Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

Xero

Xero

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

Norma nem lesz jó, mert ha arra teszel fel szimpla racsnit, nagyon bent lesz a láncvonal, kb. ott, mint a fogsor legnagyobb lánckereke lenne. Ha singlespeed üzemhez távtartózva centrírozod ki, akkor sem lesz sokkal jobb. Szerintem, ha úgyis csak tesztelni akarsz, inkább vegyél egy singlespeed átalakító kitet a meglévõ kazettás agyadhoz, kb. 2000 Ft. A ferde papucs szerencse, arra ügyelj, hogy nem bír el tetszõleges éttételt, inkább csak arra jó, hogy néhány bizonyos áttétel kijön a papucs elejére, aztán pedig tudsz utánaállítani, ha nyúlik a lánc. Hogy melyek ezek a bizonyos áttételek, leszimulálhatod egy bizonyos oldalon, aminek a linkjét már vagy ezerszer beírtam ide. A hajtómûre is vess még egy pillantást, lehet, hogy ha lefúrod a szegecseket, a nagytányér megmarad, csak a kicsi, meg a közepes esik le... Aztán, ha bejön a feeling, a következõt már úgyis márkás alkatrészekbõl építed...

A gond az, hogy a meglévõ komplett kerekek kukásak. Ezért lenne szükségem mindenképpen új agyra.
A számolós oldalt már megtaláltam, de konkrét agy ötlet nélkül még nem nagyon tudok matekozni.
Ma szétkapjuk atomjaira a gépet barátnõm bátyjával, õ kicsit jobban is ért a dolgokhoz, hátha õ látja mi merre hány méter.
Azért továbbra is várom a hátsó agy ötleteket kitartóan, az eddigi segítséget pedig nagyon köszönöm!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Helló mindenki!

Remélem jó helyen teszem fel kérdésemet. Van egy keróm amibe a hátsó agy NS Bikes Coaster Single http://www.chainreac...ginal/26858.jpg itt egy kép róla. És az egyik csapágy széttört benne. Szétszedtem a csapágy belsõ perselye széttörve darabokba kihullt a csapágygolyók úgyszint, de a külsõ persely beleszorult az agyba és nem tudom kimûteni sehogy. Volna valakinek tippje, ötlete esetleg tapasztalata a kiszedéshez?!

Köszi!
Üdv!

Rebesgették már itt fórumon, hogy az Ns agy csapágyazása nem a csúcsok csúcsa... Igaz, hogy SS agy, de lehet, hogy jelen esetben a Keréképítés topicon hamarabb meg tudják mondani, hogy hol, hogyan, milyen csapágyat kell cserélni benne.

Ja látom, már megtetted.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Ok akkor dupla fék. Nem a pénz miatt spóroltam volna csak a súly miatt. :)
Felnit már nézem is! Kazettásat nem akarok, az van a donoron is (igaz valami õsöreg nulla forintos).
Régebbi ferde a cucc. Én is azon gondolkoztam, hogy kicsit elõrébb állítom a feszességet és ha nyúlik "feltolom". Költséghatékonyság mindenek elõtt! :)
Most lemegyek, megnézem a hajtómûvet, szétkapható-e vagy az is cserés.
Köszönöm szépen a tanácsot, sokat segített ebben a nagy útvesztõben! :)

Norma nem lesz jó, mert ha arra teszel fel szimpla racsnit, nagyon bent lesz a láncvonal, kb. ott, mint a fogsor legnagyobb lánckereke lenne. Ha singlespeed üzemhez távtartózva centrírozod ki, akkor sem lesz sokkal jobb. Szerintem, ha úgyis csak tesztelni akarsz, inkább vegyél egy singlespeed átalakító kitet a meglévõ kazettás agyadhoz, kb. 2000 Ft. A ferde papucs szerencse, arra ügyelj, hogy nem bír el tetszõleges éttételt, inkább csak arra jó, hogy néhány bizonyos áttétel kijön a papucs elejére, aztán pedig tudsz utánaállítani, ha nyúlik a lánc. Hogy melyek ezek a bizonyos áttételek, leszimulálhatod egy bizonyos oldalon, aminek a linkjét már vagy ezerszer beírtam ide. A hajtómûre is vess még egy pillantást, lehet, hogy ha lefúrod a szegecseket, a nagytányér megmarad, csak a kicsi, meg a közepes esik le... Aztán, ha bejön a feeling, a következõt már úgyis márkás alkatrészekbõl építed...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

simonistvan

simonistvan

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Helló mindenki!

Remélem jó helyen teszem fel kérdésemet. Van egy keróm amibe a hátsó agy NS Bikes Coaster Single http://www.chainreac...ginal/26858.jpg itt egy kép róla. És az egyik csapágy széttört benne. Szétszedtem a csapágy belsõ perselye széttörve darabokba kihullt a csapágygolyók úgyszint, de a külsõ persely beleszorult az agyba és nem tudom kimûteni sehogy. Volna valakinek tippje, ötlete esetleg tapasztalata a kiszedéshez?!

Köszi!
Üdv!

Xero

Xero

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Na megnéztem. Hajtómû is cserés, mert biza a jó shimano szegecselte a drágát!

Xero

Xero

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Ok akkor dupla fék. Nem a pénz miatt spóroltam volna csak a súly miatt. :)
Felnit már nézem is! Kazettásat nem akarok, az van a donoron is (igaz valami õsöreg nulla forintos).
Régebbi ferde a cucc. Én is azon gondolkoztam, hogy kicsit elõrébb állítom a feszességet és ha nyúlik "feltolom". Költséghatékonyság mindenek elõtt! :)
Most lemegyek, megnézem a hajtómûvet, szétkapható-e vagy az is cserés.
Köszönöm szépen a tanácsot, sokat segített ebben a nagy útvesztõben! :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ha nem fixit akarsz akkor alap a két fék, ne ezen spórolj.

felni kb. mindegy, a pénztárcád szabja meg. mindenképp duplafalú, (inkább 36 lyukas), ha lehet szegecselt is legyen (ezek kicsit drágábbak). csak figyelj a méreteire, hogy stimmeljen a tervezett gumiméret rá. küllõbõl minõségit, DT vagy Sapim.

agyból szerintem elég egy alap menetes is. pl. egy B+ Norma. erre fel tudsz dobni már 2eFt-tól egy menetes racsnit (Dicta vagy valami no-name BMX), és könnyen be is lõhetõ a láncvonal.
viszont ilyen áron akár jó állapotú használt kazettásat is kifoghatsz (mondjuk ez nehezebb mint venni egy olcsó menetest), azon meg egyszerûen kihézagolod a dobon a felesleges helyet.

papucs milyen? teljesen függõleges ejtõ, vagy a régebbi kicsit ferde, elõrefele nyitott? ha utóbbi akár láncfeszítõ se kell, mert tudsz annyit (2-3cm) mozgatni a tengelyen, hogy belõdd a láncfeszességet.

Xero

Xero

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Haliho!

Mivel az "Egysebességes bringa építese házilag" topic zárolva van így ide írnám a kérdéseimet:

Tehát a story röviden annyi, hogy jó pár év bringázás kimaradt az életembõl, most pedig egy minél egyszerûbb városi gépet akarok.
Van is nekem egy régi monti amit felhoztam a pincébõl, ennek a vázára és egyéb alkatrészére akarok alapozni.
Sajnos a papucs pont rossz rajta, de ha nagyon bejön a dolog, elõfordulhat hogy azt is átalakíttatom.
Jelenleg valami olyasmi megoldás érdekelne mint Williams-é 1.5, 1.75-ös slick kerékkel.
Tehát szükségem lenne egy elsõ és hátsó kerékre legelõször. Milyen agyat, felnit, küllõt, racsnit nézzek minél olcsóbban? Még nem tudom, hogy bontható-e a hajtómûvem, régen cseréltem valami shimano cucc-ra lehet az is cserés, arra is várok ötleteket.
A láncot ha kell a régi váltóval gondoltam feszíteni, de ha bejön a dolog ahogy írtam is vagy átalakíttatom a vázat, vagy szerzek olcsón másikat.
Szóval mit keressek mit nézzek? Kb semennyire nem értek hozzá szóval segítség!

szerk: Az lemaradt, hogy max egy hátsó V féket, esetleg elsõ-hátsó V féket tervezek a minél kisebb súly miatt! :)

Mindent elõre is köszi! :)

(O.o)nnen

(O.o)nnen

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
Csak a Point-okon lehet tologatni a görgõket. Az Alfine-hoz 3 alátét jár, kb 5 mm.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
szerintem a görgõ oldalirányban tologatható

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
A shimano alfine láncfeszítõ az milyen láncvonalhoz jó?

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás

Nagyon korrekt, tetszik. Talán szebb lenne egy jobban harmonizáló villával (pl. fekete).

Igen igen, épp inzétõdik a dolog :)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Sziasztok!
Egy ilyen szaladgálós bicóval én is beléptem az SS táborba, most lett kész :)

Nagyon korrekt, tetszik. Talán szebb lenne egy jobban harmonizáló villával (pl. fekete).

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Az áttétel jónak tûnik, de most meg valami középtájon recseg a bringán olyan szinten, kb. mintha ketté akarna szakadni a bringa alattam. Nem mindig, de amikor hallom, akkor a tekeréssel összhangban.

Pedál rendben, lánctányércsavarokat utánhúztam, úgyhogy egyedül a nyereg(csõ)-re tudok gondolni, ami sörösdobozzal van belehekkelve a gépbe, de eddig tökéletes volt kb egy hónapig.

Williams

Williams

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Sziasztok!
Egy ilyen szaladgálós bicóval én is beléptem az SS táborba, most lett kész :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
32×20 nagyon pörgetõs lesz 26"-os kerékkel...

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
A színes láncok mennyire maradnak színesek? Így is úgy is belepi õket a kosz vagy csak helyesen kell olajozni? Van valiknek ezzel kapcsolatban tapasztalata?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
jaja, úgy tûnik ez lesz a vége

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
32/20?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
na kedveskéim, én nekem meg meghozta a posta ezt: 20t talpas acél lánckerék, 9,5 font.

Posted Image