Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

megrekedt a tudományom....

Régi BMX-es középcsapágyház megvan? na ez ahhoz való. Kempingekben is volt ilyen, ékes hajtókarhoz legtöbbször ilyen volt a középcsapi. Truvativ is gyárt ilyenhez konvertert.

egyébként USA BB a neve. a 68mm-es csapágyház angolmenettel pedig az EU BB. van spanyol is, az nemtudom miben különbözik. Buzi bmxesek.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

51.2-es pedig

megrekedt a tudományom....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts

ez bb30 ba való, normál középcsapágyházzal

51.2-es pedig

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts

és fûzetés (az lehet csak néhány sör kérdése, ugye Bálint? : )

rosszul gondolod:D
ha normális méretû csavarok vannak rajta,akkor szerintem nem lesz probléma a kerék mászkálásával

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
köszönöm az építõ válaszokat, azért remélem nem fog nekem így rosszalkodni az agy.
1) megnézem majd helyi bmx-es boltban ezt a feszítõ történetet, amint itthon lesznek a kerekek magammal viszem, oszt belepróbálom a tengelyt, hogy ráfekszik-e a csavar a láncfeszítõ lika körüli kráterre tisztességgel (ha jól értelmeztem, ezt magyarázta csutulós Exile)... meglátjuk "rossz-e vagy nemjó".
2)Most hívtam fel cimborámat, azt mondta nagyapjával tudna ilyen tengelyt esztergálni - zsír, maradt két jelenleg lehetséges opció (:
Csak megoldom márciusig kanyhallóba'. [Õszintén megmondva megfordult korábban a fejemben, -de pénztárcatestvér nem örült volna- hogy bts agy + küllõ- és felnivásár (akár használtan is) és fûzetés (az lehet csak néhány sör kérdése, ugye Bálint? : ) + centírozás, de ez megközelítette volna az elsõ és hátsó kerék árát, amihez nemrég hozzájutottam külsõstül-belsõstül.]
üdvözlöm a szakértékelmezõ brigádot!

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Nem kónuszos az agy, szerintem nehéz lesz hozzá tengelyt beszerezni, lehet, hogy csak az esztergályos bácsi tud segíteni. Nekem volt ilyen agyam, igaz, hogy nem a tõcsavaros, hanem a rendes csavaros verzió. Hát kb 3/4ed évig használtam, legszívesebben a végén kidobtam volna a kukába. Nem szórakoztam a rugóval benne, nem feszegettem semerre, 3 hónap után mégis elkezdett ugrálni. Elvittem szervízbe, én is játszottam vele itthon, volt, hogy 100m alatt vagy 10szer ugrott meg. Nem esküszöm meg rá, de sok embertõl hallottam, hogy a bts 3 kalapácsos drivere jobban mûködik, szerintem csak jobb lehet.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts

Kösz, akkor felkeresem a kedvenc szervizesem, hátha van neki elfekvõben ilyen tengely. Meg egyúttal nézek új hajtókarokat is.

de afentebb lévö ackor feszitök is jok csak van a belsö felükön egy nut a hátrafele nyitott papucs miatt azt le kell reszelni és simán felfekszik a papucsodra nekem igy volt amig gyzáras volt a kerék azota megtartottam kényelmi szempontbol mert könyebb belöni a láncfeszességet :)
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Ha kónuszos az agy, akkor minden további nélkül ki tudod cserélni benne a tengelyt. Olyat bárhol kapsz, még a volt Keravill-Skála-Diszkont vasosztályokon is, ha meg nem szüntették. (Ha "ipari" csapágyas, lehet, hogy akkor is, de ebben nem tudok segíteni.)

A 3-as opciót hanyagold, az állítható láncvillahosszú ejtõpapucs másképp van kialakítva, egyszer nézz meg egyet.

Ha kicseréled a csavart, talán nagyobb nyomatékkal tudod meghúzni, de ez nem számottevõ.

Most az jutott eszembe, hogy ha beszerzel ilyen láncfeszítõt, de a BMX-hez valót, akkor annak a 14mm-es lyukába talán befér a csavar alatti alátét. Probléma megoldva...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
köszi a sok választ, (hátra nyíló papucsra való láncfeszítõ, + az abból indult élénk diskurzus)

komplett kerékszettet vettem, mert jó vásár volt, költséghatékony tetü skót vagyok, sokkal több pénzem és utánajárásom volna a történetbe, ha agyat veszek, kereket fûzetek(ezt ti is biztos nagyon jól tudjátok :) de a legjobbat próbálom kihozni az ügybõl.
a tag azt mondta, mikor vettem a kerekeket, hogy meg lehet ezeket az imbuszokat jól tépni, ám nekem is vannak fenntartásaim...
ami hirtelen eszembe jutott megoldásnak:
1) valami elegáns módon megvastagítani a kérdéses helyen a tengelyemet 10 mm-esre és úgy beleimádkozni egy ilyesmi láncfeszítõbe (Kimura tanácsával élve igyekeznék akkor Acor helyett valami másat találni)?
2) komplett tengelyt cserélni - lehetséges?
3) szerválni a csúszópapucsra állítható ejtõpapucsokat - csak azzal azzal az lenne a para, hogy a kerék lejjebb kerülne, ergo lehet elk*rrantanám a féket - szerintetek számottevõ lenne a különbség?
4) hogyha egyszerûen az imbuszcsavarokat kicserélem mezei anyacsavarra-alátétre ?

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
üdvözlöm a BB30 szabványt, de sztenderdnek nevezni korai még szerintem.

http://static.lfgss....xcentriquer.jpg

köszi, de ez meg a TrickStuff, amit az elején kizártam.

Kimura

Kimura

vendég

• fórumtag
  • 108 posts

sziasztok,
készülget tavaszra az új montim crux ss vázra, [az ugyebár mezei csúszópapucsos]
imbuszcsavaros Novatec hátsóagy megy bele, aminek meg nem mondom a tengelyméretét (még nem hoztam haza), tárcsafékkel szeretném használni.

a kérdés a következõ -
Feltöltött kép
ilyen, vagy ehhez hasonló kis krinyickit érdemes-e belevenni a csomagba - ha igen, miért? (:

ugyanilyenem van de nem tudja eléggé hátrahúzni az agyat (lazábbra hagytam a láncot h tudjak nagyobb fogaskereket rakni hátra), rövid kicsit a csavar, vagy alátétezni kell a papucs végét, mondjuk nekem enélkül mindig elmászott a hátsókerék

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
http://static.lfgss....xcentriquer.jpg

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ez bb30 ba való, normál középcsapágyházzal

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
énekem is gyanús,pedig jó alternatíva lehetne fixi építésnél
www.sintesibikes.com

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
ezek azt írják, hogy standard hajtómûbe való, pedig nekem 51.2-esnek tûnik... vagy rosszul látom?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

régebben posztolt ide valaki egy excenteres integrált hajtómûcsapágyat, ami nem Forward Conponents, és nem is TrickStuff gyártmány volt. ha valaki emlékszik, dobjon már egy linket, légyszi!

Halo BB / bike chain tensioners and other goodies / your friends at yess labs

kõcsirke

kõcsirke

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 posts
régebben posztolt ide valaki egy excenteres integrált hajtómûcsapágyat, ami nem Forward Conponents, és nem is TrickStuff gyártmány volt. ha valaki emlékszik, dobjon már egy linket, légyszi!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
M5-ös csavarra nem esküdnék.:)Ha ejtõ talán,de ez inkább csúszó.
Ha megy,én is tengelycserét javaslok.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
Kösz, akkor felkeresem a kedvenc szervizesem, hátha van neki elfekvõben ilyen tengely. Meg egyúttal nézek új hajtókarokat is.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
nem kell kereket cserélni, elég ha a tengelyt cseréled tömör csavarosra. vagy felfúrod ezt az üregest, és belehajtasz asszem m5-ös csavarokat. állítólag tart.