Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Múltkor volt egy szuper spéci igényem: autószelepes országúti belsõ. Válasz: á, olyan nem is létezik, csak prestás, meg minek nekem olyan. Hát van rá okom.

kidohogtam magam

Megkérdezhetem mi az okod rá?
Lófarok József

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
A Maurice-ban nekem is autószelepes országúti belsõ volt gyárilag, de mindkettõ megnyúvadt, mire hazahoztam a vásárlás helyszínérõl... De azóta én se láttam ilyet, úgyhogy nekem is Prestás van benne, noha a felniken a szeleplyuk autószelepeshez való átmérõjû.
Úgy oldottam meg, hogy egy másik bringámon olyan rögzítõgyûrûk voltak a presta szelepeken, amiken van egy ilyen íves bemarás (hasonló, mint a kerékagy-kónuszokon), és azokat átraktam ezekre a szelepekre. Azok a bemarások belefekszenek az autószelepes lyukak peremébe (többé-kevésbé).
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
18-as shimano racsnit itthon nem sikerült beszereznem egy hét alatt. Se online se rendes boltokban. 16-os az lett volna. Egy helyen kioktattak, hogy márpedig városira hátra 16-os kell (persze nem ezekkel a szavakkal). Rühellem, hogy ennyire majmolnak bizonyos dolgokat. Másfelõl meg mondják, hogy hát ez a vékonykerekes most a divat. Mondom nekik, rendes minõségû racsni kéne. Erre odahoznak valami utolsó moslék darabot. De mondom csókolom, ezt még le se lehet szedni. Ja, tényleg nem. Másik helyen meg még a leszedõs (dicta) racsnit se tudják leszedni. "hát nincs szerszám". Kérdem: akkor hogyan szeditek le ha valaki naiv itthagyja? Válasz: Hát hagyományosan (értsd vésõ kalapács). Ha meg rá van rohadva, akkor sehogy.

CRC-n meg épp le volt occsózva azért vettem ott.

Mondjuk én sokszor már besõgumi/fékpofáért se merek folyamodni. Múltkor volt egy szuper spéci igényem: autószelepes országúti belsõ. Válasz: á, olyan nem is létezik, csak prestás, meg minek nekem olyan. Hát van rá okom.

kidohogtam magam

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Kisérletezni kisérletezhetsz, ha van megfelelõ méretû és elég hosszú szárú kulcsod. Ha nincs nagyon rátaposva, rárohadva a racsni, úgy is lejöhet. De nekem még sosem sikerült satu nélkül.

Ennyire elkurvultak már a bringaboltok, hogy egy nyüves racsnit nem lehet már kapni készletrõl? Nekem is gyakran mondják szinte mindenre, ami a belsõgumi-fékpofa körön kívül esik, hogy "nincs, de meg tudjuk rendelni". Ja, megrendelni én is meg tudom a netrõl, úgy még olcsóbb is...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Most lesz nekem is aktuális ez a dolog. Leszedõm van, csak az új racsni még nem jött meg.

Akkor azt mondjátok villáskulccsal ne is kísérletezzek?

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Nem. A leszedéshez, hiszen azt az alkatrészt rátaposod az agyra....
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
akar akkor is.de levetelnel is.en kiszednem a kereket satuba beszoritanam a szerszamot (ezt a karmos fejet) es arra raalitva a kereket es azt fogva tekerve oldanam a racsnit.

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

Egy satu még erõsen ajánlott...

A meghúzásnál?
Lófarok József

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Köszi srácok!
Lófarok József

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás
Megelõztél.
Ott is kapni, ahonnan õ idézte a racsnit:
BikePositive racsnileszedõ menetes (4 körmös BMX) (Karbantartás | Szerszám (célszerszám) | Racsni leszedõ) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz
Egy satu még erõsen ajánlott...

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ha jol tudom van erre egy 4 kormos leszedo

ilyen:
4 körmös leszedõ - Google keresés

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogy a linken látható racsnit milyen szerszámmal lehet leszedni?
Shimano SF-MX30 (Hajtás | Fogaskoszorú | Racsni - 1 seb.) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz

Üdv és kösz!
Lófarok József

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
sziasztok!csepel royal fixi/ss vázakról valakinek tapasztalat?vagy vélemény?minden érdekel.gondolkozom egy ss-en és tetszik a váz...!!!!köszi:D

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ez már pont olyan verda, amibe a világért nem raknék kónuszos agyakat.

Apróban, matuznál vannak mindenféle fûzött szettek, azok között érdemes nézelõdni.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás

Hm, ha a Miche agyak ára nem változott volna, vagy ugyan ennyiért kapnék, akkor a kerékszett 12,425 Ft lenne, ami nekem jó.
Altrix Spider felni az Ebike-nál 1900 Ft/db, küllõ meg 66Ft. Azt honnan tudom, hogy mekkora küllõ kell? (250, 252..) Azt tudom, hogy ez mm-ben a hossza, de ez az agytól függ ugye? Mert a kerék átmérõje fix, vagyis nem.. :S hogyis?!

ha nézelödsz e-bike-n akkor jobb oldalon találsz egy ablakot ami küllö hossz számlálo vess reá néhány pillantást és mindent tudni fogsz
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Hm, ha a Miche agyak ára nem változott volna, vagy ugyan ennyiért kapnék, akkor a kerékszett 12,425 Ft lenne, ami nekem jó.
Altrix Spider felni az Ebike-nál 1900 Ft/db, küllõ meg 66Ft. Azt honnan tudom, hogy mekkora küllõ kell? (250, 252..) Azt tudom, hogy ez mm-ben a hossza, de ez az agytól függ ugye? Mert a kerék átmérõje fix, vagyis nem.. :S hogyis?!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
itt vannak az agyak: Miche menetes agy | Herce-Hurca
a felnit nem látom náluk, de azt sokfelé kapsz 2500-3000 körül, én úgy fûzettem a kerekeket sapim küllõkkel.

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Köszi! A kötelegõ és régi bilincs között majd döntök... bár a kötegelõ nem hangzik túl jónak.
Ha 15-bõl megvan, azon elgondolkozom. 10e-re gondoltam használtan. Linket is tudsz ahhoz a kerékhez? A Miche úgy tapasztaltam drágább márka.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
meg ne fúrd a vázat. zárt házas vezetéssel végig tudod vinni a felsõcsõ mentén aztán ízlésnek megfelelõen kötegelõvel vagy régi bowdenházrögzítõ bilincsekkel fel tudod fogatni.

nem tudom mennyit szánsz kerekekre és milyen szintût akarsz, de egy áthézagolt menetes miche magnum/monolithic agypárra fûzött altrix spideres kerékszett 15 ezerbõl megvan újonnan.

ha lakatolod majd akkor vegyél hozzá rendes lakatot, onnantól már nem a kinézeten fog múlni, hogy viszik-e.

budacsik

budacsik

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Sziasztok!

Baromi kezdõként, de lelkesen kezdtem neki egy SS építésnek. Annyira nem nevezném építésnek, mert a vázat pl egyeben megvettem (villa, kormánycsapágy, stucni és a monoblokk is benne van a vázban). A lényeg, hogy ennyire kész van.
Eredetileg mindent használtan szerettem volna megvenni, de nem jött össze. A hajtúmû és a fékek vadi újak, pedig használtan vettem, de szerencsém volt, még nem voltak beépítve, így olcsón hozzájuk jutottam. A bringa viszont célpont lehet a tolvajoknak, amit el akartam volna kerülni :( Szóval most kerekeket keresek, de használtakat (persze jó állapotban). Ebben kérném a segítségeteket. Olcsón akarok kijönni, így is sokba van már. Bemenjek bringaszervizekben/boltokba?! Ott árulnak használtan? Neten is nézelõdök, de szerintem tapasztalatlanul jobb lenne ha elõbb a kezembe foghatnám amit veszek.

Ezen kívül kormányra is szükségem van, a bowdenezést újonnan veszem :)

Még utolsó kérdés. Ezen a vázon nincs hely a bowdennek, ha hátra akarom vezetni. Erre milyen megoldások vannak? Pl.: megfúrni a vázat és belül elvezetni?

Elõre is köszönöm a türelmeteket, igyekszem.. :)

budacsik