Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Sziasztok!

Egy nagyon láma kérdésem lenne. Most vettem egy single speed kerékpárt. Jó tekerni meg minden de valami nekem nagyon furcsa, bár lehet csak azért mert még sosem mentem SS-el. Elõször is a hátsó hajtás kicsit hangos, másrészt ha szabadon fut tehát nem tekerek akkor is kicsit érdekes hangja van, mintha kicsit akarna mozdítani a hajtópedálon....ha felemelem a hátsó kereket megpörgetem akkor bizonyos forulatonként megtekeri egy kicsit a pedált is....Az hogy kicsit hangosabb mint egy rendes váltós, gondolom logikus mert nincs hátul semmilyen áttét...de ez a pedál forgatás normális?

hülye -e vagyok? :D

Hmm, amikor én ledobtam a strapabringáról a váltót, akkor csend lett.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Jin_Ke

Jin_Ke

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
az tuti, hogy olcsó a racsni :D

strapabringára kell mindennapi városi használatra néha igen szar utakon, ezért nem drága cuccokból rakattam össze...de így megnyugodtam, hangos lesz és kész, de ettõl nem megy tönkre...csak árának megfelelõen kopik :D

habár lehet azért a racsnit kicsit drágábbra cserélem

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
gondolom olcsóbb racsni van most rajta, azoknál elõfordul némi excentrikusság, néha szorul néha kotyog. törõdj bele...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Jin_Ke

Jin_Ke

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Egy nagyon láma kérdésem lenne. Most vettem egy single speed kerékpárt. Jó tekerni meg minden de valami nekem nagyon furcsa, bár lehet csak azért mert még sosem mentem SS-el. Elõször is a hátsó hajtás kicsit hangos, másrészt ha szabadon fut tehát nem tekerek akkor is kicsit érdekes hangja van, mintha kicsit akarna mozdítani a hajtópedálon....ha felemelem a hátsó kereket megpörgetem akkor bizonyos forulatonként megtekeri egy kicsit a pedált is....Az hogy kicsit hangosabb mint egy rendes váltós, gondolom logikus mert nincs hátul semmilyen áttét...de ez a pedál forgatás normális?

hülye -e vagyok? :D

Awesome Zoll

Awesome Zoll

vendég

• fórumtag
  • 29 posts

létezik: [ LiBCo. > EN > products ] "5k" Derailleur Hanger
vagy: DMR 10mm Chain Tugs with derailleur hanger Pair Reviews, Best Prices, and Coupons - Cascadeclimbers - General

Köszi, erre gondoltam :)

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Téves

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
létezik: [ LiBCo. > EN > products ] "5k" Derailleur Hanger
vagy: http://cascadeclimbe...anger-Pair.html

Awesome Zoll

Awesome Zoll

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Sziasztok!

Létezik olyan motyó, amivel a csúszópapucsos vázra váltót lehet szerelni?

RasTacsko

RasTacsko

vendég

• fórumtag
  • 67 posts
Üdv mindenkinek.
Elkészült a sokadik bringám, egy KTM formula vázra épített egysebi... jövõhéten még kap új fékeket, meg 1-2 prizmát hogy a kékeknek is megfeleljen.
Az alföldre tökéletes, bár az 52/17es áttételt szokni kell a BMX után =)
képeket itt találtok.
Üdv
___,,,._`;...;´_.,,,___www.sub.hu___,,,._`;...;´_.,,,___
MySpace; FaceBook; SoundCloud; MixCloud
Monday Rising minden hétfõn délután 4tõl RasTacskóval és Slabbával Tune in...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

ezen az útvonalon:
Route: Kõszeg, Velem, Írottkõ, Kendig, Hétforrás, Rattersdorf | Bikemap.net

PolarX+Pike

nyílván én se végig nyeregben. de nem is séta volt végig .)

Én is így szoktam menni, csak annyi különbség, hogy Kõszeg helyett Szombathelyrõl indulok, ill. a végén a Hétforrásnál nem megyek tovább, hanem visszafordulok Kõszegre.

Mióta SPD-m van, Írottkõre nem mertem menni, mert nem nagy élmény gyalogolni benne. A legjobb amit kihordtam keréken, az Szent Vid kápolna, ill. Óház kilátó.

Talán majd nyáron össze tudom szedni magam, sok suli miatt teljesen eltunyultam.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
mellé

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Ez jobb vételnek tûnik, ha az 54-es méret jó neked.
Csepel Royal alap váza nekem elég igénytelennek tûnik, a CroMo-t meg asszem már nem is csinálják. Akkor inkább a Gepida.

Na, ennek a tavalyi megfelelõjén vettem én a Maurice-t. (Meg a kulacstartót, lámpát, légzõmaszkot.)
Én is jobban szerettem volna Langstert, mint Maurice-t, de egy Langster volt kint, nagyon pici, metroszexuális színû és közel 140-ért... Ez meg jó volt, 80-ért, és Cr-Mo.

Fityisz:
Akkor valszeg ezt a két árat kevertem. Mindenesetre dobtam egy hátast, amikor megláttam azt a katalógust... (Nem is itt volt linkelve, hanem a fixis topicban.)

Palio:

Hát, nem t'om. Nekem jobbak azok a bringáim, amiket magam építettem, mint amiket úgy vettem. Voltaképpen ez a Maurice az elsõ készen, újonnan, boltban, garanciával vett bringám (a '86-ban vett ParasztCsepszon óta), a többit vagy használtan vettem, vagy magam építettem. És hát bizony vannak benne gagyi dolgok... Gyárilag beépített defektgenerátor volt mindkét kerékben, ami ha nem is életveszélyes, de sérülésveszélyes lett volna. ("Szerencsére" mindkettõ elcsattant, mire hazahoztam a Vasúttörténeti Parkból, nem alattam történt.) Ha magam rakom össze, eleve normális felniszalagot meg belsõket raktam volna bele... (Ja, és a PCs-ban is volt gyárilag nyolcas, nem kicsi, a hajtómûbe meg fordítva verték be az éket, akármit csináltam vele, mindig kilötyögõsödött. Annyira kiverõdött benne a lyuk, hogy kénytelen voltam rá egy új hajtómûvet venni, a gyári szerelõk hanyagsága következtében.)

Mondjuk én 13 - 14 éves koromban kezdtem a gyakorlást, szemétdombról, meg ismerõsök pincéibõl összeszedett roncsokkal. Nekem sem volt senki, aki súgott volna, magamtól - néha a magam kárán - kellett rájönnöm a dolgokra. (Illetve késõbb utánaolvastam.) De ha új, illetve újszerû alkatrészeket használsz, nem kell kínlódni az összerohadt rozsdás vackokkal, akkor nem sokkal nehezebb összerakni egy bringát, mint egy kindertojás-figurát.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

palio

palio

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Köszi a véleményeket!

Az építés öröm, de az életemmel inkább nem játszok. Még csak ismerõsöm sincs, aki megmutatná a gyakorlatban a dolgokat, fogásokat. Az általános szervizelést megoldom, de többre nem vállalkozom.

A vásárlás sajna még odébb van, szóval a linkelt dolgok már gyanús, hogy nem lesznek aktuálisak.

Addig agyalok, meg nézelõdök, meg nyomom montival aszfalton... :)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
Csepel Royal 4* CroMo váz-villa szett ára 85000,- Ft, bringaként, Csepel alkatrészekkel szerelve 125000,- Ft -tól kapható még mindig ;-)

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

Írok ide is, mert a Gepida topic aluszik.

- Gepida

Errõl mi a véleményetek? Nem az árra vagyok kíváncsi, mert az annyi, amennyi..., hanem alkatrészek, tartósság, összeszerelés minõsége, stb...

Vagy Csepel Royal?

Ez jobb vételnek tûnik, ha az 54-es méret jó neked.
Csepel Royal alap váza nekem elég igénytelennek tûnik, a CroMo-t meg asszem már nem is csinálják. Akkor inkább a Gepida.
Failure is always an option.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
az is szép kör lehetett .)

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Mi sem sétáltunk végig, bár mi Szhelyrõl mentünk, aztán Bucsunál jöttünk vissza. :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Úristen

Milyen útvonalon meg milyen verdával?

ezen az útvonalon:
Route: Kõszeg, Velem, Írottkõ, Kendig, Hétforrás, Rattersdorf | Bikemap.net

PolarX+Pike

nyílván én se végig nyeregben. de nem is séta volt végig .)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

...

Palio:
Ha nem sürgõs, esetleg várd meg, hátha idén is lesz olyan bringabörze, mint tavaly volt a Vasúttörténeti Parkban. Én ott vettem 80e-ért a Mongoose Maurice-omat (Cr-Mo), ami szintén ilyen 11xe Ft-os áron nyitott a katalógusokban kezdetben.

Vagy vedd meg ezt a cuccot kis alkuval, és akkor az építés öröme is a tiéd:
CHARGE VÁZ « kerékpár / váz « FIXI / PÁLYA « Kategóriák tallózása
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

ma megraktam az írottkõt .) jó lesz ez a 32-18 :)
köszi!

Hehe én 32-11el mentem, de sajna nem végig, mivel a barátnõm nem bírta az emelkedõt, aztán egy idõ után gyalogtúrává vált a dolog. (= Ahol elfogyott az út, ott mondjuk már tuti nem mentem volna fel vele, de jó volt. :)

Sziasztok!

Nemrég vettem egy elvileg új Dicta szabadonfutóval, és új KMC lánccal szerelt bicót; a gondom az, hogy a pedált visszafele forgatva van egy pont, ahol érezhetõen nehezebben fordul el, illetve a szabadonfutó visszafele is forgatja a kereket (ha nem is direkt, de felgyorsítja rendesen, értelemszerûen ha nincs terhelve a kerék).
Cseréltem gumit rajta, a kereket kézzel a hátrahúzva el tudok érni olyan erõt (gyenge vagyok :), hogy a lánc túlságosan feszes legyen?

Kösz elõre is!

Nekem is KMC láncom van én egy darabig azt hittem, hogy a tányérral van a gond, aztán rájöttem, hogy a lánc túl széles és oldalra eljár, hol feszül, hol nem.