Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3055 hozzászólás a témában

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
A kontraanyához még hozzáférsz normál villáskulccsal is, nem? Igaz, valamivel ellene is kell tartanod... Tarts ellen a másik oldalon a másik kontraanyának, és reméld, hogy jó helyen nyílik meg. (De nem fog, inkább viszi magával a kónuszt is, hacsak nincs köztük orros alátét.) Nincs ilyen Parasztcsepszon nyeregtáskájából megmaradt lapos kombikulcsod? Remekül lehet vele kónuszt szerelni, ln is azzal szoktam. (Amúgy én is fokozatosan szereztem be a bicikliszerelõ célszerszámokat, ahogy szükség lett rájuk.)

Ami az utolsó mondatodat illeti, fordulj Yasechez... Bár érzésem szerint, ha egy normál monti hátsóagy kazettája helyett felteszed rá egy SS-ét, akkor saccra a jó papucstávolságot kapod. Csak így lesz egy felesleges kazettád meg egy felesleges agytested, amik nem jók semmire...
Vagy pedig:
Shimano DXR Rear Hub | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Csak gyõzd megfizetni...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
A felnin valamiért annak megfelelõ furat van. Igen bután néz ki rajta a vékony szelep. Meg víz, trutymó simán belefolyik.
Bárhol könnyebben fel tudom fújni, mert a szelepátalakító csak megnehezíti a dolgot, rendes pumpám viszont nincs.

Én is várom már az új racsnimat. Leszedõm van, satum természetesen nincs. (a youtubos videókat elnézve tényleg esélytelen a villáskulcs) Meg ahogy megvizsgáltam a leszedõ és a racsni kapcsolatát, a tengelyrõl legalább a kontraanyát le kell szednem, hogy hozzáférjek, ami ugye kónuszkulcsos dolog, amim ugyancsak nincs. Már kezdõdik megint a kálvária. :(

Valaki feltalálhatná már a 120-as papucstávolságú szimmetrikus kazettás hátsóagyat.

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Vettem racsni leszedõszerszámot, aztán naív módon 24-es kulcsot, na persze ezzel esélytelen volt leszedni, majd szereztem egy satut és ezzel végre leszedtem és felraktam a 16-ost, így ma este tekertem egyet 48x16-al, háááát elég combos, de így voltam anno a 48x17-el is amit ma szétpörgetek.
Lófarok József

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Múltkor volt egy szuper spéci igényem: autószelepes országúti belsõ. Válasz: á, olyan nem is létezik, csak prestás, meg minek nekem olyan. Hát van rá okom.

kidohogtam magam

Megkérdezhetem mi az okod rá?
Lófarok József

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
A Maurice-ban nekem is autószelepes országúti belsõ volt gyárilag, de mindkettõ megnyúvadt, mire hazahoztam a vásárlás helyszínérõl... De azóta én se láttam ilyet, úgyhogy nekem is Prestás van benne, noha a felniken a szeleplyuk autószelepeshez való átmérõjû.
Úgy oldottam meg, hogy egy másik bringámon olyan rögzítõgyûrûk voltak a presta szelepeken, amiken van egy ilyen íves bemarás (hasonló, mint a kerékagy-kónuszokon), és azokat átraktam ezekre a szelepekre. Azok a bemarások belefekszenek az autószelepes lyukak peremébe (többé-kevésbé).
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
18-as shimano racsnit itthon nem sikerült beszereznem egy hét alatt. Se online se rendes boltokban. 16-os az lett volna. Egy helyen kioktattak, hogy márpedig városira hátra 16-os kell (persze nem ezekkel a szavakkal). Rühellem, hogy ennyire majmolnak bizonyos dolgokat. Másfelõl meg mondják, hogy hát ez a vékonykerekes most a divat. Mondom nekik, rendes minõségû racsni kéne. Erre odahoznak valami utolsó moslék darabot. De mondom csókolom, ezt még le se lehet szedni. Ja, tényleg nem. Másik helyen meg még a leszedõs (dicta) racsnit se tudják leszedni. "hát nincs szerszám". Kérdem: akkor hogyan szeditek le ha valaki naiv itthagyja? Válasz: Hát hagyományosan (értsd vésõ kalapács). Ha meg rá van rohadva, akkor sehogy.

CRC-n meg épp le volt occsózva azért vettem ott.

Mondjuk én sokszor már besõgumi/fékpofáért se merek folyamodni. Múltkor volt egy szuper spéci igényem: autószelepes országúti belsõ. Válasz: á, olyan nem is létezik, csak prestás, meg minek nekem olyan. Hát van rá okom.

kidohogtam magam

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Kisérletezni kisérletezhetsz, ha van megfelelõ méretû és elég hosszú szárú kulcsod. Ha nincs nagyon rátaposva, rárohadva a racsni, úgy is lejöhet. De nekem még sosem sikerült satu nélkül.

Ennyire elkurvultak már a bringaboltok, hogy egy nyüves racsnit nem lehet már kapni készletrõl? Nekem is gyakran mondják szinte mindenre, ami a belsõgumi-fékpofa körön kívül esik, hogy "nincs, de meg tudjuk rendelni". Ja, megrendelni én is meg tudom a netrõl, úgy még olcsóbb is...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Most lesz nekem is aktuális ez a dolog. Leszedõm van, csak az új racsni még nem jött meg.

Akkor azt mondjátok villáskulccsal ne is kísérletezzek?

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Nem. A leszedéshez, hiszen azt az alkatrészt rátaposod az agyra....
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
akar akkor is.de levetelnel is.en kiszednem a kereket satuba beszoritanam a szerszamot (ezt a karmos fejet) es arra raalitva a kereket es azt fogva tekerve oldanam a racsnit.

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Egy satu még erõsen ajánlott...

A meghúzásnál?
Lófarok József

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Köszi srácok!
Lófarok József

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Megelõztél.
Ott is kapni, ahonnan õ idézte a racsnit:
BikePositive racsnileszedõ menetes (4 körmös BMX) (Karbantartás | Szerszám (célszerszám) | Racsni leszedõ) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz
Egy satu még erõsen ajánlott...

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ha jol tudom van erre egy 4 kormos leszedo

ilyen:
4 körmös leszedõ - Google keresés

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogy a linken látható racsnit milyen szerszámmal lehet leszedni?
Shimano SF-MX30 (Hajtás | Fogaskoszorú | Racsni - 1 seb.) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz

Üdv és kösz!
Lófarok József

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
sziasztok!csepel royal fixi/ss vázakról valakinek tapasztalat?vagy vélemény?minden érdekel.gondolkozom egy ss-en és tetszik a váz...!!!!köszi:D

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Ez már pont olyan verda, amibe a világért nem raknék kónuszos agyakat.

Apróban, matuznál vannak mindenféle fûzött szettek, azok között érdemes nézelõdni.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás

Hm, ha a Miche agyak ára nem változott volna, vagy ugyan ennyiért kapnék, akkor a kerékszett 12,425 Ft lenne, ami nekem jó.
Altrix Spider felni az Ebike-nál 1900 Ft/db, küllõ meg 66Ft. Azt honnan tudom, hogy mekkora küllõ kell? (250, 252..) Azt tudom, hogy ez mm-ben a hossza, de ez az agytól függ ugye? Mert a kerék átmérõje fix, vagyis nem.. :S hogyis?!

ha nézelödsz e-bike-n akkor jobb oldalon találsz egy ablakot ami küllö hossz számlálo vess reá néhány pillantást és mindent tudni fogsz
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Hm, ha a Miche agyak ára nem változott volna, vagy ugyan ennyiért kapnék, akkor a kerékszett 12,425 Ft lenne, ami nekem jó.
Altrix Spider felni az Ebike-nál 1900 Ft/db, küllõ meg 66Ft. Azt honnan tudom, hogy mekkora küllõ kell? (250, 252..) Azt tudom, hogy ez mm-ben a hossza, de ez az agytól függ ugye? Mert a kerék átmérõje fix, vagyis nem.. :S hogyis?!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
itt vannak az agyak: Miche menetes agy | Herce-Hurca
a felnit nem látom náluk, de azt sokfelé kapsz 2500-3000 körül, én úgy fûzettem a kerekeket sapim küllõkkel.