Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

csepelbõl is kétféle van, van cro-mo váz is, nemcsak hiten
a gepida pedig khmmm... messzirõl jól néz ki

Ja, csak Csepelbõl a Cro-Mo váz magában kerül annyiba, mint a Gepida kompletten... (Legalábbis a katalógus szerint, amit belinkelt ide egyszer valaki. Lehet, hogy azóta visszább vettek...)

Palio:
Ha nem sürgõs, esetleg várd meg, hátha idén is lesz olyan bringabörze, mint tavaly volt a Vasúttörténeti Parkban. Én ott vettem 80e-ért a Mongoose Maurice-omat (Cr-Mo), ami szintén ilyen 11xe Ft-os áron nyitott a katalógusokban kezdetben.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
csepelbõl is kétféle van, van cro-mo váz is, nemcsak hiten
a gepida pedig khmmm... messzirõl jól néz ki

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
csepel kõnehéz hiten, ez a cromo vázzal elég jó. ha nem akarsz egyesével futni az alkatrészek után akkor vedd meg.

palio

palio

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Írok ide is, mert a Gepida topic aluszik.

- Gepida

Errõl mi a véleményetek? Nem az árra vagyok kíváncsi, mert az annyi, amennyi..., hanem alkatrészek, tartósság, összeszerelés minõsége, stb...

Vagy Csepel Royal?

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

Ha a láncvonal mindegy, mert hátul hozzá tudod állítani, akkor a lehetõ legkisebb monoblokkal érdemes összerakni, amivel még elfér a hajtókar és a lánctányér a váztól.
Az hogy ez mekkora az vázfüggõ, ha pl. MTB vázba akarod rakni, akkor biztosan nagyobb kell, mint amit gyárilag ajánlanak hozzá és 42mm láncvonalat ad. Az egyetlen biztos módszer, hogy összerakod valamilyen nagy méretüvel és leméred mennyivel lehetne kisebb.
...amúgy tényleg hülyeség :)

Köszönöm a választ.Reméltem ,h van valami képlet, ami alapján ki tom számolni.Tom, h hülyeség, de ezzel sokkal szebb lesz, majd linkelek képet, ha kész van.Akkor marad a próbálgatás.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Le szeretném cserélni az integrált lx hajtómûvemet az ss bicómon egy négyszögtengelyes Csepel Tetara.Lehet, h hülyeség, mert az lx merevebb, meg könnyebb is, de ez jobban menne a bringámhoz.A kérdésem az, h hogyan tudnám megállapítani, h mekkora monoblokk kell bele?Hátul kazettás agy van kihézagolva, így a láncvonallal tudok játszani.Köszönöm!

Ha a láncvonal mindegy, mert hátul hozzá tudod állítani, akkor a lehetõ legkisebb monoblokkal érdemes összerakni, amivel még elfér a hajtókar és a lánctányér a váztól.
Az hogy ez mekkora az vázfüggõ, ha pl. MTB vázba akarod rakni, akkor biztosan nagyobb kell, mint amit gyárilag ajánlanak hozzá és 42mm láncvonalat ad. Az egyetlen biztos módszer, hogy összerakod valamilyen nagy méretüvel és leméred mennyivel lehetne kisebb.
...amúgy tényleg hülyeség :)
Failure is always an option.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Le szeretném cserélni az integrált lx hajtómûvemet az ss bicómon egy négyszögtengelyes Csepel Tetara.Lehet, h hülyeség, mert az lx merevebb, meg könnyebb is, de ez jobban menne a bringámhoz.A kérdésem az, h hogyan tudnám megállapítani, h mekkora monoblokk kell bele?Hátul kazettás agy van kihézagolva, így a láncvonallal tudok játszani.Köszönöm!

palio

palio

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

A 26os traktor gumi még lehet nagyobb is, mint egy országúti kerék. Plusz jobban gurul az outi. Kb nem lesz különbség, de inkább könnyebb lesz az outit hajtani.

Az parádés. Köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Értem, de SS outin sokkal combosabb ez az áttétel, mint a montin, vagy nincs különbség?

A 26os traktor gumi még lehet nagyobb is, mint egy országúti kerék. Plusz jobban gurul az outi. Kb nem lesz különbség, de inkább könnyebb lesz az outit hajtani.

A sebesség mindent megold.

palio

palio

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

42-14, a kerekek kb egyformák, és ez kb. a 40km/h-s áttétel.

Értem, de SS outin sokkal combosabb ez az áttétel, mint a montin, vagy nincs különbség?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

ma megraktam az írottkõt .) jó lesz ez a 32-18 :)
köszi!

Úristen

Milyen útvonalon meg milyen verdával?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Váltós monti, 26-os traktor gumi, aszfalt, sík terep - 42-14-ben.
Ez mennyit lehet "normál" SS bringával egy könnyû outi vázzal, 28-as "normál" aszfalt gumival?

42-14, a kerekek kb egyformák, és ez kb. a 40km/h-s áttétel.

A sebesség mindent megold.

2=3

2=3

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Rabbit, a singlespeed and fixed-gear cycling calculator

ebben van a válasz

palio

palio

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Váltós monti, 26-os traktor gumi, aszfalt, sík terep - 42-14-ben.
Ez mennyit lehet "normál" SS bringával egy könnyû outi vázzal, 28-as "normál" aszfalt gumival?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
De el ám és valoszínü ez is áll fent a lánc akkor jó ha fel le tud mozogni kb 1centit
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

CSD

CSD

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Sziasztok!

Nemrég vettem egy elvileg új Dicta szabadonfutóval, és új KMC lánccal szerelt bicót; a gondom az, hogy a pedált visszafele forgatva van egy pont, ahol érezhetõen nehezebben fordul el, illetve a szabadonfutó visszafele is forgatja a kereket (ha nem is direkt, de felgyorsítja rendesen, értelemszerûen ha nincs terhelve a kerék).
Cseréltem gumit rajta, a kereket kézzel a hátrahúzva el tudok érni olyan erõt (gyenge vagyok :), hogy a lánc túlságosan feszes legyen?

Kösz elõre is!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Simán.

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Sima 8as tányéron 1/8os lánc elfutna?
www.sintesibikes.com

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Üdv!

Edzõútvonal érdekelne!

Budapesten lakom, Rákosszentmihályon, a Centenárium lakótelep közelében.
Nem lenne gond, ha errefelé lenne, és gyorsan ott tudnék délutánonként, hétvégénként (ergó nem kellene a fél városon végigvergõdnöm ).

Egy SS bicóm van, tehát nem feltétlenül dimbes-dombos útra gondolok, de persze az se baj, ha van benne egy-két magaslat . (a biztonság kedvéért: SS outi természetesen )

A szempont az lenne, hogy minél jobb minõségû legyen az út, és lehetõleg minél kevesebb autó járjon arra (bicikli út ugyebár erõsen preferált!!)

Köszönöm,
mci

Ui.: ha a környéken nem tudtok ilyen utat, akkor valami nem túl távolit is szívesen fogadok :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Novatec kazettás SS agyra kellene nekem záróanya....tudja valaki milyen kell? illetve hol lehet venni? vagy esteleg segítene a beszerzésébe?

nagyon szépen megköszönném :)