Mondjuk igazából városban rohangálós bringára megy,szóval nem igazán kell félteni a szikláktól.
varosban, fõleg vamai slickes gumival inkabb 42-44 / 16 ban gondolkodj
32/16 az varosban igen pörgõs
én 38/15-el nyomtam, de még az is kevés...
Mondjuk igazából városban rohangálós bringára megy,szóval nem igazán kell félteni a szikláktól.
Valahol még megvan az Alfine, ha lesz hétvégen idõm elõtúrom és megmérem neked a csavar hosszát...
Valahol még megvan az Alfine, ha lesz hétvégen idõm elõtúrom és megmérem neked a csavar hosszát...
Ezzel kapcsolatban azt nem tudja valaki megmondani (pl. akinek van/volt Alfine feszítõje
), hogy még 3mm-nyi alátét befér-e? Ha jól tudom jár hozzá gyárilag összesen 5mm-nyi alátét, ezzel lehet állítani a láncvonalat, de mindet berakva is csak 49mm ugye, viszont ha tennék be még 3-mat, akkor épp jó lenne a láncvonalamhoz, csak nem tudom a rögzítõ csavar, ami a váltópapucsba megy van-e elég hosszú ehhez, szóval fel tudom-e még rendesen rakni plusz 3mm alátéttel...
Megköszönném ha valaki tudna erre válaszolni
Üdv
az Alfine pedig 42-49mm láncvonalhoz jó, nekem meg 51.5 körülbelül.
Sziasztok, én eddig egysebis montival hajtottam 12 évig, amit most lecseréltem egy olcsó de szép régi vázas országútira, egyenes kormánnyal. A fékek olcsó szarok és sürgõsen le akarom cserélni õket. Viszont satu vagyok az országúti kütyükhöz. Nézegettem, hogy milyen féket is szeretnék és itt-ott ezt olvastam bizonyos fékek mellett: "Régi típusú országútik fékeivel kompatibilis". Ez mi az istent jelent?! Ha régi a bringa akkor nem tudok bármilyen fékek rárakni? Én a shimano 105-et néztem ki... ez akkor bukós?
Nagyon korrekt, tetszik. Talán szebb lenne egy jobban harmonizáló villával (pl. fekete).
6-os kazettás agy, ez biztos? Olyat még nem láttam...
Ha netán mégis 6-os menetes lenne, az jó, mert rövidebb a lánckeréksor, hosszabb maradhat az agytest. Ennél már több esélyed van értelmes láncvonalat elérni, ha középre távtartózod, aztán "visszahúzod" a felnit, mint a Normánál.
Mindenesetre most már elõbb mindenképpen robbantsátok le a lánckerékcsoportot az agyról, mielõtt bármit is beszerzel. Ha tényleg kazettás, akkor jó lesz hozzá a kit, ha mégis menetes, akkor egy racsni kell.