Jelentkezz be Regisztrálj

Single Speed
Írta 2010. szeptember 23. - 14:14

Írta 2010. szeptember 23. - 14:11

Láttam a képet korábban, csak momentán nincs otthon flexelhetõ sorom
Nincs ismerõs szervizesem, de megérdeklõdöm itt-ott. köszi
Csak a 8-as sorokban van ilyen cucc?
Mindegyikben van hasonló távtartó, csak nekem pont 8-as volt kéznél...
Van olyan amit nem is kell brutálisan szétrobbantani, mert szerelhetõ (Sram).
Írta 2010. szeptember 23. - 12:59

Nincs ismerõs szervizesem, de megérdeklõdöm itt-ott. köszi
Csak a 8-as sorokban van ilyen cucc?
Írta 2010. szeptember 23. - 12:43

Sziasztok!
Télire szeretném átalakítani SS-re a bringámat, és a hátsó 9-es fogassorra keresek hézagoló gyûrûket. Hol tudok ilyet szerezni?
Találtam átalakító szettet, de ott 2 darabból van megoldva, nincs lehetõség a láncvonallal játszani.
köszi: Teo
Én két kopott 8-as Shimano lánckeréksort flexeltem szét és azokbol szedtem ki a mûanyag távtartó gyürüket. Eddig még jól mûködik. Így néz ki

Írta 2010. szeptember 23. - 12:21

Sziasztok!
Télire szeretném átalakítani SS-re a bringámat, és a hátsó 9-es fogassorra keresek hézagoló gyûrûket. Hol tudok ilyet szerezni?
Találtam átalakító szettet, de ott 2 darabból van megoldva, nincs lehetõség a láncvonallal játszani.
Bemész egy boltba és kérsz ilyen gyûrûket, biztos minden szervizben van néhány tucat bontott darab. Ha szerencséd van és ismered a boltost még pénzt sem kérnek érte.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. szeptember 23. - 12:16

Írta 2010. szeptember 22. - 22:39

csepeles témáról nem is tudok semmit
a rákóczi téri csepelboltban az alkatrészek és fixi vázak -50%, egybe bringák -30%-kal kerülnek kiszórásra. nem tudom meddig tart az akció.
akinek van tõkéje érdemes bespájzolni, nekem most pont nincs.
Írta 2010. szeptember 22. - 17:44

félárú csepel kiszórás?
hercehurca
csepeles témáról nem is tudok semmit
Mondjuk már összeállt ez a gép is, majd teszek fel róla képet. Puch váz (reynolds 531), japán hajtómû (custom), 42/18-as áttétel, miche fékek, egyelõre vágatlan (56 cm) egyenes kormány, trinity fékkarok.
Írta 2010. szeptember 22. - 12:28

Tartsd a kezed úgy mintha országuti kormányt fognál és jegyezd meg hol van a képzeletbeli kormány. Forgasd el a kézfejed 90 fokkal mintha egyenes kormányt fognál, úgy hogy az alkarod kb ugyanott maradjon. Na mennyivel van kijjebb a képzeletbeli egyenes kormány vége? Nekem oldalanként vagy 5cm-el, vagyis az egyenes kormánybol min 10 cm-el szélesebb kell.
Amúgy nem hiszem hogy van olyan hajlított mtb kormány amit le tudsz 45-re vágni úgy hogy még a markolat meg a fék is ráférjen...
Hasonló "gondban" vagyok én is, csak full egyenes kormánnyal.

A hajlított kormány viszont nem hiszem hogy túl jól vágható... Nagyon sokat elvisz a közepébõl maga a hajlítás. Meg ugye eleve a riser nem valami aero cucc, azt levágni olyan mint nagyestélyit adni egy malacra.
Írta 2010. szeptember 22. - 00:37

Írta 2010. szeptember 21. - 23:32

voltam tegnap egy frekventált helyen
vettem kormányt - 2 essze
stucnit - 2 essze
az összesen 4 pénz

hazafele már nem is tekertem, hanem "ragtam"

hatalmas
Írta 2010. szeptember 02. - 13:59

Az a gond, hogy nagyon beleéltem magam most ebbe a gépbe is, aztán hopp ez is kell meg hopp az is, aztán mindjárt nem lesz low budget. Szal most kicsit visszafogom magam.
Írta 2010. szeptember 02. - 13:42

a következõ kérdés: az egyenes (vagyis hajlított monti) kormányt milyen szélességûre célszerû levágni?
ugye van az országúti kormány, ami 40-45 centi széles, de a hajlítottra jön a markolat meg a fékkarok, szal úgy gondolom inkább a 45 ami reális
Én ez alapján gondolkodtam:
Tartsd a kezed úgy mintha országuti kormányt fognál és jegyezd meg hol van a képzeletbeli kormány. Forgasd el a kézfejed 90 fokkal mintha egyenes kormányt fognál, úgy hogy az alkarod kb ugyanott maradjon. Na mennyivel van kijjebb a képzeletbeli egyenes kormány vége? Nekem oldalanként vagy 5cm-el, vagyis az egyenes kormánybol min 10 cm-el szélesebb kell.
Amúgy nem hiszem hogy van olyan hajlított mtb kormány amit le tudsz 45-re vágni úgy hogy még a markolat meg a fék is ráférjen...
Írta 2010. szeptember 02. - 11:54

Írta 2010. szeptember 02. - 11:35

a következõ kérdés: az egyenes (vagyis hajlított monti) kormányt milyen szélességûre célszerû levágni?
ugye van az országúti kormány, ami 40-45 centi széles, de a hajlítottra jön a markolat meg a fékkarok, szal úgy gondolom inkább a 45 ami reális
Írta 2010. augusztus 31. - 22:46

ha jól tudom a bmx fékkaroknak egyezik meg a bowdenhúzása az outi fékekével.
alapméretes egyenes és hajlított kormányokat meg találsz a bringabutik.hu-n már fillérekért.
Jaja, a bmx fékkar jó, ilyent (is) használok ezzel a fékkel és elégedett vagyok.
Egyébként a cantilever (régebbi MTB fék) fékkarok is jók országuti fékhez.
Írta 2010. augusztus 31. - 19:47

Ja, kormányra azt nem tudtam alapméretes-e, igazából elfelejtettem megmérni, mert ha az, akkor egyszerû dolog lesz a kormány. Holnap lemegyek lemérem.
Ha valakinek esetleg van használt amitõl meg akar szabadulni, akkor szóljon.
Írta 2010. augusztus 31. - 19:39

Írta 2010. augusztus 31. - 19:28

alapméretes egyenes és hajlított kormányokat meg találsz a bringabutik.hu-n már fillérekért.
Írta 2010. augusztus 31. - 19:21

de az országúti kormánnyal meg a hozzávaló fékkarral nem vagyok kibékülve, kéne olyan, mint amilyen lentebb adamsss kolléga bringáján van (egyenes kormány meg hozzá fékkarok)
hol lehet ilyet szerezni?