Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Sziasztok!

Télire szeretném átalakítani SS-re a bringámat, és a hátsó 9-es fogassorra keresek hézagoló gyûrûket. Hol tudok ilyet szerezni?
Találtam átalakító szettet, de ott 2 darabból van megoldva, nincs lehetõség a láncvonallal játszani.

köszi: Teo

Én két kopott 8-as Shimano lánckeréksort flexeltem szét és azokbol szedtem ki a mûanyag távtartó gyürüket. Eddig még jól mûködik. Így néz ki :)
Failure is always an option.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Télire szeretném átalakítani SS-re a bringámat, és a hátsó 9-es fogassorra keresek hézagoló gyûrûket. Hol tudok ilyet szerezni?
Találtam átalakító szettet, de ott 2 darabból van megoldva, nincs lehetõség a láncvonallal játszani.

Bemész egy boltba és kérsz ilyen gyûrûket, biztos minden szervizben van néhány tucat bontott darab. Ha szerencséd van és ismered a boltost még pénzt sem kérnek érte.

A sebesség mindent megold.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás
Sziasztok!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

csepeles témáról nem is tudok semmit

a rákóczi téri csepelboltban az alkatrészek és fixi vázak -50%, egybe bringák -30%-kal kerülnek kiszórásra. nem tudom meddig tart az akció.
akinek van tõkéje érdemes bespájzolni, nekem most pont nincs.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

félárú csepel kiszórás?

hercehurca

csepeles témáról nem is tudok semmit

Mondjuk már összeállt ez a gép is, majd teszek fel róla képet. Puch váz (reynolds 531), japán hajtómû (custom), 42/18-as áttétel, miche fékek, egyelõre vágatlan (56 cm) egyenes kormány, trinity fékkarok.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás

Tartsd a kezed úgy mintha országuti kormányt fognál és jegyezd meg hol van a képzeletbeli kormány. Forgasd el a kézfejed 90 fokkal mintha egyenes kormányt fognál, úgy hogy az alkarod kb ugyanott maradjon. Na mennyivel van kijjebb a képzeletbeli egyenes kormány vége? Nekem oldalanként vagy 5cm-el, vagyis az egyenes kormánybol min 10 cm-el szélesebb kell.
Amúgy nem hiszem hogy van olyan hajlított mtb kormány amit le tudsz 45-re vágni úgy hogy még a markolat meg a fék is ráférjen...

Hasonló "gondban" vagyok én is, csak full egyenes kormánnyal. :) Úgy néz ki 48-ra fogom vágatni, úgy kormányvégekkel együtt is CX legál marad a gép. Bár kezdem úgy érezni hogy inkább fel kéne tegyek egy koskormányt.

A hajlított kormány viszont nem hiszem hogy túl jól vágható... Nagyon sokat elvisz a közepébõl maga a hajlítás. Meg ugye eleve a riser nem valami aero cucc, azt levágni olyan mint nagyestélyit adni egy malacra.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
félárú csepel kiszórás?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
ááá

voltam tegnap egy frekventált helyen
vettem kormányt - 2 essze
stucnit - 2 essze

az összesen 4 pénz :D

hazafele már nem is tekertem, hanem "ragtam" :D

hatalmas

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Köszi a választ, közben magam is rájöttem, hogy hülyeséget írtam. Meg folytattam azzal, hogy okosan megrendeltem a kormányt az épp 3 hetes szabadságra bezárt bolttól. (kivizsgáltam, hogy kb. 53 centisre lehet levágni markolattal meg fékkarral)
Az a gond, hogy nagyon beleéltem magam most ebbe a gépbe is, aztán hopp ez is kell meg hopp az is, aztán mindjárt nem lesz low budget. Szal most kicsit visszafogom magam.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

a következõ kérdés: az egyenes (vagyis hajlított monti) kormányt milyen szélességûre célszerû levágni?
ugye van az országúti kormány, ami 40-45 centi széles, de a hajlítottra jön a markolat meg a fékkarok, szal úgy gondolom inkább a 45 ami reális

Én ez alapján gondolkodtam:
Tartsd a kezed úgy mintha országuti kormányt fognál és jegyezd meg hol van a képzeletbeli kormány. Forgasd el a kézfejed 90 fokkal mintha egyenes kormányt fognál, úgy hogy az alkarod kb ugyanott maradjon. Na mennyivel van kijjebb a képzeletbeli egyenes kormány vége? Nekem oldalanként vagy 5cm-el, vagyis az egyenes kormánybol min 10 cm-el szélesebb kell.
Amúgy nem hiszem hogy van olyan hajlított mtb kormány amit le tudsz 45-re vágni úgy hogy még a markolat meg a fék is ráférjen...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
szerintem minden kormány máshol hajlik. van egy rooxom amit levágtam 620-ra aztán épphogy felfért a fékkar.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
ok, akkor majd jövõ héten benézek a boltba

a következõ kérdés: az egyenes (vagyis hajlított monti) kormányt milyen szélességûre célszerû levágni?
ugye van az országúti kormány, ami 40-45 centi széles, de a hajlítottra jön a markolat meg a fékkarok, szal úgy gondolom inkább a 45 ami reális

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

ha jól tudom a bmx fékkaroknak egyezik meg a bowdenhúzása az outi fékekével.
alapméretes egyenes és hajlított kormányokat meg találsz a bringabutik.hu-n már fillérekért.

Jaja, a bmx fékkar jó, ilyent (is) használok ezzel a fékkel és elégedett vagyok.
Egyébként a cantilever (régebbi MTB fék) fékkarok is jók országuti fékhez.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
sd7 kar meg 600-as fék az túlmegy a kereten kissé :D

Ja, kormányra azt nem tudtam alapméretes-e, igazából elfelejtettem megmérni, mert ha az, akkor egyszerû dolog lesz a kormány. Holnap lemegyek lemérem.

Ha valakinek esetleg van használt amitõl meg akar szabadulni, akkor szóljon.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
ismerõsömnek sima sd7-es karok vannak shimano 600-as fékekkel.semmi probléma nincs vele,fog mint az állat

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ha jól tudom a bmx fékkaroknak egyezik meg a bowdenhúzása az outi fékekével.
alapméretes egyenes és hajlított kormányokat meg találsz a bringabutik.hu-n már fillérekért.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
srácok elkészült nekem is a városi vékonykerekes egysebûm

de az országúti kormánnyal meg a hozzávaló fékkarral nem vagyok kibékülve, kéne olyan, mint amilyen lentebb adamsss kolléga bringáján van (egyenes kormány meg hozzá fékkarok)

hol lehet ilyet szerezni?

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

ja, barátod a google

Persze, jóban vagyunk, csak nem nem szól a piszok, hogy itt és itt csak virtuális készlet van... :D

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
ja, barátod a google

de én épp most tervezek venni komolyabb lánckereket, ha akarsz társulhatsz

ha érdekel, írj priviben

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Persze az is kérdés, hogy melyikhez lehet itthon hozzájutni... persze virtuálisan minden van, de gyakorlatban más a helyzet.