Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

bátrabban lehet tekerni két "rendes" fékkel a bringán. Nem hitvitát gondolok nyitni, mert szeretem a fixit és van létjogosultsága minden szempontból, de én városon belül pillanatnyilag okosabb döntésnek tartom a racsni meglétét.

És ki találta ki, hogy a fixiken TILOS a kézi mûködtetésû fék?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Szuper, köszönöm! Akkor marad. Hátulra pedig asszem' King Cog lesz.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Igen.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
KCNC Bear Ring DH használható 3/32"-es lánccal?

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

Van trükk a tökéletes némaságra, felejtsd el a racsnit és csinálj belõle fixit. :)

Nem tenném itt Budapesten. Van egy-két fixis pajtásom, akikkel tekerek együtt, nem tartom olyan hatékonynak városban és ezt õk is elismerik, a sok piroslámpa miatt leginkább. Ha lendületben van jobb, de nagyon sok forgalmi szituációban (egyenrangú keresztezõdés, járda keresztezés, piros lámpa felé) bátrabban lehet tekerni két "rendes" fékkel a bringán. Nem hitvitát gondolok nyitni, mert szeretem a fixit és van létjogosultsága minden szempontból, de én városon belül pillanatnyilag okosabb döntésnek tartom a racsni meglétét.

DaniKing

DaniKing

törzsvendég

• fórumtag
  • 622 posts
Adott egy Campa rotoros outi kerék ami használaton kívül van, de kedvet kaptam egy single speed bringához, szóval a kérdés hogy lehet e valami fogaskereket rárakni erre és ha igen milyet? (hülye kérdés tuti, de fogalmam sincs ezekkel a dolgokkal kapcsolatban)

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 posts
+1 az MX30-ra, nálam kettõ is tejesít szolgálatot hibátlanul

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Én is jó véleménnyel vagyok az MX30-ról.
És ugyancsak dictát cseréltem. Nagyságrendekkel jobb. Menet közben nekem a láncnak hallani a hangját inkább, mikor gurulok, akkor meg a kerekekét.

Hunorpapa

Hunorpapa

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Van trükk a tökéletes némaságra, felejtsd el a racsnit és csinálj belõle fixit. :)

mhorvat

mhorvat

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Shimano MX30-ra cseréltem a Dikta (mindkettõ 16-os) racsnit, egy álom ahhoz képest. Szabadonfutásnál gyakorlatilag nincs hangja, tekerés közben viszont van egy kis mellékhang. Kis WD-40-et adtam neki, szebben fut, de a hang megmaradt. Egyáltalán nem zavaró és messze halkabb, mint a Dikta volt, de ez az alaphangja akkor a Shimano-nak, vagy van trükk a tökéletes némaságra? :)

Köszi.

2=3

2=3

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
:D
Szerintem öregszel. A race king egész haladós gumi, a 68 centinél keskenyebb kormányok meg nem is valóak SS biciklibe.
Nekem felüdülés országúti után felülni az SS montira. (persze nekem az a kedvencem, de nem vagyunk egyformák)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Huhh gyerekek. Kezdek rájönni, hogy fitnesszelni nem az SS monti a legjobb megoldás. Most pár hónapra csak az országútit használtam. Ma gondoltam egyet, hogy megyek egyet a montival is.

Valahogy a nyereg lejjebb volt, ezért úgy éreztem magam mint majom a köszörûkövön, jóllehet amíg ezzel mentem addig jónak tûnt. A nyereg meg fél óra alatt szét is nyomta a fenekem. Kormány brutálisan szélesnek hatott. (68 cm)
A 2,2-es race kingekkel úgy éreztem magam, mintha lánctalpakon mennék a ragadós sárban. Teló, tárcsafék is csak kolonc volt. A bringa rugalmassága (szándékosan könnyû cuccokkal van szerelve) inkább idegesített, mint könnyített rajtam.

Lehet hogy öregszem? :(

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
ime:CSERNY Kerkprszervz s Bolt

azert mert szekesfehervar 3 boltjaban nem volt kulon csak konusz:Dezt te sem gondolod komolyan.orulj hogy teljes keszlet legalabb volt.
ha kell valami gyere fel pestre meg fogsz lepodni az alkatresz "bosegen".

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Hol az a cserni? Tõlem 200km-en belül van? Fehérváron mindhárom bringaboltot bejártam, de most még ott sem volt, ahol pedig vettem külön kónuszt korábban többször is. (Van még két bolt, de abból az egyikrõl tudom, hogy nem nagyon tartanak alkatrészt (ott mindig a fentebb említett mondat hangzott el, akárhányszor rákérdeztem valamire) a másikba meg nem megyek többet, mert nagyon lehúzósak.)
Az ebike oldalán is vannak kónuszok, de én most nem rendelni akartam, hanem venni... (Tegnap amúgy sikeresen leütöttem a porvédõ tálcákat a régi kónuszokról, átnyomtam õket az újra, és végre összeraktam azt a nyüves kereket.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
nagyon tevedsz.cserninel tobb meretben is van csak konusz mindenfele sallang nelkul (kontra anya tengely)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Az igaz, amennyi idõnként racsnit cserél az ember, érdemes az agyat is újrazsírozni...

Apropó, bringaboltok újabb hülyesége: nem lehet kapni külön kónuszt.
Kell valakinek egy gyorszáras elsõagy-tengely két kontraanyával? Kénytelen voltam megvenni az egész szerelvényt, ha nem akarom, hogy sógornõm bringája még sokáig itt heteljen.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
egyébként mondani is akartam, hogy mivel satu nélkül úgyis esélytelen, a leszedõt simán ki lehet váltani egy satuba fogott laposvassal.
(bár ahhoz tengelyt kell bontani, de én eddig mindig összekötöttem a racsnicserét egy agygenerállal is)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
A kontraanyához még hozzáférsz normál villáskulccsal is, nem? Igaz, valamivel ellene is kell tartanod... Tarts ellen a másik oldalon a másik kontraanyának, és reméld, hogy jó helyen nyílik meg. (De nem fog, inkább viszi magával a kónuszt is, hacsak nincs köztük orros alátét.) Nincs ilyen Parasztcsepszon nyeregtáskájából megmaradt lapos kombikulcsod? Remekül lehet vele kónuszt szerelni, ln is azzal szoktam. (Amúgy én is fokozatosan szereztem be a bicikliszerelõ célszerszámokat, ahogy szükség lett rájuk.)

Ami az utolsó mondatodat illeti, fordulj Yasechez... Bár érzésem szerint, ha egy normál monti hátsóagy kazettája helyett felteszed rá egy SS-ét, akkor saccra a jó papucstávolságot kapod. Csak így lesz egy felesleges kazettád meg egy felesleges agytested, amik nem jók semmire...
Vagy pedig:
Shimano DXR Rear Hub | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Csak gyõzd megfizetni...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
A felnin valamiért annak megfelelõ furat van. Igen bután néz ki rajta a vékony szelep. Meg víz, trutymó simán belefolyik.
Bárhol könnyebben fel tudom fújni, mert a szelepátalakító csak megnehezíti a dolgot, rendes pumpám viszont nincs.

Én is várom már az új racsnimat. Leszedõm van, satum természetesen nincs. (a youtubos videókat elnézve tényleg esélytelen a villáskulcs) Meg ahogy megvizsgáltam a leszedõ és a racsni kapcsolatát, a tengelyrõl legalább a kontraanyát le kell szednem, hogy hozzáférjek, ami ugye kónuszkulcsos dolog, amim ugyancsak nincs. Már kezdõdik megint a kálvária. :(

Valaki feltalálhatná már a 120-as papucstávolságú szimmetrikus kazettás hátsóagyat.

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 posts
Vettem racsni leszedõszerszámot, aztán naív módon 24-es kulcsot, na persze ezzel esélytelen volt leszedni, majd szereztem egy satut és ezzel végre leszedtem és felraktam a 16-ost, így ma este tekertem egyet 48x16-al, háááát elég combos, de így voltam anno a 48x17-el is amit ma szétpörgetek.
Lófarok József