Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
A hajtómû régi SR custom (118as lyukkörrel, amilyen tányérokat egyébként már nem gyártanak).

Most megvan a kerék, azon 44 mm-t mértem. (szimmetrikus fûzés) Ez nagyobb mint a régi keréken, ugyanis az valószínüleg többsebességeshez volt fûzve.
Ahogy számoltam 113as mono kell hozzá és akkor jó lesz, de ha majd visszakapom a vázam akkor méricskélek.

Köszi a segítséget.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Az ss országúti gépemen most pont jó a láncvonal. De le akarom cserélni az ezeréves hagyományos négyszöges középcsapágyat monoblokkra.
Addig megvan, hogy lemérem a tengely hosszát és veszek egy akkorát, de mi a garancia, hogy az új monoblokkra is pont annyira megy fel a kar mint a mostanira? Az a para, hogy a lánckerék kb 1mm-re fut a láncvilla mellett, szóval nagyon ki van centizve. Ha kicsit más a tengely, akkor nemcsak a láncvonal cseszõdik el, hanem ledarálom a láncvillát is.

Megint másik dolog, hogy most egy nagyon alap hátsókerék van benn, késõbb iparis novatecre vagy acorra szeretném cserélni, és akkor meg az új monoblokk fog korlátozni a láncvonallal.

Hogy kéne ezt csinálni?

Az olasz négyszögtengelyesek kicsit mások. Rámegy egyik a másikra, de nem ugyanannyira. A most kapható monoblokkok Shimano-val egyeznek meg, ha Shimano (vagy Shimano szabványos) hajtómûved van, akkor bármelyik új monoblokkal jó lesz.

Ha hátsó agyat cserélsz és más lesz a láncvonalad, akkor monoblokkot is cserélned kell, vagy a lánctányért valahogy átvariálni, távtartózni. Novatec és Acor láncvonala 42mm, ha neked most ennél nagyobb, akkor nem fogsz elférni a láncvillától (azt írod most 1mm-re van)
Failure is always an option.

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
na de jó!reméltem , hogy még megy a dolog.remélem azt is, hogy még mindig annyian vannak és nem csappant meg a létszám...hangulatos kis hely:DKöszi!!

Hunorpapa

Hunorpapa

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Lehet, ismerõsék a hétvégén voltak lent.

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Sziasztok!ss-bringát építenék országúti vázra és érdekelne, hgoy devecseren még lehet e vásárolgatni a lomisoktól, vagy esetleg az iszap-katasztrófával vége lett az üzletelésnek?tud valaki valamit?nem igazán tudtam hol feltenni a kérdésemet, bocs ha off...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Köszönöm.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
shimano bb-un26, itt pesten 1900Ft, városba jobb nem kell bele.
esetleg ha tudsz valahonnan kukázni egy fém bal csészét az jó, ehhez mûanyag jár.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Sziasztok.

Városi SS-be milyen négyszöges monoblokkot ajánlotok?

A régi az mérve 119 mm széles volt, így valszeg 118/68 lesz a jó méret.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Na szóval errõl van szó:

https://picasaweb.go...143530228161858

Egy Trigon karbon villát szeretnék hozzá. Annak 415mm a beépítési magassága, de mivel a váz 80-100mm-es telóhoz van optimalizálva, elvileg jó lehet. Ellenérvek, egyéb javaslatok?

Szerintem alacsony lesz a villa. Nekem az egysebi magellán crux ss vázra van építve és az is 80-100-as villához van. Elõször 420 mm-es on-one villa volt benne, és alacsonynak éreztem. Lefelé elég ideges volt. Most 445-ös karbon Pro van benne, ezzel tökéletes. De ez csak magánvélemény. Az a Trigon eléggé lepkesúlyú egyébként.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Na szóval errõl van szó:

https://picasaweb.go...143530228161858

Egy Trigon karbon villát szeretnék hozzá. Annak 415mm a beépítési magassága, de mivel a váz 80-100mm-es telóhoz van optimalizálva, elvileg jó lehet. Ellenérvek, egyéb javaslatok?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás

Én is... :) De a másik lehetõség, hogy a WI agyakhoz egy Rock Lobster 853-as társul... :D

vedd a rock lobstert! ...és áruld el, honnan lenne az on-one :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Az ss országúti gépemen most pont jó a láncvonal. De le akarom cserélni az ezeréves hagyományos négyszöges középcsapágyat monoblokkra.
Addig megvan, hogy lemérem a tengely hosszát és veszek egy akkorát, de mi a garancia, hogy az új monoblokkra is pont annyira megy fel a kar mint a mostanira? Az a para, hogy a lánckerék kb 1mm-re fut a láncvilla mellett, szóval nagyon ki van centizve. Ha kicsit más a tengely, akkor nemcsak a láncvonal cseszõdik el, hanem ledarálom a láncvillát is.

Megint másik dolog, hogy most egy nagyon alap hátsókerék van benn, késõbb iparis novatecre vagy acorra szeretném cserélni, és akkor meg az új monoblokk fog korlátozni a láncvonallal.

Hogy kéne ezt csinálni?

Elvileg az összes tengely egyforma (szabvány), de mérd le a mostani tengelynél, hogy hol van a váll a tengelyen és mérd le ugyanezt a kinézett monoblokknál is.
Sokat szereltem mostanában négyszögtengelyes rendszert és mindegyik tengelyre ugyanannyira ment fel a kar.

A sebesség mindent megold.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Én pl. Reynolds-buzi/sznob vagyok, szóval tuti azt venném.

Én is... :) De a másik lehetõség, hogy a WI agyakhoz egy Rock Lobster 853-as társul... :D

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Én pl. Reynolds-buzi/sznob vagyok, szóval tuti azt venném.

Más:

Hello srácok

Hogy kéne ezt csinálni?

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

Még a legelsõ inbredek voltak 853-ból nem? Szóval tényleg elég ritka.

Voltak még amolyan szülinapi kiadások. Az adott példány azt hiszem, 2008-as, gyönyörû állapotban, szép piros színben. :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Még a legelsõ inbredek voltak 853-ból nem? Szóval tényleg elég ritka.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
mert a 853-as inbred ritka darab (már úgy viszonylag). vagy nem? a kerékagy meg nem hoz lázba, nem is különösebben tetszik.
de tudod mit? válaszd a rock lobster+agyszett kombót és elárulod, honnan lenne az inbred. :)

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

inbred

És miért? :) A WI agyszett egy Rock Lobster 853-as vázzal barátkozna. Még így is Inbred?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
inbred

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Gyors segélykérés... On One Inbred (Reynolds 853), vagy White Industries Eno Disc-es agyszett? Melyiket választanátok? Vagy hallgassak a szívemre, haljak éhen és szeressem mindkettõt?