Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3055 hozzászólás a témában

kiskakas

kiskakas

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
milyen láncfeszítõt ajánlotok egy ejtõpapucsos fixire? elsõ vagy hátsó láncfeszítõt?

(utána néztem, a tegnap vitatott vázat ejtõpapucsos váznak hívják)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nem biztos, hogy jobb a fix. A rugós kiegyenlíti a lanckerekek excentricitàsàt.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.170 hozzászólás
váltófüles vázhoz keresek láncfeszítõt, egysebességesítéshez. mindenhol a rugós feszítõket találom. hol lelhetõ fel fixen beállítható? elõnyös lenne, ha itthoni forrásból lenne beszerezhetõ. köszönöm!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem a képen sem az van és a szövegben sem az van írva, hogy ez egy csúszópapucsos váz lenne, a tied sem az, ha ilyened van. Valamit lehet, hogy félreértettél.

Pedig az egy elölrõl nyitott csúszópapucs.

mindegy.

akkor marad a láncfeszítõs megoldás.

A vázad 100%, hogy nem csúszópapucsos.

A sebesség mindent megold.

kiskakas

kiskakas

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

Nem a képen sem az van és a szövegben sem az van írva, hogy ez egy csúszópapucsos váz lenne, a tied sem az, ha ilyened van. Valamit lehet, hogy félreértettél.

mindegy.

akkor marad a láncfeszítõs megoldás.

adamsss

adamsss

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

nem csúszópapucsos, de a kép alapján lehet hogy az?

kiskakas

kiskakas

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
mert ugyanolyan vázam van, mint ami azon a képen, ami szövegként van belinkelve.

lehet hogy majd este teszek fel róla képet.

kiskakas

kiskakas

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

Az Én megoldásom, bár nem single speed, mivel elôl két tányérral használom. Ahogy Dani is írta: hézagolók, egy lánckerék + láncfeszítô, ami kell, mivel nem csúszópapucsos a váz, amivel tudnám kompenzálni a láncnyúlást.
Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

hmmm... milyen a nem csúszópapucsos váz? én eddig azt hittem hogy az enyém nem csúszópapucsos, de a kép alapján lehet hogy az? ('05-ös magellan crux vázam van)
az fasza, ha így lenne, akkor csak hézagolókat kéne venni, egy racsnit és egy hajtómûvet meg láncot :)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

csak kíváncsiságból, miért kell láncfeszítõ? már többen is mondták nekem, de még nem kérdeztem rá a miértjére...

Az Én megoldásom, bár nem single speed, mivel elôl két tányérral használom. Ahogy Dani is írta: hézagolók, egy lánckerék + láncfeszítô, ami kell, mivel nem csúszópapucsos a váz, amivel tudnám kompenzálni a láncnyúlást.
Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

kiskakas

kiskakas

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
csak kíváncsiságból, miért kell láncfeszítõ? már többen is mondták nekem, de még nem kérdeztem rá a miértjére...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
hacsak nincs csúszópapucsos/excenteres vázad nem fogod tudni elkerülni a feszítést. (a félláncszem nem megoldás, és amúgy is nagyon gyenge konstrukció)

kiskakas

kiskakas

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
el szeretném kerülni a láncfeszítõt...

a hézagolós megoldás tetszik. de egy elsõ hajtómûvet muszáj lesz vennem, hogy valamennyire esztétikus legyen.
meg persze láncot is.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
minek ennyi minden?

kell egy különálló lánckerék, hézagolók az agyra, rövidebb lánctányér csavarok, meg egy láncfeszítõ a váltó helyére. esetleg egy új lánc ha a régi már megnyúlt.

kiskakas

kiskakas

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Köszike. Ha jól tervezgetem, hátsó agyat kell venni, racsnit, hajtómûvet, és láncot?
vagy monoblokkot is kell venni? truvativ firex isis drive hajtómûm van.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

hali, lenne egy gyors kérdésem. van egy 27 sebességes mtb-om, és át szeretném alakítani singlespeedes bicóvá.

lehetséges ez?

lehetseges e hogy at akarod alakitani?
-lehetseges.

-hogy at is lehet alakitani?
ha kompromisszumokkal is de at lehet.

kiskakas

kiskakas

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
hali, lenne egy gyors kérdésem. van egy 27 sebességes mtb-om, és át szeretném alakítani singlespeedes bicóvá.

lehetséges ez?

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
A felni biztos befér, de az agy nem. Legalábbis jelentõs feszegetés nélkül. Feltételezem, hogy a 105mm a vázad papucstávolsága. Erre meg oda van írva: 120mm spacing. Ami a manapság szabványos pályaváz-papucstávolság.
Amúgy szvsz egy ilyen kerékszett egy olyan mangánacél Csepszonba eléggé "szamáron a bársonynyereg" kategória. Régebben volt a Bike+-nak ilyen kis papucstávolsághoz flip-flop agya, asszem, Toronto volt a neve, de manapság már csak használtan kapsz.

De tegyük fel, szerzel szabadonfutós kerékszettet, ami passzol a papucsba. Hova rögzíted a hátsóféket a vázon? Nem mindegyik Csepszonnak van a támvilla-hídon érintõirányú furata. Ha van is, akkor is olyan hosszú benyúlású féket kell odatenned, ami a nagyobb kerékhez készült vázon elér a 622-es felniig, hogy az erõkar-áttétel miatt használhatatlan lesz.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Gergõ7

Gergõ7

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok,

egy régi Csepel csúszópapucsos vázból szeretnék építeni singlespeed-et. Egy Miche Pistard WR (Bikeman Miche Pistard WR 24/32 hole Clincher Track Wheelset) felni szettet szeretnék bele. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek belefér a hátsó villába a felni? 105mm a belsõ szélessége a váznak.

A segítséget elõre is köszönöm

Üdv
Gergõ

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Én is SS-t építek, és világítással, sárvédõvel, kitámasztóval, kerékfûzéssel, szinterezéssel, stb.-vel együtt 76 körül vagyok.
Csak a lakat hiányzik.
Igaz, hogy nem egy hónap alatt szedtem össze az alkatrészeket, hanem az egész telet rászántam, de pár hét múlva megozza a futár az utolsó alkatrészeket is, és lesz egy olyan bringám, ami pont olyan, amilyet szerettem volna:
622-es, V-fékes, acélból van (igaz, csak Hi-Ten), bírja a kátyúkat, és bármikor váltóssá alakítható, mert a váz és a hátsó agy is olyan.

A vázon kívül minden vadiúj. A lényeg, hogy sokat kell keresni az alkatrészeket, és nem bótban kell 3000-ért nyeregcsövet venni, meg 5000-ért két féket, hanem apró, vatera, stb.

Tény, hogy rengeteg energia és idõ, de nekem egyszer életemben megérte egy olyan bringáért, ami PONT olyan, amilyet elképzeltem. :)

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás
Hát, nem t'om. Én csak simán megvettem a komplett Maurice-t 80e-ért, amikor volt olyan bringavásár a Vasúttörténeti parkban, aztán csók...
(Illetve nem csók, mert elõl-hátul beépített defektgenerátor volt benne, a felniszalagokat meg a belsõket normálisra kellett cserélni, szóval valamennyit még költenem kellett rá, hogy használható legyen. Nomeg kulacstartó, világítás, sárvédõk csengõ... (Annak nagy részét is elintéztem ott, mert a BBB cuccok is akcióban voltak.)

Eredetileg én is építeni szerettem volna, csak pont az ilyeneken durrant el az agyam, hogy valaki pl. a Maurice-nak csak a vázáért 60e-t kért itt az aprón. (Meg a sok "egyedi" (hülye színekre festett), "nagyon erõs" (kõnehéz), "retro" (megtaláltam apám Csepeljét a padláson) "pálya" váz 45-50e-ért...) Ha akkor lett volna hirdetve ez a váz, valszeg belevágok.

A Csepel vázakat nem ismerem, de a háromcsillagos állítólag nem nagy szám. A Maurice legalább Cr-Mo... (Vigyázz, mert abból se mindegyik az.)

Én egyébként mindig megbántam, ha építettem valamit, és vagy fogytán volt a pénz, vagy nem volt elérhetõ a vágyott alkatrész, de be akartam fejezni az építést, így kötöttem valami kompromisszumot. Szvsz inkább várd ki, amíg összejön rá a zsé. Különben úgyis kétszer veszed meg, amikor majd kidobod a kompromisszumosat és megveszed helyette a jót.

A villa tényleg meglepõen nehéz kérdés bír lenni néha...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!