Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

hosszú áttétellel és/vagy fix hajtással tényleg el lehet törni az ilyen lemezbõl kivágott papucsokat.
viszont mivel írtad a bringa felhasználási célját én nem papucsoltatnám át ezért... (nem olyan gyakori a törés)

Egy 32-21-es vagy egy 32-23-as áttétel csak nem fogja eltörni, mondjuk ilyenkor kapja a terhelést rendesen, de remélhetõleg hamarabb ugrik elõre a kerék, mint eltörne.
Még megkérdezem majd a deviantmtb-seket is, csak nehogy letépjék a fejem ilyen hülyeségért. :)

A sebesség mindent megold.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
hosszú áttétellel és/vagy fix hajtással tényleg el lehet törni az ilyen lemezbõl kivágott papucsokat.
viszont mivel írtad a bringa felhasználási célját én nem papucsoltatnám át ezért... (nem olyan gyakori a törés)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Már miért ne mûködne? A fixi/singlespeed bringák 99%-a nem ilyen?

Az igaz SS vázak hátrafelé nyitott papuccsal rendelkeznek. Igazából csak attól tartok, hogy eltörik a váz vagy elhajlik a papucs, mondjuk ha a fixik is bírják akkor ennek is kell.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
az elõrefele nyitottnak is van kb 3 centi hossza ami elég ahhoz hogy belõdd a feszességet.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Na ja, csúszópapucsosra lehet legkönnyebben építeni fixi/ss -t Másra is érdemes, csak akkor veszik a minimal érzet, ha külön láncfeszítõ cuccot kell felpakolni. Vagy áthegeszteni, csúszópapucsra.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Annyira komolyan nem gondolom. :) Csak ilyen 24órás szerû versenyekre kellene, maratonon semmiképpen nem indulnék vele. Feszítõt nem akarok, mert az nem véd a láncfelkapás ellen és ugyanúgy letépem a váltófület ha a lánc telemegy sárral. Egy olyat képzeltem el, hogy igazi (nem feszítõs) SS, canti vagy v-fék és mindenbõl a legegyszerûbb. Csak ilyen szinte tekerhetetlen versenyeken használnám vagy esetleg még városban.
Ez a "régi vízszintes" papucsos megoldás nem mûködne?

Már miért ne mûködne? A fixi/singlespeed bringák 99%-a nem ilyen?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Ha olcsón akarod megúszni, akkor dobj fel egy feszítõt. Ez pl. elég jó lenne erre: Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: STEEL IS REAL - NEO RETRO OLDSCHOOL TREK CR-MO WINTER BEATER , vagy ha van valami tárcsás másodbringád, akkor abból csinálj SS-t. Igaz, hogy én V-fékkel mentem szilváson, bükkön és crosskovácsin is, gondom nem volt vele, de a tárcsafékkel kevesebb a gond.
Vagy ha komolyabban gondolod, rendelj be egy 2011es Kona Unitot! :D Kicsit változtattak a geomertiáján, szerintem elõnyére.

Annyira komolyan nem gondolom. :) Csak ilyen 24órás szerû versenyekre kellene, maratonon semmiképpen nem indulnék vele. Feszítõt nem akarok, mert az nem véd a láncfelkapás ellen és ugyanúgy letépem a váltófület ha a lánc telemegy sárral. Egy olyat képzeltem el, hogy igazi (nem feszítõs) SS, canti vagy v-fék és mindenbõl a legegyszerûbb. Csak ilyen szinte tekerhetetlen versenyeken használnám vagy esetleg még városban.
Ez a "régi vízszintes" papucsos megoldás nem mûködne?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Az idei 24órás után arra jutottam hogy kéne nekem egy SS sárbringa. Mennyire van annak értelme, hogy egy régi montiból csináljak SS-t, olyanból aminek a papucsa vízszintes, de elõre nyitott (amilyen az áruházi "bringákon" van)? Ilyen ezer éves montikat tucat számmal találtam a neten és elég olcsón hozzá lehet jutni.

Ha olcsón akarod megúszni, akkor dobj fel egy feszítõt. Ez pl. elég jó lenne erre: Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: STEEL IS REAL - NEO RETRO OLDSCHOOL TREK CR-MO WINTER BEATER , vagy ha van valami tárcsás másodbringád, akkor abból csinálj SS-t. Igaz, hogy én V-fékkel mentem szilváson, bükkön és crosskovácsin is, gondom nem volt vele, de a tárcsafékkel kevesebb a gond.
Vagy ha komolyabban gondolod, rendelj be egy 2011es Kona Unitot! :D Kicsit változtattak a geomertiáján, szerintem elõnyére.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az idei 24órás után arra jutottam hogy kéne nekem egy SS sárbringa. Mennyire van annak értelme, hogy egy régi montiból csináljak SS-t, olyanból aminek a papucsa vízszintes, de elõre nyitott (amilyen az áruházi "bringákon" van)? Ilyen ezer éves montikat tucat számmal találtam a neten és elég olcsón hozzá lehet jutni.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Vettem is és végre a szerviz is meg lett oldva, jó arcok am! :)

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Ma Én is benézek akkor am valami bandázst venni, meg körülnézek fék téren, lehet az is lesz, de a szétszakadt bandázst mindenképpen le akarom cserélni már. >.<

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
SCHWINN-CSEPEL

Schwinn-Csepel Márkabolt
1087 Budapest, VIII. ker. Vásár utca 4. (Rákóczi téri csarnok mellett)
Telefon/Fax: +36 (1) 787 0413

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Hol van ez a Csepel üzlet? Rákóczi tér? az merre van? :D Mi a pontos utca cím vagy házszám esetleg?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
na bakker... van egy hetem még akkor dönteni :D

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Köszi a tippet, 5000-ért vettem két féket egy kormányt és egy bandázst :D, ja és megkérdeztem szeptemberben tart az akció a csepel cuccokra.

a rákóczi téri csepelboltban az alkatrészek és fixi vázak -50%, egybe bringák -30%-kal kerülnek kiszórásra. nem tudom meddig tart az akció.
akinek van tõkéje érdemes bespájzolni, nekem most pont nincs.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts
Meglátjuk...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
én pont múlt héten égre földre kerestem ilyeneket, két boltban is voltam, de bontottat egyikben sem adtak

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts
Köszi, rákérdezek a környéken lévõ szervizeknél, de ha nem találok akkor kaptam felajánlást egy másik fórumon.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Láttam a képet korábban, csak momentán nincs otthon flexelhetõ sorom :)
Nincs ismerõs szervizesem, de megérdeklõdöm itt-ott. köszi

Csak a 8-as sorokban van ilyen cucc?

Mindegyikben van hasonló távtartó, csak nekem pont 8-as volt kéznél...
Van olyan amit nem is kell brutálisan szétrobbantani, mert szerelhetõ (Sram).
Failure is always an option.

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts
Láttam a képet korábban, csak momentán nincs otthon flexelhetõ sorom :)
Nincs ismerõs szervizesem, de megérdeklõdöm itt-ott. köszi

Csak a 8-as sorokban van ilyen cucc?