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

és ez miért ide jön? van váltós futár gép. amúgy fixit keres.

ilyen hozzaszolasokra nincsen szukseg. ha csak ilyet tudsz inkabb ne irj semmit.

ha tovabbra is csak ilyeneket fogsz irkalni akkor meg majd teszunk rola hogy ne irj semmit.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
késõ van, aludjál

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
és ez miért ide jön? van váltós futár gép. amúgy fixit keres.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
köszi

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
magellanboy aláírásában szerepel

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
valakinek az aláírásában szerepelt, hogy futárgépnek való nagyméretû országúti vázat keres. visszanéztem pár lapot, de nem találom. lehet hogy van valamim a számára, ha még aktuális

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
most hogy kicsit jobban törtem a fejem azt hiszem a tandemes topicban is az egyoldali hajtásnál a kazánfûtõnél 4 lánctányér van, és ott is valami alátétezõs dolog van (hasonló az enyémhez). szóval ha tandemen bírja akkor itt is illik.

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

Márpedig általában szokott kelleni alátét, ha valaki többtányéros hajtómûvet alakít át egytányérosra úgy, hogy megtartja az eredeti lánckerékcsavarokat. Nekem legalábbis kellett, akár a középsõ, akár a nagytányér helyére tettem fel a lánckereket. (Elõbbi esetben régi, kopott nagytányérból kiflexelt darabokkal, utóbbiban lecsapott szélû 10-es alátétekkel pótoltam a szükséges hosszt az ellenkezõ oldalon.)
Akkor nem kell, ha valaki a tányér bemélyítését fordítja a csillag felé, valszeg így van a képeden is. De akkor mi biztosítja a központosságot?

szal en is 2mm-es alatetekkel fogom megoldani, es akkor a tanyer meg mindig tud tamazkodni (kb. 1mm-t) a csillagon, a rahato eroket elnyelve (de azert a csavarokban is bizom :)) igy a lancvonal tavolsag (tanyer es racsni kozott) 3mm-re csokken, ami remelem eleg lesz :)

kerdesedre: a kozpontossagot a csavarok, pontosabban az anyak biztositjak ;) hisz a melyedesek nem ezt szolgaljak

nagybub!!! szerinted ezeket a lehetosegeket meg nem lottem el??? :D

szal pali kj!!!! kossz a tippet, megis meg köll probalkoznom vele...

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Egyszer én betettem a sógornõm 3*6-os citybikejába a SS hátsókerekemet, amíg az övé centríroztatni volt. És mûködött, sõt, egész jó volt. (Sokat persze nem mentem vele, csak kiváncsiságból próbáltam ki.) A láncvonal itt is kb. a nagytányér síkjában volt, de simán lerakta az elsõ váltó grannyra is. Hátra persze fixre állított váltót, vagy kétgörgõs feszítõt kell tenned, ha ilyet akarsz, az egygörgõs nem bír felvenni annyi láncot. (De szvsz inkább egy dinglespeed, ha a vázad lehetõvé teszi.)

Köszönöm az infót!
Sajnos se a mostani, de a leendõ vázam nem ss barát. Az egészre azért lenne szükség, mert hegyen lakom, nagy tányéron meg nem bírok feljönni az emelkedõn, bár ez valszeg csak megszokás kérdése. Városi bringa lenne, úgyhogy nincsenek nagy igényeim. A kinézett alfine feszítõ kétgörgõs, azzal nem lesz gond. Sztem teszek egy próbát.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nagybub: nekem is a középsõ tányér helyén van a lánctányérom, és nem kellett vele játszanom semmit, így volt jó a láncvonal. csak mint lehetõságet említettem meg ezt a hézagolást.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

nem biztos, h ss téma, de inkább, mint agyváltós.

Használ / látott valaki olyan rendszert, h elõl 2 tányérral szerelve, hátul pedig egy kerék van?
Kérdezem ezt azért, mert alfinenal szerelt bringákon nem ritka az elsõ váltó. A szettben nem találtam meg az elsõ váltókart, de a szettrõl készült képen a shimano oldalán szerepel bal oldali kar is. A kérdés, h egy ss-nek kitalált rendszer mennyire használható ilyen felállásban? A láncvonalat belõném a nagyobbik tányérhoz, a kisebbiket meg rövid periódusokban használnám.

Egyszer én betettem a sógornõm 3*6-os citybikejába a SS hátsókerekemet, amíg az övé centríroztatni volt. És mûködött, sõt, egész jó volt. (Sokat persze nem mentem vele, csak kiváncsiságból próbáltam ki.) A láncvonal itt is kb. a nagytányér síkjában volt, de simán lerakta az elsõ váltó grannyra is. Hátra persze fixre állított váltót, vagy kétgörgõs feszítõt kell tenned, ha ilyet akarsz, az egygörgõs nem bír felvenni annyi láncot. (De szvsz inkább egy dinglespeed, ha a vázad lehetõvé teszi.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Halihó

Ez hülyeség szerény tapasztalatom szerint...
Nem kell oda plusz alátét,a rendes hajtómûcsavarokkal fel lehet fogatni azt az egy tányért is és megáll szépen,Be lehet annyira tekerni a csavart,és ha a láncvonallal kell játszanod akkor rakd be a tányért a volt középsõ helyére.Meg lehet csinálni szépen/szépre.
http://fixi.debrecen...ctureid/6328807 pl..Bár ízlések és pofonok...

Márpedig általában szokott kelleni alátét, ha valaki többtányéros hajtómûvet alakít át egytányérosra úgy, hogy megtartja az eredeti lánckerékcsavarokat. Nekem legalábbis kellett, akár a középsõ, akár a nagytányér helyére tettem fel a lánckereket. (Elõbbi esetben régi, kopott nagytányérból kiflexelt darabokkal, utóbbiban lecsapott szélû 10-es alátétekkel pótoltam a szükséges hosszt az ellenkezõ oldalon.)
Akkor nem kell, ha valaki a tányér bemélyítését fordítja a csillag felé, valszeg így van a képeden is. De akkor mi biztosítja a központosságot?

Amúgy én is úgy gondolom, hogy inkább a hajtómû környékén próbálja beállítani a láncvonalat a tisztelt kérdezõ. Fél centi azért sok, 1-2mm elmegy.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

pl montin a sima lánctányércsavarok alá ugye kell kis hézagoló gyûrû, hogy "pótold" a hiányzó tányért, vagy rockringet.

Halihó

Ez hülyeség szerény tapasztalatom szerint...
Nem kell oda plusz alátét,a rendes hajtómûcsavarokkal fel lehet fogatni azt az egy tányért is és megáll szépen,Be lehet annyira tekerni a csavart,és ha a láncvonallal kell játszanod akkor rakd be a tányért a volt középsõ helyére.Meg lehet csinálni szépen/szépre.
http://fixi.debrecen...ctureid/6328807 pl..Bár ízlések és pofonok...

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
he eleve egysebis akkor valszeg nem megy rá a vékony lánc.
milyen a hátsó agy? képet tudsz dobni?

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
ez a legrovidebb monoblokk!
a lanctanyer mar igy is a kar belso oldalan van :(
ezt a gyurus dolgot en is elvetnem
ez egy Csepel brinyo ami eredetiben is egysebis volt, ezert szuk
vekony lanccal csak van annyi jateka nem??

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
rövidebb monoblokk?
egy kis befektetést megér. ha nem tudsz rövidebbet használni akkor az elsõ lánctányér helyzetével kell játszani. milyen gép ez és milyen hajtómû?
pl montin a sima lánctányércsavarok alá ugye kell kis hézagoló gyûrû, hogy "pótold" a hiányzó tányért, vagy rockringet. ezt lehet a csillag túloldaláról (általában kívülrõl) a lánctányér és a csillag közé betenni. nem próbáltam még, de elvileg mûködik. bár a fellépõ hajlítóerõtõl tartanék azért (ami a csillag és a tányér közti nagyobb távolság miatt léphet fel). ha nagyon kolbász az kiderül egy pár tekerés alatt az utcában.

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

Tegyél fel vékony láncot, az jobban bírja, de inkább dolgozz még a láncvonalon. :)

de ennel jobban nem megy :(
talan kisebb konusszal es meg vekonyabb kontraanyaval...

ötlet?