Ez jobb vételnek tûnik, ha az 54-es méret jó neked.
Csepel Royal alap váza nekem elég igénytelennek tûnik, a CroMo-t meg asszem már nem is csinálják. Akkor inkább a Gepida.
Na, ennek a tavalyi megfelelõjén vettem én a Maurice-t. (Meg a kulacstartót, lámpát, légzõmaszkot.)
Én is jobban szerettem volna Langstert, mint Maurice-t, de egy Langster volt kint, nagyon pici, metroszexuális színû és közel 140-ért... Ez meg jó volt, 80-ért, és Cr-Mo.
Fityisz:
Akkor valszeg ezt a két árat kevertem. Mindenesetre dobtam egy hátast, amikor megláttam azt a katalógust... (Nem is itt volt linkelve, hanem a fixis topicban.)
Palio:
Hát, nem t'om. Nekem jobbak azok a bringáim, amiket magam építettem, mint amiket úgy vettem. Voltaképpen ez a Maurice az elsõ készen, újonnan, boltban, garanciával vett bringám (a '86-ban vett ParasztCsepszon óta), a többit vagy használtan vettem, vagy magam építettem. És hát bizony vannak benne gagyi dolgok... Gyárilag beépített defektgenerátor volt mindkét kerékben, ami ha nem is életveszélyes, de sérülésveszélyes lett volna. ("Szerencsére" mindkettõ elcsattant, mire hazahoztam a Vasúttörténeti Parkból, nem alattam történt.) Ha magam rakom össze, eleve normális felniszalagot meg belsõket raktam volna bele... (Ja, és a PCs-ban is volt gyárilag nyolcas, nem kicsi, a hajtómûbe meg fordítva verték be az éket, akármit csináltam vele, mindig kilötyögõsödött. Annyira kiverõdött benne a lyuk, hogy kénytelen voltam rá egy új hajtómûvet venni, a gyári szerelõk hanyagsága következtében.)
Mondjuk én 13 - 14 éves koromban kezdtem a gyakorlást, szemétdombról, meg ismerõsök pincéibõl összeszedett roncsokkal. Nekem sem volt senki, aki súgott volna, magamtól - néha a magam kárán - kellett rájönnöm a dolgokra. (Illetve késõbb utánaolvastam.) De ha új, illetve újszerû alkatrészeket használsz, nem kell kínlódni az összerohadt rozsdás vackokkal, akkor nem sokkal nehezebb összerakni egy bringát, mint egy kindertojás-figurát.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!